InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » Bydlení

Nerozkládací sedací soupravy jsou skvělým doplňkem obývacího pokoje

14.02.2024
Při zařizování bytu je důležité vybrat nábytek, který bude dlouho sloužit, bude praktický a splňovat i náročné podmínky po estetické stránce. O ní má každý jinou představu, kterou přizpůsobuje svému vkusu. Určitě se shodneme na tom, že nezbytnou součástí obývacího pokoje je pohodlná sedací souprava. Ona je tím ústředním bodem, okolo kterého se točí zdejší společenský život. V čem tkví výhoda nerozkládací sedací soupravy a jakou si vybrat?
Luxusní pohovka SEA | Zdroj: www.isedacky.cz

Když máte často hosty


Volba sedací soupravy může padnout na rozkládací či nerozkládací variantu. Pojďme si vysvětlit, jaké jsou jejich výhody a pro kterou se rozhodnout. Někdo je velmi společenský a ve svém bytě rád a s ochotou hostí svou blízkou rodinu i přátele. Pro takovou situaci, zvláště pro přespávání případných hostů, je dobré mít k dispozici volný prostor na spaní. Ten zpravidla splňuje rozkládací sedací souprava. Jestliže tedy počítáte s tím, že u vás doma budou hosté pravidelně přespávat, je to jisté řešení. Je však třeba počítat s tím, že musíte mít větší místo v obývacím pokoji, abyste měli kam sedačku rozložit.

Druhou variantou jsou nerozkládací sedací soupravy, pro které se rozhodne ten, jenž chce mít po stránce designu doma TOP výrobek. V katalogu internetového obchodu isedacky.cz najdete bohatou nabídku těchto sedaček v moderních i klasických barvách a provedení. Rozhodně stojí se do něho podívat, protože si zde můžete vybrat zajímavý bytový kousek do svého domova. Líbí se více kožený potah než čalouněný? I v tomto sortimentu je na výběr hned několik variant - v tmavém či světlém provedení.

Výhody imitace kůže Pacifico


Volit přitom lze buď pravou kůži nebo imitaci kůže Pacifico. Právě ta je mezi zákazníky velmi oblíbená díky své hřejivosti a vzhledu. V ničem si v pocitu tepla nezadá s látkou a na první pohled přitom vypadá jako originál kůže. I její údržba je mnohem jednodušší než u pravé kůže nebo čalounění z látky. To je ostatně i důvodem, že se pro ni rozhoduje stále více zákazníků.

Vybírat můžete mezi devíti barevnými odstíny, díky kterým budete moci si barvu sedací soupravy vhodně ladit s ostatním vybavením obývacího pokoje. Aktuálně vedou neutrální barvy imitace kůže, které se hodí prakticky do každého interiéru. Z nich vyniká béžová, světle hnědá, krémová, šedá či černá. Vzorník barev ale nabízí ještě další barvy, které jsou i výraznější. K dispozici jsou také vzorované látky s motivy květin či pruhů pro případ, že byste dali přednost raději látkovému čalounění.

Elektricky polohovatelná sedací souprava


Prim v pohodlnosti vedou nerozkládací sedací soupravy, jež jsou vybavené elektrickým polohováním. Jeho výhodou je, že nemusí být neustále připojené na zdroj elektrického proudu, protože funguje i na baterie. Taková sedačka skvěle poslouží i jako lůžko pro přespání návštěvy. Jinak se polohování využívá pro vytvoření pohodlného sezení - třeba u televize při sledování oblíbeného seriálu. Jakmile si na něho zvyknete, tak si řeknete, jak jste tak dlouho bez něho vůbec mohli být. Je příjemné si doma udělat pohodlí a nechat relaxovat své unavené tělo. V moderním nábytku má tato vychytávka své opodstatněné místo.

V základu bývají tyto nerozkládací sedací soupravy vybavené manuální polohovatelnou opěrkou hlavy a pevným sedákem. Individuálně lze sedačku doplnit o elektrickou polohovatelnou opěrku hlavy a nohou či o lůžko určené pro občasné přespání osob. Některé sedací soupravy mohou mít k dispozici také dvojitý USB port pro nabíjení mobilního telefonu, tabletu nebo fotoaparátu či dalších elektronických zařízení. Zajímavou vychytávkou je doplňkový otočný stoleček na kávu, který bývá zabudovaný do područky. Jak je vidět, nerozkládací sedací soupravu SEA si přizpůsobíte zcela svým potřebám tak, aby vám doma vytvořila působivou atmosféru a stala se vaším každodenním společníkem ve chvílích odpočinku.

Nadčasová luxusní sedací souprava SEA


V nabídce internetového obchodu isedacky.cz vyniká zejména nerozkládací sedací souprava SEA, která patří mezi luxusní designové kousky pro náročné zákazníky. Sestava je vyrobená do tvaru písmene L, díky čemuž je poměrně skladná, a hodí se proto i do menších prostorů. V těch větších ale pochopitelně vynikne podstatně lépe. O této sedačce lze říct, je veskrze nadčasová.

Její vzhled totiž hned tak z módy nevyjde. Je praktická a na pohled velmi působivá. Může za to i výběr měkkého a hebkého látkového čalounění, jež poskytuje příjemný prostor pro pohodové posezení u televize nebo ve společnosti dobrých přátel. Výrazným akcentem sedací soupravy je její dvoubarevnost, tmavě hnědá skvěle ladí se smetanovým odstínem bílé barvy.

Nechte si vyrobit sedačku na zakázku


Sedací soupravu SEA je možné na zakázku vyrobit v různých rozměrech podle požadavků zákazníka. Standardě se vyrábí dvojpohovka v délce 238, 218 nebo 198 centimetrů. Na každé straně je pohovka zakončena stejnou područkou. Při výrobě není nic ošizeno. Na kostru se používá dřevo z topolu a smrku společně se silnostěnnou překližkou. Na výběr je více variant čalounění italskými látkami se vzhledem manšestru. K sedačce lze doobjednat křeslo ve stejném designu, podnožku ve čtvercovém i obdélníkovém provedení, na kterou lze položit unavené nohy a nechat je odpočívat.

Pokud si necháte nerozkládací sedací soupravu u internetového obchodu isedacky.cz vyrobit na zakázku, počítejte s tím, že její výroba bude trvat mezi 6. až 8. týdny. Dopravu pak zajistí obchod sám, přičemž dbá na pečlivé zabalení produktu do speciálních ochranných obalů. Sedačku vám také na místě složí.

Autor: Pl
Související:

Další články z rubriky Bydlení

Nejčastější závady oken

Okna jsou velmi důležitým prvkem stěn budovy. Umožňují proudění světla a podporují ventilaci, když jsou otevřeny pro větrání místností. Správná montáž a správné fungování oken je klíčem k teplému, dobře izolovanému domu bez hluku. V článku vám ...

Proč si pořídit kvalitní pergolu?

Zřídit si na zahradě vlastní venkovní posezení je rozhodně dobrý nápad. Hlavně v jarních a letních měsících totiž může tato část pozemku sloužit do ji ...

Proč byste měli zvážit výstavbu rodinného domu na klíč?

Našetřili jste zrovna dostatek peněz na výstavbu vysněného rodinného domku? V takovém případě si určitě nesmíte nechat ujít možnost výstavby rodinného ...

Nový domov v srdci Prahy, Byty Na Vackově lákají na další etapu výstavby

Praha, metropole s dlouhou a bohatou historií, jedinečnými příležitostmi a živým pulzujícím životem, je snem mnohých Čechů a Češek. Není divu, město j ...

Moderní okna a dveře vám pomohou ušetřit stovky tisíc korun. Jak je to možné?

V posledních letech jsou ekonomickým i společenským tématem číslo jedna úspory na energiích. Častým kamenem úrazu bývají hlavně staré domácnosti s pův ...

Doporučujeme



Sobota 27.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »