InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » Auto moto

Nová Dacia Logan na českém trhu

03.05.2021
Dacia redefinuje pojetí současného automobilu. Dacia se více než kdy jindy soustředí na skutečné potřeby svých zákazníků a nabízí vozy jednoduché, prostorné, spolehlivé, robustní, bez zbytečné výbavy a za nepřekonatelnou cenu.
Foto: media.renault.cz
Nebývalé souvislosti posledních měsíců rovněž poněkud urychlily vývoj započatý již před několika lety: mnoho lidí bylo nuceno zamyslet se nad svou udržitelnou spotřebou a vrátit se k tomu podstatnému. Přitom se dále utvrzovali v potřebě mobility a volnosti. Stále více zákazníků přistupuje ke koupi automobilu pragmaticky. Na tuto potřebu odpovídá Dacia již více než 16 let nabídkou dostupných automobilů za odpovídající cenu.

Sandero, Sandero Stepway a Logan tuto DNA Dacie ztělesňují. Sandero se od r. 2017 stalo emblematicky?m modelem a bestsellerem jako nejprodávanější soukromy? vůz v Evropě. Je také nejprodávanějším modelem Dacie s více než 2,1 miliony vozů celkem, čili 32 % prodejů značky od r. 2004. Sandero Stepway, městský crossover, představuje 65 % těchto vozů, tedy více než 1,3 miliony vozů.

S novým Sandero, Sandero Stepway a Logan inovuje Dacia svoji nabídku v segmentu vozidel do města a víceúčelových kompaktů, odpovídajících všem potřebám uživatelů. Navzdory nezměněným vnějším rozměrům jsou modernější, bohatší a víceúčelové, aniž by ustupovaly ze své podstaty spočívající v jednoduchosti a spolehlivosti. Mění platformu a nabízejí vyšší úroveň výbavy, aktivní i pasivní bezpečnosti a nové pohony včetně dvoupalivového benzín/LPG.

Nové Sandero, Sandero Stepway a Logan jsou inovovaným ztělesněním ducha svých předchůdců. Při stále nízké ceně představují více než dříve nové dostupné modely s nejlepším poměrem hodnota/cena na trhu.

"Touto novou generací inovuje Dacia tři emblematické modely, tedy třetinu svého sortimentu a celou nabídku v segmentu B. S robustním a současně dynamickým designem, moderní výbavou, platformou CMF a účinnými inovovanými pohony vyvinutými v Allianci, nabízejí nové Sandero, Sandero Stepway a Logan více prostornosti, komfortu, bezpečnosti a potěšení. Odpovídají skutečným potřebám našich zákazníků a proto jsou ztělesněním DNA Dacie : dostupné vozy za správnou cenu." Mihai Bordeanu, ředitel Marketingu Dacia

INOVACE IKONICKÉHO RODINNÉHO SEDANU

Nový Logan, emblematický model Dacie, je historicky rodinným sedanem značky. V r. 2005 vnesl revoluci na automobilový trh, demokratizoval nový vůz. O 16 let později tato nová generace, stále věrná svým původním hodnotám, nabízí zvýšený komfort a rekordní prostornost.

DESIGN EXTERIÉRU

Zcela nový design Nového Loganu je plynulejší díky větší celkové délce o 3,6 cm, delšímu rozvoru kol a většímu vyvážení zadní části. Silueta je štíhlejší díky více skloněnému čelnímu sklu a o 1 cm nižší střeše. Vzad ubíhající střecha s anténou u zadního okraje a mírné zmenšení velikosti bočních skel přispívají k dynamičnosti celkové siluety. Světelný podpis ve tvaru Y, atraktivní disky a dokonalejší design některých prvků, například dveřních klik, se objevují i u Nového Sandera.

RODINNÝ INTERIÉR

Nový Logan je rodinný vůz, který pečuje o svou posádku. Prostor pro kolena cestujících vzadu se zvětšil o 42 mm a je jedním z nejlepších na trhu. Sklopný stolek za novými předními sedadly s lze dle libosti rozložit. Má nastavitelnou délku o 70 mm a přizpůsobí se tak potřebám kohokoli.

ZAVAZADLOVÝ PROSTOR

Zavazadlový prostor Nového Loganu je jedním z největších na trhu (segment sedanů B) s objemem 528 dm3 (VDA) větší o 18 dm3. Pro srovnání : jeho objem je o 200 litrů větší než u Nového Sandera. Pro usnadnění manipulace byla nákladová hrana snížena o 19 milimetrů.
Nový Logan je na všech úrovních výbavy sériově vybaven centrálním zamykáním, dálkovým odemykáním a otvíráním dveří zavazadlového prostoru pomocí tlačítka na klíči nebo na handsfree kartě. Zavazadlový prostor se zavírá manuálně.

SPECIFICKÉ ROZVRŽENÍ ZAVAZADLOVÉHO PROSTORU

Zavazadlový prostor Nového Loganu je novátorsky rozvržen: čtyři odnímatelné přepážky lze spolu spojit a rozdělit tak zavazadlový prostor na několik částí s proměnlivou velikostí podle potřeby. Tento doplněk ponechává všechny uložené předměty snadno dosažitelné a zároveň je udržuje v dané části zavazadlového prostoru při každodenních jízdách (například počítač při cestě do kanceláře). Tento organizátor je samozřejmě odnímatelný, aby bylo možno objem Nového Loganu plně využít.

Zdroj: Renault

Další články z rubriky Auto moto

Nové MINI Aceman s čistě elektrickým pohonem nabízí dostatek prostoru pro pět cestujících

Kreativní využití prostoru v novém pojetí: MINI slaví premiéru prvního crossoveru v segmentu prémiových malých vozů. Nové MINI Aceman kombinuje kompaktní vnější rozměry s co největším vnitřním prostorem pro cestující a čistě elektrickým pohonem. ...

Ford Pro posiluje vedoucí postavení E-Transitu v segmentu

Ford Pro dnes odhalil novou verzi modelu E-Transit s prodlouženým dojezdem, která zvyšuje schopnosti nejprodávanější velké elektrické dodávky v Evropě ...

Škoda Kodiaq rozšiřuje paletu motorů, prodejní ceny začínají na 980 000 Kč včetně DPH

Mladá Boleslav - Nová Škoda Kodiaq se dostala do prodeje nejprve se dvěma dieselovými motory, nyní se paleta pohonných jednotek rozrůstá o zážehové ag ...

V prvním čtvrtletí dosahuje výroba automobilů rekordních hodnot

V prvním čtvrtletí bylo v tuzemských firmách automobilového průmyslu vyrobeno celkem 394 443 osobních vozidel, meziročně o 11,5 % víc. Jde tak o nejvy ...

Přesné, jisté, všestranné: Nové BMW X3 prochází dynamickými jízdními testy

Na konci procesu sériového vývoje prochází nové BMW X3 ve zkušebním centru BMW Group v jihofrancouzském Miramas finálním laděním všech regulačních sys ...

Doporučujeme



Pátek 26.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »