InfoDnes.cz » Zpravodajství » Regiony

Firmou roku v hradeckém kraji je výrobce potravin z hmyzu WormUP

17.09.2021
Známe výsledky krajského kola soutěží IBM Firma roku 2021 a Moneta Živnostník roku 2021. Firmou roku v Královéhradeckém kraji se stala společnost WormUP, výrobce potravin z hmyzu. Cenu pro živnostníky získal v regionu cukrář Dominik Mervart.
1. místo Firma roku KHK - společnost WormUP, výrobce potravin z hmyzu | Foto: kr-kralovehradecky.cz
"Podnikatelé a živnostníci v našem kraji mají můj velký respekt, úctu a podporu, neboť jsou z mého pohledu motorem regionálního hospodářství a srdcem ekonomiky. Chci jim nesmírně moc poděkovat, že stále nacházejí motivaci, přinášejí do podnikání nové myšlenky, postupy a inovace a dokázali se přizpůsobit pandemické situaci a v mnohém ledacos vydrželi. Naší klíčovou rolí je nekomplikovat podnikání v našem regionu a udělat vše pro zlepšení podmínek v oblasti infrastruktury, zdravotnictví a školství tak, aby Královéhradecký kraj byl dobré místo nejen pro život, ale i pro podnikání," řekl hejtman Červíček.

Vítězná firma WormUP z Vamberka na Rychnovsku se zabývá výrobou potravin z hmyzu a prodejem těchto produktů. Hmyz chová a kompletně zpracovává na území České republiky. Produkty jsou určené k přímé konzumaci.

"Dlouho jsem z médií zaznamenával informace o tom, že hmyz je potravina budoucnosti, ale ani po mnoha letech se nic nedělo a hmyzí potraviny nikde. Nakonec jsme se s mojí ženou rozhodli, že nebudeme čekat, a pokud se s tím něco má udělat, musíme to změnit my," uvedl Libor Sloupenský z firmy WormUP.

Druhé místo v kategorii firem obsadila společnost MATRIX z Třebešova na Rychnovsku zabývající se dřevovýrobou. Třetí místo získala společnost IDC - FOOD z obce Holohlavy na Hradecku, která vyrábí koření a kořenící směsi.

Porota v případě výrobce dortů a dezertů Dominika Mervarta ze Zaloňova na Náchodsku ocenila "zapálení a splnění si dětského snu ve velmi krátkém časovém horizontu". Podle poroty vybudoval kvalitní značku, která se v regionu skvěle prezentuje.

Druhé místo mezi živnostníky získal Lukáš Stýskal z obce Dětenice na Jičínsku, který se věnuje výrobě kurníků pro slepice. Třetí příčku obsadil Ladislav Hemrlík z Rokytnice v Orlických horách na Rychnovsku, který vyrábí produkty podle originální návrhů z usní a kůží.

V doprovodné kategorii MONETA Živnostník roku Srdcař, která oceňuje živnostníky, kteří překonali v podnikání problémy a nástrahy, nevzdali to a pracují dál, zvítězil Dominik Mervart.

Vítězové krajských kol se stávají zároveň celorepublikovými finalisty. Vyhlášení celostátních výsledků soutěží firma roku a živnostník roku by mělo být 7. prosince na pražském Žofíně. Vyhlašovatelem soutěží je deník Hospodářské noviny.

Zdroj: Královéhradecký kraj

Další články z rubriky Regiony

ÚOHS: ČEZ může převzít distribuci tepla v Chomutově, musí však do budoucna umožnit připojení dalších dodavatelů

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil pod podmínkou splnění závazků spojení ČEZ Teplárenská, a.s., a ACTHERM Distribuce s.r.o. (dále jen ČEZ Teplárenská a ACTD). Rozhodnutí již nabylo právní ...

Nemocnice TGM Hodonín slavnostně otevřela nový moderní pavilon zobrazovacích metod

Pouhých 13 měsíců od položení základního kamene otevřela hodonínská nemocnice ve svém areálu nový pavilon, navazující na stávající budovu zařízení. ...

Filmovou tvorbu na Vysočině kraj podpoří dotací

Milionem korun podpoří Kraj Vysočina propagaci regionu audiovizuální tvorbou. Mimořádná dotace poputuje příspěvkové organizaci Vysočina Tourism. "Prim ...

V soutěži Adapterra Awards bude bojovat o vítězství 11 pražských projektů

První tropický den tohoto roku přišel o dva měsíce dříve, než je obvyklé. Přesně na tyto situace, ale i další jevy, jako jsou sucho, přívalové deště, ...

ROAD SHOW - Český podnikatel jako součást evropského byznysu

PLZEŇ - Pod záštitou hejtmana Plzeňského kraje Rudolfa Špotáka se v úterý 23. dubna v konferenčním sále Středního odborného učiliště elektrotechnickéh ...

Doporučujeme



Pátek 26.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »