InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » Pro ženy

Plastika prsou? Zvažte implantáty Motiva!

25.11.2020
Nejste spokojeny s velikostí či tvarem svých ňader? Tak svou neuspokojivou situaci změňte! Sen o výstavních ňadrech vám splní kvalitní silikonové implantáty.
Ilustrační snímek | Foto: pixabay.com
Zvětšení prsou implantáty (augmentace) patří mezi nejčastější zákroky estetické plastické chirurgie. A proč zvolit právě prsní implantáty Motiva ? Hned z několika důvodů. Výzkumy prováděné v letech 2010 až 2015 například prokázaly jejich téměř stoprocentní bezpečnost. Lékařský silikon používaný při výrobě implantátů Motiva byl schválen a certifikován jak přísnou americkou FDA, tak i příslušnými evropskými orgány.

Minimální pooperační komplikace

Minimální je i riziko pooperačních komplikací. K ruptuře (roztržení) implantátu, která se řadí mezi vůbec nejčastější pooperační komplikace, například došlo pouze u šesti žen z více než sto tisíc. Jiné pooperační komplikace se vyskytly ještě v menší míře či vůbec.

Velmi malá jizva

Další předností implantátu je jeho elastičnost v kombinaci s možností i ten největší vložit z velmi malého řezu. Výsledkem tak je ve srovnání s konkurenčními produkty velmi malá a pouhým okem jen těžko zaregistrovatelná jizva o velikosti cca 2,5 cm.

Pro implantaci se používá unikátní metoda s využitím speciálního sáčku ve tvaru trychtýře, který umožní stlačení implantátu na minimum. Zároveň chirurg před vložením vypreparuje přesnou kapsu pro uložení implantátu odpovídající velikosti.

Maximálně přirozené

I silikonová prsa musí být přirozená. Okolí by na pohled nemělo poznat, že je žena vůbec má. I tento požadavek plní silikonové implantáty Motiva na výbornou. Díky skvělé kohezi (soudržnosti) použitého silikonového gelu v implantátu, je zvětšené poprsí přirozené na pohled i na dotek, a to i v leže na zádech a při zvedání rukou. Obávat se nemusíte ani nepříjemných rotací a "tvrdosti" prsou, na které si někdy stěžují nositelky implantátů konkurenčních značek.

Jakou velikost?

Velikost implantátu je vhodné konzultovat přímo s lékařem. Ten vás také do detailu seznámí s průběhem zákroku samotného a seznámí s případnými riziky. Ta ovšem, jak jsme zmínili v úvodu, jsou minimální.

Předoperační vyšetření

Augmentace je chirurgický zákrok se vším všudy vyžadující podstoupení klasického předoperačního a mamografického vyšetření, jehož cílem je vyřazení možných zdravotních rizik a vážných onemocnění prsou. Během tohoto vyšetření je nutné lékaře informovat o všech lécích, které užíváte. Minimálně měsíc před zákrokem v každém případě budete muset vysadit léčiva na srážení krve.

Průběh samotné operace

Samotná operace, během níž se implantáty v celkové narkóze umísťují buď pod prsní žlázu, nebo prsní sval, netrvá déle než dvě hodiny. Minimálně pět hodin před zákrokem je třeba přestat jíst, pít i kouřit.

Po operaci

Následná hospitalizace se většinou protahuje na jeden až dva dny. Během této doby můžete cítit bolest a únavu. Ňadra také mohou být opuchlá a na dotek citlivá. Problematické v některých případech může být i hojení rány, na kterou se v tomto případě aplikují buď speciální silikonové náplasti, nebo silikonový gel. To vše jsou normální stavy, které většinou za pět až deset dnů pominou. V ten okamžik se můžete vrátit jak do zaměstnání, tak k běžným domácím aktivitám.

Nepodceňujte kvalitní pooperační prádlo

Se sprchováním a koupelemi je vhodné počkat až do okamžiku úplného zahojení rány. Čtyři až osm týdnů po operaci byste také měla nosit kvalitní pooperační prádlo, ať již podpůrnou bandáž či k tomu určenou podprsenku. Po uplynutí této doby by vaše nová prsa měla být stabilní.

Výstavní ňadra vám zvednou sebevědomí

Trvalý výsledek augmentace je však možné považovat až po uplynutí tří měsíců od zákroku. Zkrátka si na něj nějakou chvilku budete muset počkat. Ale víte, co se říká? Že kdo si počká, ten se dočká. V tomto případě výstavních prsou, která vám mimo jiné stoprocentně zvednou sebevědomí.
Autor: Pl.

Další články z rubriky Pro ženy

Jak se zbavit skvrn a jizev po akné? A jde to vůbec?

Může být něco více frustrujícího než akné, které se objeví hodinu před důležitou schůzkou? Bohužel ano. Často po sobě zanechává trvalé stopy v podobě skvrn a jizev, které pak dlouhodobě připomínají problematické období. I když se jich většinou není ...

Erotické prádýlko, jak zaujmout v posteli a okořenit sex?

Je Váš partner náročný? Vyžaduje od Vás neustále nové přístupy k vašemu společnému intimnímu času? Úsilí, které vynaložíte na překvapení svého partner ...

Vaginální výtok: jaký je normální, a který už ne?

Vaginální výtok je přirozeným jevem, který má svou funkci v udržování zdraví a rovnováhy intimních partií. Vaginální výtok se může měnit v závislosti ...

Jak se rychle vzchopit z rozchodu

Rozchod je jednou z nejtěžších životních situací, kterou může člověk zažít. Ztráta partnera, se kterým jste sdíleli společnou budoucnost, lásku a důvě ...

Můj muž je alkoholik, co mám dělat?

Máte pocit, že váš muž pije příliš mnoho alkoholu a že to ovlivňuje váš vztah i jeho zdraví? Cítíte se bezmocní, zklamaní, naštvaní nebo vydíraní? Nej ...

Doporučujeme



Středa 1.5.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »