InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » Auto moto

Hyundai TUCSON pokračuje v čele evropského segmentu kompaktních SUV

09.06.2022
Po dobrém výsledku v roce 2021 čtvrtá generace Hyundai TUCSON nyní vede v segmentu kompaktních SUV v Evropě, z loňského druhého místa. Podle údajů sestavených JATO Dynamics, globálním dodavatelem automobilového business intelligence, je TUCSON připraven vytvořit prodejní rekord. Na základě nových registrací do března ve 27 evropských zemích je TUCSON v současnosti nejprodávanějším kompaktním SUV v Evropě s 15 806 registrovanými kusy.
Foto: hyundai.news
V loňském roce byl všestranným bestsellerem Hyundai Motor opět TUCSON. Model byl obnoven na konci roku 2020, což vedlo k pozoruhodným prodejům během prvního celého roku na trhu. Hyundai prodal v roce 2021 152 257 kusů TUCSON.

Od prvního uvedení modelu v roce 2004 se na evropském trhu prodalo 1,4 milionu kusů TUCSON. Při pohledu na celosvětové prodeje se toto číslo vyšplhá na sedm milionů kusů. Tento údaj dělá z TUCSONu celosvětově nejprodávanější SUV společnosti.

Stanovení standardu pro SUV


Se svým inovativním designem a prvky, které přinášejí hodnotu přesahující svůj segment, čtvrtá generace TUCSON zvyšuje laťku pro SUV. Z hlediska designu se TUCSON odlišuje od svého předchůdce svým svalnatým postojem, ostrými úhly a dynamickými proporcemi.

Prostřednictvím digitálních dat využívá "Parametric Dynamics" linie, plochy, úhly a tvary k propojení inovativního designu SUV a revolučního exteriéru. Výsledkem je design TUCSON s geometrickými vzory známými jako "parametrické šperky", které mu propůjčují progresivní kvalitu.

Interiér vozu TUCSON je čistý a sofistikovaný a plně zahrnuje řidiče a cestující plně digitálním, přizpůsobitelným zážitkem. S funkcemi, jako je 10,25palcový plně digitalizovaný cluster, 10,25palcový dotykový displej AVN, ambientní osvětlení, třízónová klimatizace a volitelné bezdrátové Apple CarPlay a Android Auto, nabízí TUCSON personalizaci v oblasti pohodlí, infotainmentu a konektivity.

TUCSON je vybaven nejlepším bezpečnostním balíčkem zaměřeným na rodinu ve své třídě, který zákazníkům Hyundai přináší klid. Tyto funkce nejen udržují cestující v bezpečí; zajišťují také bezpečnost ostatních účastníků silničního provozu.

Forward Collision-Avoidance Assist (FCA) s funkcí Junction Turning aktivuje brzdy, když je detekováno protijedoucí vozidlo při odbočování doleva. Mezitím systém Smart Cruise Control Curve (NSCC-C) založený na navigaci využívá navigační systém TUCSON k předvídání nadcházejících zatáček nebo rovinek a upravuje rychlost vozidla pro bezpečnější jízdu.

Highway Driving Assist (HDA) 1.5 je kombinací NSCC-C a Lane Follow Assist (LFA). HDA se posouvá o krok dále k autonomnímu řízení a využívá navigační systém k předvídání nadcházejících podmínek na silnici. Tato funkce reguluje rychlost vozu a udržuje jeho odstup od ostatních jedoucích vozidel a také aktuální jízdní pruh na dálnici. Navíc automaticky nastavuje řízení tak, aby pomáhalo udržet vozidlo ve středu jízdního pruhu.

TUCSON nabízí nejširší škálu elektrifikovaných pohonných jednotek ve svém segmentu. Kromě zážehového a naftového 48voltového mild hybridu, full hybridu a plug-in hybridu je model k dispozici také v neelektrifikovaných verzích: 1,6litrový motor T-GDI s výkonem 150 k a šestistupňovou manuální převodovkou ( 6MT) a 1,6litrový motor CRDi s výkonem 115 k a 6MT.

Pro sportovnější design se zákazníci mohou rozhodnout pro TUCSON N Line. Nejprodávanější SUV je zabaleno do dynamické výbavy N Line inspirované motoristickým sportem. Kromě tohoto výkonného stylu přicházejí vybrané pohonné jednotky s optimalizovaným nastavením elektronicky řízeného odpružení (ESC) pro sportovnější jízdní dynamiku.

Vyrobeno v Evropě pro Evropu


TUCSON je jen jedním ze šesti modelů Hyundai, které se vyrábějí v jeho evropských továrnách se sídlem v České republice a Turecku. V roce 2021 tvořily jednotky vyrobené v Evropě 72 procent celkových prodejů Hyundai v Evropě.

Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) v Nošovicích v České republice je v provozu od roku 2008 a je jedním z nejmodernějších výrobních závodů v Evropě s 350 000 vozy ročně. Kromě TUCSON vyrábí HMMC také modely i30, i30 N a KONA Electric pro evropský trh. Kromě toho HMMC vyrábí téměř všechny dostupné typy pohonných jednotek. Hyundai tím zvyšuje svou angažovanost v regionu a zdůrazňuje význam Evropy ve své celkové obchodní strategii.

Přidání k pouzdru na trofej


Jen v roce 2021 posbíral TUCSON 18 ocenění po celé Evropě. Zatímco většina ocenění chválila tento model za to, že je výkonným kompaktním SUV a vozem, který uspokojuje potřeby rodiny, hrstka těchto ocenění byla tituly "Auto roku". TUCSON byl vyhlášen 'Car of the Year 2022' v Řecku, stejně jako Carbuyer a DieselCar & EcoCar Magazine ve Velké Británii.

Nedávno byl také oceněn jako "turecké auto roku 2022". Mezi 7 finalisty porota vybrala TUCSON z počátečního seznamu 36 vozidel a jako vítěze vybrala TUCSON s designem, bezpečností, úrovněmi výbavy a variantami motoru.


Zdroj: Hyundai

Další články z rubriky Auto moto

Nové MINI Aceman s čistě elektrickým pohonem nabízí dostatek prostoru pro pět cestujících

Kreativní využití prostoru v novém pojetí: MINI slaví premiéru prvního crossoveru v segmentu prémiových malých vozů. Nové MINI Aceman kombinuje kompaktní vnější rozměry s co největším vnitřním prostorem pro cestující a čistě elektrickým pohonem. ...

Ford Pro posiluje vedoucí postavení E-Transitu v segmentu

Ford Pro dnes odhalil novou verzi modelu E-Transit s prodlouženým dojezdem, která zvyšuje schopnosti nejprodávanější velké elektrické dodávky v Evropě ...

Škoda Kodiaq rozšiřuje paletu motorů, prodejní ceny začínají na 980 000 Kč včetně DPH

Mladá Boleslav - Nová Škoda Kodiaq se dostala do prodeje nejprve se dvěma dieselovými motory, nyní se paleta pohonných jednotek rozrůstá o zážehové ag ...

V prvním čtvrtletí dosahuje výroba automobilů rekordních hodnot

V prvním čtvrtletí bylo v tuzemských firmách automobilového průmyslu vyrobeno celkem 394 443 osobních vozidel, meziročně o 11,5 % víc. Jde tak o nejvy ...

Přesné, jisté, všestranné: Nové BMW X3 prochází dynamickými jízdními testy

Na konci procesu sériového vývoje prochází nové BMW X3 ve zkušebním centru BMW Group v jihofrancouzském Miramas finálním laděním všech regulačních sys ...

Doporučujeme



Pátek 26.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »