InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » Auto moto

Zpravodajský kanál ve voze: Zprávy v reálném čase s novou aplikací BMW News

14.07.2021
V uplynulých dnech byla do milionů vozů BMW zavedena přepracovaná aplikace BMW News. Díky této aktualizaci se aplikace News stává rozsáhlou, snadno dostupnou a inteligentní zpravodajskou službou ve vozidle, kterou lze přizpůsobit na míru každému zákazníkovi. BMW tak nyní nabízí vylepšenou službu, jež uspokojí zvyšující se poptávku zákazníků po zprávách na vyžádání a infotainmentových podcastech. Klíčovými novými funkcemi jsou personalizované a inteligentní filtrování zpráv, výrazně vyšší kvalita zvuku a zavedení zpravodajských kanálů. Přístup ke zprávám bude nyní stejně snadný a zábavný jako poslech rádia, čas strávený ve voze bude nyní více odpovídat skutečným zájmům a potřebám jednotlivých zákazníků, protože bude přizpůsoben jejich požadavkům.
Foto: press.bmwgroup.com
Nové funkce:

* Díky zavedení personalizovaných zpráv si zákazník může vybrat kategorie a dostávat zprávy pouze o tématech, která ho zajímají. Prostřednictvím dodatečného "lajkování" jednotlivých příspěvků se inteligentní aplikace průběžně učí preference zákazníka, což jí umožňuje ještě přesněji přizpůsobit výběr poskytovaných zpráv.

* Personalizované zprávy a nejzajímavější novinky jsou poskytovány ve vysoké zvukové kvalitě, která je zárukou pohodlného a příjemného poslechu. Namísto počítačového převodu textu na řeč je obsah předčítán nahlas reproduktory. Zákazníci mohou obsah filtrovat podle země a jazyka.

* Díky integraci dalších a hlavních poskytovatelů zpravodajství nabízí aplikace News výrazně větší rozmanitost zpravodajských relací.

* Díky kombinaci krátkých nejzajímavějších zpráv a delších reportáží poskytují zpravodajské kanály příjemnější informační zážitek. Délku trvání zpravodajských kanálů lze upravit podle osobních preferencí, a to jak pro dlouhé, tak pro krátké cesty. Informační kanály lze spustit jedním kliknutím.

Zdokonalení aplikace BMW News vycházejí ze zpětné vazby vybraných testovacích skupin zákazníků, kteří aplikaci News ve vozidle dlouhodobě testovali v reálných podmínkách. V souladu s touto zpětnou vazbou se vývojáři zaměřili zejména na zlepšení kvality zvuku, intuitivnost ovládání a požadavky na personalizované inteligentní předvolby.

Dostupnost

Aplikace News od BMW je integrovanou aplikací ve vozech s BMW Operačním systémem 7. Díky své flexibilitě nevyžaduje vzdálenou aktualizaci softwaru. Nutná je ale minimálně verze 20-11 BMW Operačního systému. Vozidla BMW, která splňují minimální požadavky, obdrží aktualizaci aplikace News do vozidla automaticky v následujících dnech a týdnech. Jako první budou moci novou aplikaci News využívat zákazníci s příslušnými vozidly na evropských trzích (DE, UK, FR, ES, CH, AT, IE). V průběhu roku bude aplikace News rozšířena i do dalších zemí po celém světě.

Obecné informace o vzdálené aktualizaci softwaru Remote Software Upgrade a BMW Operačním systému 7.

BMW Operační systém 7 a Remote Software Upgrade umožňují od roku 2018 řidičům BMW rychle a snadno aktualizovat jejich vozidlo na nejnovější verzi softwaru. Nové funkce se do vozu pohodlně instalují dálkově. Instalační soubory jsou připraveny ve vozidle na pozadí, přičemž instalace i rozsáhlých aktualizací málokdy zabere více než 20 minut.

Zákazníci jsou o dostupné vzdálené aktualizaci softwaru informováni prostřednictvím aplikace My BMW nebo na kontrolním displeji ve vozidle. Verzi softwaru lze také zobrazit v nastavení vozidla v menu Remote Software Upgrade, kde si zákazník dostupné aktualizace může také vyhledat. Remote Software Upgrade je nyní k dispozici ve více než 20 modelech BMW, a tedy téměř pro celou aktuálně nabízenou flotilu vozů BMW. Pro instalaci do vozidla je nabízena pouze nejbližší možná aktualizace. Zákazník si nikdy nemůže nainstalovat nesprávnou verzi.

Zdroj: BMW Group

Další články z rubriky Auto moto

Nové MINI Aceman s čistě elektrickým pohonem nabízí dostatek prostoru pro pět cestujících

Kreativní využití prostoru v novém pojetí: MINI slaví premiéru prvního crossoveru v segmentu prémiových malých vozů. Nové MINI Aceman kombinuje kompaktní vnější rozměry s co největším vnitřním prostorem pro cestující a čistě elektrickým pohonem. ...

Ford Pro posiluje vedoucí postavení E-Transitu v segmentu

Ford Pro dnes odhalil novou verzi modelu E-Transit s prodlouženým dojezdem, která zvyšuje schopnosti nejprodávanější velké elektrické dodávky v Evropě ...

Škoda Kodiaq rozšiřuje paletu motorů, prodejní ceny začínají na 980 000 Kč včetně DPH

Mladá Boleslav - Nová Škoda Kodiaq se dostala do prodeje nejprve se dvěma dieselovými motory, nyní se paleta pohonných jednotek rozrůstá o zážehové ag ...

V prvním čtvrtletí dosahuje výroba automobilů rekordních hodnot

V prvním čtvrtletí bylo v tuzemských firmách automobilového průmyslu vyrobeno celkem 394 443 osobních vozidel, meziročně o 11,5 % víc. Jde tak o nejvy ...

Přesné, jisté, všestranné: Nové BMW X3 prochází dynamickými jízdními testy

Na konci procesu sériového vývoje prochází nové BMW X3 ve zkušebním centru BMW Group v jihofrancouzském Miramas finálním laděním všech regulačních sys ...

Doporučujeme



Sobota 27.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »