InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » Auto moto

Společnost Škoda Auto dokončila výstavbu nového sídla Laurin & Klement Kampus

04.03.2024
Mladá Boleslav - Škoda Auto s potěšením oznamuje dokončení svého nového sídla v Mladé Boleslavi nazvaného Laurin & Klement Kampus (LKK). Základní kámen budovy byl položen v květnu 2022. První zaměstnanci české automobilky začnou ve špičkově navrženém a vybaveném objektu pracovat již tento měsíc. Nový komplex budov je navržen tak, aby podporoval spolupráci mezi odděleními a splňoval nejvyšší standardy udržitelnosti.
Foto: skoda-storyboard.com
"Naším novým sídlem vyjadřujeme jak věrnost našemu tradičnímu sídlu v Mladé Boleslavi, tak historickému odkazu. Rozhodli jsme se pojmenovat nový komplex budov po vizionářských zakladatelích společnosti Škoda Auto - po Václavu Laurinovi a Václavu Klementovi. Nový areál se stane místem vzájemné interakce, diskuse a inspirace. Místem, kde budou vznikat nové nápady, zrychlí se inovace a posílí se týmová spolupráce. Jednotlivé budovy budou zároveň ztělesňovat hodnoty, které společnost Škoda Auto vyznává. Do konceptu jsme zahrnuli nejmodernější technologie a výrazně jsme se zaměřili na udržitelný rozvoj, v němž prosazujeme ambiciózní cíle," informoval Karsten Schnake, člen představenstva Škoda Auto pro oblast Nákupu.

"Naše společnost je stavebníkem a investorem nového sídla společnosti Škoda Auto, a proto jsme obzvláště hrdí na to, že můžeme tento inovativní areál předat českým kolegům. Chtěl bych vyjádřit upřímné poděkování za důvěru v nás vloženou a výbornou spolupráci s kolegy ze značky Škoda v průběhu celého projektu. Jako realitní partner značek koncernu Volkswagen jsme plně zavázáni k trvale udržitelné výstavbě, abychom našimi budovami hmatatelně přispěli k dosažení cílů v oblasti ochrany klimatu," říká Meno Requardt, generální ředitel Volkswagen Immobilien.

Nejmodernější pracovní prostředí až pro 2 000 zaměstnanců


Propojený komplex byl postaven během necelých dvou let a skládá se ze čtyř budov. Ty umožní efektivně využívat vzájemných synergií a podpoří přímější interakci mezi zaměstnanci různých oddělení a organizačních jednotek společnosti. Pětipodlažní Laurin & Klement Kampus propojí až 2 000 zaměstnanců z různých oddělení, kteří dříve pracovali přibližně ve 20 budovách v Mladé Boleslavi a Praze.
V jedné části se dále nachází konferenční prostor s posuvnou stěnou až pro 400 osob, který je vybavený profesionální audiovizuální technikou. Připraveny jsou také restaurace a kavárna pro zaměstnance i návštěvníky, více než 680 parkovacích míst, 138 nabíjecích stanic pro elektromobily a vyhrazený prostor pro zajištění jízdních kol.

Sídlo společnosti Škoda Auto se zaměřuje na koncept New Work


V rámci komplexu Laurin & Klement Kampus zavádí česká automobilka zároveň moderní kancelářský koncept New Work přizpůsobený současným požadavkům zaměstnanců. Administrativní prostory jsou rozčleněny do různých zón, z nichž každá je navržena s ohledem na širokou škálu potřeb a aktivit a je vybavena špičkovými technologiemi. Klíčovým aspektem tohoto moderního pracovního prostředí je sdílení více než 22 800 m? kancelářské plochy, což zaměstnancům umožní využívat flexibilní pracovní prostory podle jejich potřeb.

Kromě obvyklých kancelářských částí nabízí areál rovněž společné zóny, které zaměstnancům otevírají prostor pro navazování kontaktů, diskuse a relaxaci. Personál bude mít přístup ke komplexní škále vybavení zaměřeného na zlepšení kvality života, podporu kreativity a zvýšení motivace, což přispěje k úspěchu společnosti i v budoucnosti.

Udržitelnost jako klíčové hledisko


Očekává se, že nový komplex bude oceněn zlatým certifikátem Německé rady pro udržitelné budovy. Tato uznávaná certifikace slouží jako globální měřítko pro posouzení ekologické ohleduplnosti moderních staveb. Hodnotí dosaženou úroveň udržitelnosti a zároveň umožňuje mezinárodní srovnání.

Budova je vybavena fotovoltaickou elektrárnou s celkem 222 panely, které se mohou pochlubit špičkovým výkonem 100 kW. Zahrnuty jsou také technické inovace výrazně snižující spotřebu energie. Například osvětlení pomocí zdrojů LED spolu s inteligentními světelnými senzory sníží spotřebu energie o polovinu ve srovnání s dosavadními zářivkami. Kromě toho je budova vybavena vysoce účinnými ventilačními systémy, které v horkých dnech ochladí prostory během noci, zatímco klimatizace bude pracovat s rekuperačním koeficientem ve výši 80 procent. Rolety, které chrání komplex před slunečním zářením, dále sníží nároky na ochlazování budovy o 30 procent.

Zdroj: ŠKODA Auto

Další články z rubriky Auto moto

Nové MINI Aceman s čistě elektrickým pohonem nabízí dostatek prostoru pro pět cestujících

Kreativní využití prostoru v novém pojetí: MINI slaví premiéru prvního crossoveru v segmentu prémiových malých vozů. Nové MINI Aceman kombinuje kompaktní vnější rozměry s co největším vnitřním prostorem pro cestující a čistě elektrickým pohonem. ...

Ford Pro posiluje vedoucí postavení E-Transitu v segmentu

Ford Pro dnes odhalil novou verzi modelu E-Transit s prodlouženým dojezdem, která zvyšuje schopnosti nejprodávanější velké elektrické dodávky v Evropě ...

Škoda Kodiaq rozšiřuje paletu motorů, prodejní ceny začínají na 980 000 Kč včetně DPH

Mladá Boleslav - Nová Škoda Kodiaq se dostala do prodeje nejprve se dvěma dieselovými motory, nyní se paleta pohonných jednotek rozrůstá o zážehové ag ...

V prvním čtvrtletí dosahuje výroba automobilů rekordních hodnot

V prvním čtvrtletí bylo v tuzemských firmách automobilového průmyslu vyrobeno celkem 394 443 osobních vozidel, meziročně o 11,5 % víc. Jde tak o nejvy ...

Přesné, jisté, všestranné: Nové BMW X3 prochází dynamickými jízdními testy

Na konci procesu sériového vývoje prochází nové BMW X3 ve zkušebním centru BMW Group v jihofrancouzském Miramas finálním laděním všech regulačních sys ...

Doporučujeme



Sobota 27.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »