InfoDnes.cz » Zpravodajství » Regiony

Značku KLASA získalo při zahájení Země živitelky v Českých Budějovicích osm výrobků

22.08.2019
Na českobudějovickém výstavišti se dnes slavnostně předávaly certifikáty KLASA. Šest výrobců převzalo ocenění za osm výrobků od zástupce Ministerstva zemědělství a generálního ředitele Státního zemědělského intervenčního fondu. V současné době má značku KLASA 930 výrobků od 225 výrobců.
Ilustrační snímek | Foto: SZIF
Nově oceněnými výrobky jsou:

MEXICO
Výrobce: AGRO Jesenice u Prahy a.s.
Zelenina v oceněné směsi MEXICO se vybírá od prověřených a kontrolovaných farmářů, přičemž minimálně 55 % jejího obsahu se zpracovává z čerstvé zeleniny Mrazírny Vestec. Je vhodná především jako přílohová zelenina k masu nebo jako součást masovo-zeleninových pokrmů připravených na pánvi.
Společnost AGRO Jesenice u Prahy vznikla po transformaci bývalého zemědělského družstva v roce 1992. Podniká v oblasti rostlinné a živočišné výroby, zároveň produkuje také mraženou zeleninu. Vlastní i bioplynovou stanici, kompostárnu a kovovýrobu. V současnosti hospodaří na rozloze 8 500 ha zemědělské půdy a zaměstnává 150 pracovníků. Provozuje velkokapacitní kravín se zhruba 1 100 krávami s roční produkcí přibližně 13 milionů litrů mléka a zároveň na český trh dodá ročně přibližně 20 000 jatečných prasat.
Jedna z divizí je zpracovatelský závod na mražení zeleniny ve Vestci u Prahy s roční produkcí téměř 15 000 t mražené zeleniny. Na jaře tohoto roku mrazírna uvedla do provozu velkokapacitní sklad na přibližně 9 000 palet, který je postaven v duchu moderní úsporné technologie.

Rajčata cherry - odrůda Nelinka
Výrobce: AGRO Maryša SE
Nelinka je lahodně sladké cherry rajče s nádhernou tmavě červenou barvou s průměrnou hmotností mezi 15 a 20 gramy. Odrůda pěstovaná ve slunné části Pálavy se vyznačuje velmi dobrou chutí a šťavnatostí.
Společnost AGRO Maryša SE se sídlem ve Velkých Němčicích se zabývá celoročním pěstováním rajčat s obchodním označením Nelinka. Jedná se o cherry rajčata na větvičce, která se pěstují v prostředí hydroponického skleníku o rozloze 4,6 ha, který je rozdělený na dvě produkční plochy. Každá z ploch má jiný termín výsadby, čímž je zajištěna celoroční produkce. Rajčata se sklízí ve vysokém stupni zralosti, hned poté směřují k zákazníkovi, který získává čerstvou a kvalitní zeleninu v průběhu celého roku.

Tro-pico
Výrobce: Bellinni s.r.o.
Ovocná nepečená kolečka Tro-pico jsou revoluční novinkou ve zdravém mlsání. Jsou ideální na pravidelnou konzumaci k svačinám, snídaním nebo i na další dotvoření dezertů nejen pro děti. Základem koleček jsou datle, v chuti výrazně vystupují velké kusy papáji. Křupavý efekt kolečkům dávají celá slunečnicová semínka a jemnou chuť doladí strouhaný kokos. Kolečka neobsahují žádný přidaný cukr ani sladidla.
Pochoutku vyrábí ryze česká rodinná firma z jihočeského Tábora pod značkou LeGracie, která je na trhu od podzimu 2015. Filozofií společnosti je rychlá příprava snídaně nebo svačiny, jež nezabere více času než jejich konzumace. Výrobky jsou vyrobené z kvalitních surovin, které dodají potřebnou energii.

Hořká čokoláda - neapolitánka a Mléčná čokoláda - neapolitánka
Výrobce: CARLA spol. s r.o.
Neapolitánky jsou unikátní dezerty složené z 5 nebo 18 kusů čokoládek. Dezert se vyrábí v mnoha modifikacích. V mléčném provedení je zaměřen především na děti, u hořkých variant jde zejména o tematiku prezentace České republiky.
Společnost Carla je český výrobce čokolády a na trhu působí již od roku 1992. Závod se rozkládá na ploše více než 20 000 m² a pracuje zde 200 zaměstnanců. Čokoládovna produkuje jak hotové výrobky pro koncové zákazníky, tak polotovary pro cukráře, pekaře, zmrzlináře a profesionály v gastronomii.

Pramenitá voda Crystalis
Výrobce: Crystalis s.r.o.
Pramenitá voda Crystalis je dokonale vyvážená a určená k denní spotřebě. Čerpá se z hlubinného vrtu v srdci nádherné Vysočiny a následně bez úprav se plní automatickou linkou do ekologických vratných barelů 18,9 l. Samozřejmostí je pravidelná kontrola akreditovanou laboratoří ze strany Státní zemědělské a potravinářské inspekce.
Společnost Crystalis byla založena v roce 1993 a je nejdéle fungující firmou, která se zabývá stáčením a distribucí pramenité vody v ČR. Nabízí také přístroje pro stáčení pramenité vody, doplňkový sortiment a samozřejmě i kompletní technický servis včetně pravidelné sanitace přístrojů. Pramenitá voda se dodává do distribučních center po celé ČR ihned po stočení a odtud následně putuje k zákazníkům.

Zátkovy válcované nudle a Zátkovy vaječné nudle
Výrobce: Europasta SE
Oceněné těstoviny se vyrábí výhradně z mouky semleté ve vlastním mlýně producenta. Jejich kvalita je zaručena mnohaletou zkušeností a odborností pracovníků, pečlivým výběrem vstupních surovin a v neposlední řadě přísným hodnocením finálních výrobků v interní laboratoři. Řada Zátkových válcovaných těstovin nabízí tvary vhodné do polévky i jako přílohu k oblíbeným pokrmům.
Europasta je největším značkovým výrobcem těstovin v České republice. Historie firmy sahá až do roku 1884, kdy bratři Vlastimil a Dobroslav Zátkové zahájili v Boršově nad Vltavou provoz první těstárny v Rakousku-Uhersku. Klíčové značky Europasty jsou Zátkovy vaječné těstoviny, Zátkovy válcované vaječné těstoviny, Adriana semolinové těstoviny a Rosické těstoviny z měkké pšenice.

Přímo na výstavišti v pavilonu T1 mohou návštěvníci ochutnat a zakoupit produkty oceněné značkou kvality KLASA, Regionální potravina a Bio. Na ploše 408 m2 se bude prezentovat celkem 36 producentů s tímto prestižním oceněním. Konkrétně se představí 15 společností se značkou KLASA: "AGRO-LA", spol. s r.o., AGRO Jesenice u Prahy a.s., Amylon, a.s., Bellinni s.r.o., Biogas Bohemia spol. s.r.o., CZ FRUIT, odbytové družstvo, efko cz s.r.o., FABIO PRODUKT spol. s r.o., FARMERS spol. s r.o., Slezská zeleninová bašta - Jaroslava Fojtíková, KAND s.r.o., KRAJČI PLUS s.r.o., LINEA NIVNICE, a.s., SEMIX PLUSO, spol. s r.o., ZÁRUBA FOOD a.s.

Zdroj: Vladimíra Nováková, SZIF

Další články z rubriky Regiony

Na hradě Bečov se o víkendu koná Den bezpečnosti, nabídne to nejzajímavější z práce armády, policie i hasičů

Státní hrad a zámek Bečov láká veřejnost na nevšední podívanou, která se odehraje už tento víkend. V neděli 28. dubna se zde uskuteční Den bezpečnosti, který nabídne to nejzajímavější z práce armády, policie, hasičů i vězeňské ...

ÚOHS: ČEZ může převzít distribuci tepla v Chomutově, musí však do budoucna umožnit připojení dalších dodavatelů

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil pod podmínkou splnění závazků spojení ČEZ Teplárenská, a.s., a ACTHERM Distribuce s.r.o. (dále jen ČEZ Te ...

Nemocnice TGM Hodonín slavnostně otevřela nový moderní pavilon zobrazovacích metod

Pouhých 13 měsíců od položení základního kamene otevřela hodonínská nemocnice ve svém areálu nový pavilon, navazující na stávající budovu zařízení. ...

Filmovou tvorbu na Vysočině kraj podpoří dotací

Milionem korun podpoří Kraj Vysočina propagaci regionu audiovizuální tvorbou. Mimořádná dotace poputuje příspěvkové organizaci Vysočina Tourism. "Prim ...

V soutěži Adapterra Awards bude bojovat o vítězství 11 pražských projektů

První tropický den tohoto roku přišel o dva měsíce dříve, než je obvyklé. Přesně na tyto situace, ale i další jevy, jako jsou sucho, přívalové deště, ...

Doporučujeme



Pátek 26.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »