InfoDnes.cz » Zpravodajství » Regiony

Rekordní počet účastníků v soutěži o značku Regionální potravina Plzeňského kraje

09.05.2024
O 15. ročník soutěže o prestižní značku Regionální potravina Plzeňského kraje projevil zájem rekordní počet účastníků. Přihlásilo se 44 místních výrobců se 169 produkty. Nejsilněji zastoupenou kategorii masných tepelně opracovaných výrobků ovládla Královská klobása od Plzáka z Plzně. Mezi dalšími nominovanými produkty je Zelný salát od Mileny z Dolan nebo Jablečný dezert s kozí ricottou od JS Chocolate. Soutěž probíhá každoročně ve všech krajích České republiky.
Ilustrační snímek | Foto: Archiv ID
Hodnotitelská komise se sešla v Klatovech a značku Regionální potravina Plzeňského kraje navrhla pro rok
2024 udělit těmto výrobkům:




"Pro mě je získání ocenění Regionální potravina splněný sen a ujištění, že práci, kterou dělám, dělám dobře a dává smysl. Je známkou kvality nejen pro mě, ale i pro zákazníky, kteří si výrobky kupují. Díky ocenění jsem poznala spoustu zajímavých lidí z řad výrobců, ale i organizátorů. Jsem ráda, že můžu být součástí regionálních výrobců," říká k loňskému vítězství v kategorii Pekařské výrobky paní Lucie Fabišíková.

V Hodnotitelské komisi zasedli tradičně zástupci Ministerstva zemědělství, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy, Agrární komory, Potravinářské komory a Plzeňského kraje.

"Při letošním rekordním počtu přihlášených výrobců mě o to více mrzí, že mohlo zvítězit jen devět regionálních produktů z našeho kraje, protože si cením každého výrobce, který se rozhodne ve svém podnikání pro lokální cestu. Jsem velmi potěšená, že mezi letošními 44 výrobci bylo i 22 nově přihlášených, kteří zkusili své štěstí v soutěži Regionální potravina Plzeňského kraje. Všechny příznivce lokálních produktů srdečně přivítáme na Dožínkách Plzeňského kraje v neděli 8. září 2024 v Dýšině, kde bude možnost se s oceněnými výrobci osobně setkat a ochutnat jejich pochoutky, které budou na akci slavnostně vyhlášeny Regionální potravinou Plzeňského kraje." uvedla krajská koordinátorka Plzeňského kraje Helena Hnojská, Úhlava o.p.s.

Zdroj: SZIF
Fotogalerie:

Další články z rubriky Regiony

Průlom pro kulturu v Praze. Systém Evaluart vyhodnocuje data z kulturních akcí

Hlavní město má díky sběru dat podrobnější informace o kulturních akcích, může je tak nyní plánovat lépe. Systém Evaluart sbírá data o návštěvnících kulturních akcí z pokladních obchodních systémů a sebeevaluace. Data se dále analyzují, čímž vzniká ...

První temelínský blok po odstávce opět vyrábí elektřinu

Včera večer začal první temelínský blok vyrábět elektřinu. Operátoři ho k přenosové soustavě připojili po výměně části palivových souborů. Energetici ...

SPŠ Ostrov již zná své letošní novodobé Prokopy Diviše

Motivační program Prokopa Diviše pro školní rok 2023/24, který pro studenty elektro oborů z partnerských škol Skupiny ČEZ již poosmé vyhlásila ČEZ Dis ...

Dopravce Eznis Airways nabídne přímé lety z Prahy do Mongolska

Letiště Václava Havla Praha nabídne poprvé v historii pravidelné přímé lety do Ulánbátaru. Dopravce Eznis Airways bude do mongolské metropole létat od ...

Nové štítky na přejezdech posílí bezpečnost a pomohou v lepší identifikaci místa

Správa železnic začíná používat nové reflexní štítky s čísly přejezdů, které jsou lépe viditelné. V rámci pilotního projektu jimi osadí více než dvě d ...

Doporučujeme



Pondělí 17.6.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »