InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » Bydlení

Trendy ve vánoční výzdobě ložnice pro rok 2022

30.11.2022
Vánoce jsou už skoro za dveřmi, a proto je nejvyšší čas začít se na ně připravovat. Už máte nazdobený celý byt nebo s jeho zdobením stále otálíte? Inspirujte se při dekorování bytu aktuálními vánočními trendy pro rok 2022. Abyste vánoční atmosféru mohli nasávat již ihned po probuzení, začněte letos vánoční výzdobou ložnice. Co by v ní nemělo chybět a jaké barvy jsou letos nejoblíbenější?
Ilustrační snímek | Foto: New Africa / Shutterstock.com

Ložnice slouží hlavně k odpočinku


Než vezmete vánoční zdobení ložnice útokem, myslete na to, že hlavním účelem místnosti je, aby vám poskytla příjemné útočiště a výborný odpočinek. Jakýkoliv vánoční předmět či dekorace, co do ložnice umístíte, nesmí negativně ovlivnit vaše usínání. Inspirací vám může být skandinávský styl, který si zakládá na tom, aby interiéru propůjčil útulnou atmosféru a úzce souvisí s oblíbeným hygge. Nutností jsou deky, ozdobné polštářky a přírodní dekorace - dřevo, proutí či bambus.

Začněte od dominanty


Protože postel, luxusní matrace, polštáře a přikrývky jsou hlavními hvězdami ložnice, začněte při zdobení u nich. Při volbě vánočního povlečení vsaďte nejenom na vzhled, ale také na materiál. Preferujte bavlnu a flanel. Co se volby vánočních vzorů týče, vyberte si jeden a toho se držte. To platí také o barvách. Ať už se bude jednat o bílo-červenou kombinaci, jež bude letošním Vánocům kralovat, nebo o starorůžovou, krémovou a stříbrnou, které jsou rovněž na vrcholu, dovolte, aby se tyto barvy promítly i na dalším textilu, a nezapomeňte ani na vánoční přehoz na postel. Ten totiž podkreslí celkový dojem z postele.



Výzdoba oken v ložnici


Při dekorování oken v ložnici máte několik možností. Buď je schováte za závěsy s vánočními motivy nebo na parapet položíte svícen. Záleží na tom, kolik času v ložnici trávíte. Chcete-li si svou ložnici zútulnit, pověste si nad postel i okolo oken světýlka. Jakmile padne venku tma, intimní osvětlení promění vaši ložnici v pohádkově kouzelnou místnost. Chcete-li si magickou atmosféru uchovat, vánoční světýlka do ložnice můžete nad postelí ponechat celoročně.

Designové doplňky do luxusní ložnice


Potrpíte si na značkové a designové doplňky? Udělejte si radost a nakupte si luxusní doplňky, které podtrhnou styl vaší ložnice. Může se jednat o hřejivé deky, luxusní polštáře nebo i o dekorační předměty. Cokoliv, co podtrhne hřejivou atmosféru, je vhodnou vánoční dekorací do ložnice.



Květiny a svíčky dokreslí vánoční atmosféru


Vánoční výzdoba ložnice se neobejde ani bez doplňků, které ji provoní. Aby vaše ložnice krásně voněla, využijte květiny a svíčky. Vhodně zvolené květiny poslouží jako zimní dekorace, například vánoční hvězda v květináči či cesmína ve váze. Do aromalampy kápněte několik kapek esenciálního oleje s vůni vanilky, skořice nebo perníčků a nechte rozvonět po celé ložnici.

Jaké vzory zvolit? Postavičky, norské vzory nebo pouze vhodné barvy


Nevíte si rady při výběru vánočních vzorů? Nechte se inspirovat výlohami krámů a načerpejte inspiraci i na internetu. Vánoční motivy mohou přímo zobrazovat soby, elfy, sněhuláky a další postavy, ale také nemusí. Do ložnic jsou oblíbené také typické norské vzory, co známe především z motivů na svetrech. Pokud ale nestojíte o žádné vzory a chcete se zaměřit pouze na barvy, inspirujte se severským stylem. S pomocí hnědé, béžové a bílé barvy nastolíte ve své ložnici správný hygge interiér, který bude ideální na lenošení u vánočních pohádek.

Jakmile svou ložnici nazdobíte v duchu vánoční výzdoby pro rok 2022, odměňte se při nejbližší vhodné příležitosti vánoční snídaní do postele. Inspiraci na pokrmy a nápoje, které si můžete v posteli po ránu vychutnat najdete na internetu.

Autor: ML
Fotogalerie:
Související:

Další články z rubriky Bydlení

Od září začne platit zákaz starých kotlů na pevná paliva. Za jejich provozování hrozí velké pokuty

Od 1. září 2024 začne v České republice platit zákaz provozování starých kotlů na pevná paliva v objektech určených k bydlení. Tento zákaz se bude vztahovat nejen na rodinné a bytové domy, ale také na stavby určené pro rodinnou ...

Chcete si nechat postavit odolnou halu? Mrkněte se na monolitické konstrukce

Chystáte se právě rozšířit své podnikání o zbrusu novou výrobní halu, skladiště nebo třeba administrativní budovu? Pak zajisté chcete mít celý projekt ...

Jak si vybrat box na hračky?

Dětský pokoj je opravdovým pokladem různých hraček. Plyšáci, panenky, autíčka, skládačky, kostky, hry nebo míče - možností je skutečně mnoho a to jsou ...

Rychlovarná konvice a topinkovač jsou praktické spotřebiče do kuchyně, musí ale okouzlit i designem

Při nákupu rychlovarné konvice a topinkovače, většinou sáhneme po praktických modelech, které jsou cenově přijatelnější. Měli bychom ale také zohledni ...

Na co si dát pozor při instalaci fotovoltaických elektráren?

Nejen výkon a úspory, ale také požární bezpečnost by měli řešit všichni majitelé nemovitostí, kteří se rozhodnou na střechy instalovat fotovoltaické e ...

Doporučujeme



Pátek 29.3.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »