InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » Pro ženy

Ovlivňuje váš přístup k životu i stav vašich vlasů? Pantene provedlo studii mezi 3 000 žen

14.01.2019
Vzpomínáte si na den, kdy jste naposledy měla dokonalé vlasy? Ten pocit, který jste měla, přecházel v silný pocit pohody, krásy a síly. Již dlouho jsou krásné vlasy spojovány s vyšší sebedůvěrou, avšak nedávná zjištění naznačují, že emoční a psychologické přínosy mohou být mnohem větší.
Ilustrační snímek | Foto: pixabay.com
Pokud mají ženy krásné vlasy, bývá to zpravidla spojeno s pocitem fyzické síly a duševní odolnosti. Tyto i další překvapivé závěry zjistila profesorka Marianne LaFrance, Ph.D. z katedry psychologie univerzity Yale, která v rámci partnerství se společností P&G několik let studovala psychologický dopad "good hair day" a provedla pro značku Pantene průzkum u 3 000 žen ve věku 18 až 35 let, a to v 10 zemích na 3 různých kontinentech.

Klíčové body studie Pantene

1. V rámci všech zemí "good hair day" odpovídá pocitům vyšší produktivity, nižší úrovně stresu, většího klidu, fyzické síly a celkové kontroly. "Good hair day" byl zejména spojen s pocitem zdraví.

2. Globálně platí, že "good hair day" navozuje u žen v rámci daného dne pocit vlastní síly minimálně dvakrát pravděpodobněji než meditace, terapie či jóga.

3. Vlasy mají větší dopad na pocit vlastní síly než pěkné oblečení, čistá pleť nebo dobré líčení.

4. Ženy, které jsou častěji spokojené se svými vlasy, dodržují tyto zásady:
- Konzumace vitamínů
- Dostatečný spánek
- Cvičení třikrát týdně
- Sexuální aktivita
- Snižování stresu
- Řádná strava (3 až 5 porcí ovoce a zeleniny denně)

5. Obecně platí, že 44 % žen by vyměnilo 1 měsíc večeří v restauracích za to, aby měly vlasy svých snů.
- 40 % žen by vyměnilo 1 měsíc dezertů za vlasy svých snů
- Více než 1/3 žen by vyměnila své oblíbené jídlo či svůj oblíbený nápoj za vlasy svých snů
- 1/3 žen by vyměnila 1 měsíc sexu za vlasy svých snů
- Pravděpodobnost, že by ženy za vlasy svých snů vyměnily spánek nebo čistou pleť, je nejnižší

6. Vlasy snů znamenají lepší období:
- 51 % žen souhlasí, že pokud mají vlasy svých snů, mají lepší období
- U 53 % žen existuje vyšší pravděpodobnost, že budou šťastné, pokud budou mít vlasy svých snů
- 46 % žen se více směje, pokud mají vlasy svých snů

Věda, která se skrývá za produkty Pantene
Je pravda, že zdravý životní styl a zdravé stravování ovlivňují naši pohodu i celkový vzhled, stav naší pleti, fyzickou kondici a samozřejmě i vlasy. Studie Pantene nyní rovněž odhalila, že to funguje i opačně: pokud naše vlasy vypadají dobře, cítíme se lépe, více si věříme a cítíme se zdravější a silnější. Důležité je tedy rovněž to, jak se staráme o své vlasy.

Pantene již více než 70 let přináší zdravé a vědecky pokročilé produkty pro péči o vlasy. Ve 40. letech minulého století přišli švýcarští lékaři na jednotce intenzivní péče s objevem, který znamenal revoluci v péči o vlasy. Během léčby kožních poranění si všimli, že vlasy v rámci léčených oblastí sílily a houstly. Švýcarští vědci tuto léčbu zkoumali a zjistili, že onou zázračnou ingrediencí, která stojí za zlepšením zdraví vlasů, je provitamín B5. Provitamín B5, neboli Panthenol, je derivátem vitamínu B5. V těle je vitamín B5 zásadní pro uvolňování energie v rámci našich tělesných buněk. U pokožky se pak vitamín B5 podílí na tvorbě tkáně a hojení ran. Od roku 1945 všechny produkty Pantene obsahují PRO-V B5.

Co dává vlasům jejich sílu?
85 % vlasového vlákna tvoří PROTEINY. Pokud bychom srovnali vlasy a ocel o stejné hmotnosti, dospěli bychom k závěru, že jsou vlasy silnější, a to díky své složité struktuře proteinů. Právě proteinům vlasové kůry vděčí vlasy za svou pevnost v tahu. Proteiny pak mají rovněž vliv na mimořádně odolnou povahu struktury vnější kutikuly.

10 % vlasového vlákna tvoří LIPIDY - přírodní vlasové oleje. Lipidy změkčují proteinovou strukturu vlasového vlákna, a to uvnitř i na povrchu. Dále zajišťují pružnost vlasů a umožňují, aby se vlasy ohýbaly bez toho, že by se zlomily.

Produkty Pantene Superfood výrazně pokročily, když byla jejich výrobní receptura rozšířena o dvě další vzácné ingredience - konkrétně aktivní antioxidanty, které bojují proti oxidačnímu stresu, podporují obranyschopnost vlasů, když se snaží redukovat volné radikály, posilují vlasové proteiny a lipidy vůči oxidačnímu stresu; a aktivní lipidy, které jsou dodávány prostřednictvím patentované technologie "gel network technology" a rozpouštějí se přímo do vlasového vlákna, aby ve vlasech tyto zásadní živiny doplňovaly. Nyní si mohou své vysněné vlasy dopřát všechny ženy.

Další články z rubriky Pro ženy

Erotické prádýlko, jak zaujmout v posteli a okořenit sex?

Je Váš partner náročný? Vyžaduje od Vás neustále nové přístupy k vašemu společnému intimnímu času? Úsilí, které vynaložíte na překvapení svého partnera, je klíčovou součástí naplňujícího sexuálního života a nádherné noci plné rozkoše. Vklouznutí do ...

Vaginální výtok: jaký je normální, a který už ne?

Vaginální výtok je přirozeným jevem, který má svou funkci v udržování zdraví a rovnováhy intimních partií. Vaginální výtok se může měnit v závislosti ...

Jak se rychle vzchopit z rozchodu

Rozchod je jednou z nejtěžších životních situací, kterou může člověk zažít. Ztráta partnera, se kterým jste sdíleli společnou budoucnost, lásku a důvě ...

Můj muž je alkoholik, co mám dělat?

Máte pocit, že váš muž pije příliš mnoho alkoholu a že to ovlivňuje váš vztah i jeho zdraví? Cítíte se bezmocní, zklamaní, naštvaní nebo vydíraní? Nej ...

Jsou náhražky parfémů dobrým nákupním rozhodnutím?

Při hledání ideální vůně často stojíme před dilematem: originální parfémy známých značek nebo jejich náhražky? Mohou alternativní nabídky konkurovat l ...

Doporučujeme



Pátek 26.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »