InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » Rady a tipy

Originální autorské šperky jsou magnetem na pozornost

09.05.2024
Češi měli odjakživa zlaté ruce, a platí to i v oblasti šperkařství. I dnes je naše země plná tvořivých malovýrobců, kteří nabízí unikátní náhrdelníky, náramky a prsteny. Jejich výrobky ovšem často zaniknou v moři uniformních kousků z velkovýroben a dostat se do povědomí zákazníků je pro ně nesnadné. Pomoci mohou internetová tržiště, jimiž se nakupující mohou brouzdat jako v bazaru na dovolené, a vybírat z jednotlivých galerií. Jedním takovým je portál s hřejivým názvem SrdceTvor.
Ilustrační snímek | Zdroj: srdcetvor.cz

Znalci vybírají šperky vyráběné s péčí


Mohlo by se zdát, že dnešní doba malým rukodělným výrobcům moc nepřeje, když je trh doslova zahlcen levným zbožím z Asie a velkých řetězců. Ty však lákají spíše na cenu či značku, než na kvalitu. Řada lidí samozřejmě spadne do pasti konzumu a uniformity, stále větší procento společnosti si ale začíná uvědomovat hodnotu ručně vyráběných doplňků. Ptáte se, proč?

1. Originalita poutá pozornost
Jít s davem je trendy možná tak na střední škole, moderní ženy ovšem vědí, že není na škodu odlišit se prostřednictvím zajímavého autorského šperku. Vyberte si takový, který se hodí k vašemu unikátnímu stylu a odpovídá vašim nárokům na kvalitu i materiál. Šperky, která nemá každá druhá, jsou navíc i skvělým dárkem pro každou příležitost.

2. Podpora drobných podnikatelů
Obstát v konkurenci známých značek, které své výrobky lisují jako na běžícím páse, je nesnadné, i když ne nemožné. Dnešní prodejní podmínky, danění a nedostatek možností pro stánkový prodej to podnikavým šperkařům ještě ztěžuje. Kdo se cíleně rozhodne koupit si ruční výrobek, pomáhá tuto situaci na trhu zvrátit a podporuje originalitu a tvořivost umělců, kteří do šperku vložili svůj čas, srdce a píli.

3. Ceny se nemusíte bát
Mnoho lidí se nakupování ručně vyráběných doplňků vyhýbá, protože si nemůžou dovolit platit za hodiny času, které nad nimi umělec strávil. Je ale chybou domnívat se, že všechny originální autorské šperky vás přijdou na tisíce. Třeba takové drobné náušničky nebo ručně vyráběný náramek často nestojí ani na stovku. Dražší kusy vám svou cenu bohatě vynahradí originalitou a kvalitou, takže je na vaší šíji či prsteníku budou všichni obdivovat mnoho let.

4. Zakázková výroba
Jistě to znáte - zhlédli jste se v nějakém kousku, ale nesedí vám barvou, případně jste zjistili, že se právě vyprodal. Mnoho šperkařů vám s radostí vyrobí šperk přesně na přání, upraví detaily podle vašeho vkusu nebo přidají vaše jméno či iniciály. Nemusíte se bát požádat je, jestli by ještě nebyl k mání kousek ze starší kolekce.

5. Kvalita a ekologie
Šperky z klasických obchodů, a nemusí ani jít o čínské velkovýrobny, toho často moc nevydrží. Určitě jste si už kolikrát řekli, jestli má vůbec cenu kupovat něco, co se vám při druhém nošení rozpadne, a jen tak vyhodíte peníze z okna. U autorských šperků je toto nebezpečí mnohem menší, a navíc budete vědět, z jakých materiálů je ten který kousek vyroben. Nestane se, že se barva domnělého kovu ošoupá a způsobí vám alergickou reakci.

Kde sehnat originální autorské šperky?


Na tržištích, v rukodělných dílnách, malých uměleckých obchůdcích, ale především na internetu. Třeba na již zmíněném portálu SrdceTvor.cz, kde na vás čeká pestrá škála doplňků od talentovaných umělců, kteří mají jedno společné: tvoří s láskou. Pokud byste rádi obohatili sbírku svých šperků o nějaký ten ručně dělaný kousek, určitě si prolistujte tuto prodejní galerii, která sdružuje celou řadu malých výrobců. Stejně tak SrdceTvor zaujme ty, kteří se sami výrobě šperků věnují, ale zatím nemají svůj vlastní e-shop. Právě tady můžou svá dílka nabízet za výhodných podmínek, aniž by se sami museli o cokoli starat.

Co všechno na stránkách SrdceTvor najdete?


Rozpětí nejrůznějších typů šperků na těchto webovkách jde těžko shrnout do jednoho odstavce, protože každý výrobce přináší své unikátní nápady a styl. Můžete si tu koupit netradiční náušnice, náramky, řetízky, prstýnky, přívěsky, nákotníky, brože i piercing. Současně zde tvořiví jedinci nabízí i doplňky do domácnosti, háčkované hračky pro děti, ručně vyráběné svíčky... Cenové rozpětí je také velmi široké. Ovlivňují ho jak použité materiály a jejich hodnota, tak doba práce potřebná k jejich výrobě a způsob zpracování. Záleží tedy na tom, jestli hledáte drobnou bižuterní záležitost za 150,- Kč, nebo třeba unikátní náhrdelník s malovaným obrazem místo kamene. Každý si tu zkrátka přijde na své.

Proč nabízet své šperky na SrdceTvoru?


Ať už vyrábíte náhrdelníky, kabelky, háčkované šály nebo domácí mýdla, musíte je přece nějak dostat k potenciálním zákazníkům. Pokud vás nezláká už sám název portálu, který jde skutečně od srdce, nechte se provést procesem prodeje na těchto stránkách a jeho výhodami.

1. Nemusíte mít vlastní e-shop
Nechat si udělat webovky něco stojí a jejich provoz musíte i nadále platit, nehledě na to, že vám jejich údržba zabere čas a budete se k ní muset i leccos naučit. Možnost registrace na portálu, který sdružuje malé prodejce, ocení zvláště ti, kteří své výrobky teprve začínají nabízet, protože mít na e-shopu jen pár věcí nevypadá dobře. Na SrdceTvoru ale můžete klidně vystavit třeba tři předměty.

2. Je to snadné a dostupné každému
Registrace je rychlá a intuitivní, a pokud se vám něco nedaří, podpora na portálu vám ráda poradí.. Jakmile založíte obchod, můžete bez dlouhých prodlev začít prodávat své handmade výrobky. A, což je pro mnohé velmi důležitým faktorem, nepotřebujete ani IČO k tomu, abyste si splnili svůj sen.

3. Moc to nestojí. Opravdu!
Web nabízí dvě varianty placení za provoz obchodu, z nichž si vyberete tu, která lépe vyhovuje vašemu obchodnímu modelu. První možností je provize z prodeje, kterou si můžou zvolit ti opatrnější, a tou druhou měsíční tarif, který začíná na 99,- Kč. Během prvních 30 dní od registrace neplatíte vůbec nic, abyste si vyzkoušeli, jak prodej na SrdceTvor funguje a jestli vám bude do budoucna vyhovovat.

Autor: Pl

Další články z rubriky Rady a tipy

dTest: Práva spotřebitelů v EU v ukrajinštině

Největší česká spotřebitelská organizace dTest se připojila ke kampani Evropské komise podporující spotřebitelská práva Ukrajinců, kteří v důsledku ruské invaze nyní žijí v České republice. Kampaň je má informovat o jejich spotřebitelských právech a ...

Zástupce ombudsmana radí českým turistům, jak se vyhnout nepříjemnostem na mexických letištích

Chystáte se na dovolenou do Mexika? Pokud ano, čtěte pozorně. Zástupce ombudsmana vám poradí, jak předejít tomu, aby vaše dovolená neskončila předčasn ...

Co by měl každý spotřebitel vědět o digitálním obsahu a službách, informuje dTest

V pátek 17. května se uskuteční Světový den telekomunikací a informační společnosti, který v jeho nynější podobě vyhlásila v roce 2006 Mezinárodní tel ...

Parkování u letiště Praha - cenu služby ovlivňuje celá řada faktorů. Za bezpečí vozu si však neváhejte připlatit!

Když vybíráte parkování u letiště Praha, cena je jistě jedním z důležitých kritéri

Podle zjištění spotřebitelské organizace dTest je anglická slanina nejproblematičtější uzenina

Na nenápadný uzenářský výrobek vyráběný z vepřového boku - anglickou slaninu - se v aktuálním vydání zaměřil spotřebitelský časopis dTest. Výsledky zk ...

Doporučujeme



Pondělí 20.5.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »