InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » Auto moto

Jak efektivně rozšířit prostorové možnosti svého automobilu?

03.03.2022
K rozšíření prostorové kapacity svého vozu nepotřebujete nutně koupi nového auta, ale vhodným řešením může být i pořízení tažného zařízení. Je to efektivní a nenáročné řešení. V dnešní době téměř každý z nás disponuje vlastním automobilem různé značky či velikosti a vůz je nám dobrým každodenním společníkem nejen pro převoz osob, ale také různých věcí a materiálů všeho druhu a velikostí. Poměrně často se však dostáváme do situace, kdy nám zkrátka kapacita prostoru našeho auta nestačí nebo jde o materiály, které by mohly poškodit interiér našeho vozu.
Ilustrační snímek | Zdroj: www.tazne-rameder.cz

Jak takovou nepříjemnou situaci vyřešit?


Řešení je prosté a poměrně levné, oproti pořízení nového většího automobilu či opravě poničeného interiéru vozu. Takovým efektivním řešením je pořízení tažného zařízení Tazne Rameder, které nám umožní připojit ke svému stávajícímu automobilu přívěsný vozík, karavan nebo nosič na jízdní kola. A to už je všestrannost, které se opravdu vyplatí.

Tažných zařízení existuje několik typů.


Tažných zařízení existuje několik základních typů dle systému uchycení a současně je potřeba vybrat vhodnou funkční kategorii dle možnosti zatížení, samozřejmě je nutné brát v potaz také typ vašeho vozidla.

Dle systému uchycení rozlišujeme tažné zařízení pevné, odnímatelné horizontální a odnímatelné vertikální. Pevné nelze odebrat z vozu jinak než demontáží, ale na druhou stranu jsou velmi pevná a odolná, což oceníte zejména při každodenním používání (např. u firemního vozu). Elegantnější a méně viditelnou variantou jsou zařízení odnímatelná, jež se dle systému nasunutí při montáži dělí na horizontální a vertikální. Ideální a moderní variantou je právě ta vertikální, jež je nejméně viditelnou variantou nijak nehyzdící váš vůz.

U odnímatelných variant je důležité nepodcenit funkční vlastnosti (svislá nosnost) a možnost uzamknutí. Současně pak snadno dodržíte zákonnou povinnost demontovat tažné zařízení, pokud jej nepoužíváte.

O výhodách či případných nevýhodách jednotlivých typů je optimální se informovat u prodejce, jež vám odborně poradí s profesionálním posouzením parametrů dle vašich požadavků.

Kde je vhodné tažné zařízení koupit?


Ideální variantou je koupě u profesionálního prodejce, odborně zaměřeného na oblast tažných zařízení pro automobily, obytné vozy vč. příslušenství od kvalitních výrobců, který vám nejen dobře poradí, ale současně budete mít na výběr typ přímo na váš vůz, ať už je jakýkoliv.

Montáž tažného zařízení není složitým technickým úkonem a je možné jej realizovat jak v klasickém servisu, tak svépomocí. Běžný uživatel montáž bez problémů zvládne. U kvalitního prodejce naleznete i návod na montáž svépomocí - krok za krokem. A pak už je to snadné.

Pokud máte v úmyslu použít na tažné zařízení nosič kol, je potřeba si uvědomit, že zatížení bude vyšší, a s tímto ohledem vybrat i typ s vyšší nosností nebo právě typ pevný. Současně je důležité ujasnit si, budete-li požadovat i elektro přípojku.

Poslední administrativní povinností po montáži tažného zařízení je navštívit stanici STK pro kontrolu výsledku namontovaného zařízení, které vám vydá potřebné povolení pro dopravní úřad a následný zápis do velkého technického průkazu.

A pak už vám nic nezabrání plně využít nový prostorový benefit, které vám tažné zařízení umožní.

Autor: ID

Další články z rubriky Auto moto

Renault Symbioz, nová éra rodinného vozu s rytmem života

Téměř 60 let od představení moderního, prostorného a praktického vozu Renault 16 a 40 let od představení revolučního modelu Espace, vozu pro sedm osob s délkou 4,25 m, přispívá Renault k dědictví "rodinných vozů s rytmem života" modelem Symbioz. ...

První skici vozu Škoda Enyaq RS Race: koncepční studie kombinující DNA motorsportu a udržitelnost

Mladá Boleslav - S novou koncepční studií Enyaq RS Race hledá Škoda Auto nové možnosti udržitelnosti v motoristickém sportu a zároveň dále zvyšuje emo ...

Nové MINI Aceman s čistě elektrickým pohonem nabízí dostatek prostoru pro pět cestujících

Kreativní využití prostoru v novém pojetí: MINI slaví premiéru prvního crossoveru v segmentu prémiových malých vozů. Nové MINI Aceman kombinuje kompak ...

Ford Pro posiluje vedoucí postavení E-Transitu v segmentu

Ford Pro dnes odhalil novou verzi modelu E-Transit s prodlouženým dojezdem, která zvyšuje schopnosti nejprodávanější velké elektrické dodávky v Evropě ...

Škoda Kodiaq rozšiřuje paletu motorů, prodejní ceny začínají na 980 000 Kč včetně DPH

Mladá Boleslav - Nová Škoda Kodiaq se dostala do prodeje nejprve se dvěma dieselovými motory, nyní se paleta pohonných jednotek rozrůstá o zážehové ag ...

Doporučujeme



Neděle 5.5.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »