InfoDnes.cz » Zpravodajství » Regiony

Rekordní počet účastníků v soutěži o značku Regionální potravina Plzeňského kraje

09.05.2024
O 15. ročník soutěže o prestižní značku Regionální potravina Plzeňského kraje projevil zájem rekordní počet účastníků. Přihlásilo se 44 místních výrobců se 169 produkty. Nejsilněji zastoupenou kategorii masných tepelně opracovaných výrobků ovládla Královská klobása od Plzáka z Plzně. Mezi dalšími nominovanými produkty je Zelný salát od Mileny z Dolan nebo Jablečný dezert s kozí ricottou od JS Chocolate. Soutěž probíhá každoročně ve všech krajích České republiky.
Ilustrační snímek | Foto: Archiv ID
Hodnotitelská komise se sešla v Klatovech a značku Regionální potravina Plzeňského kraje navrhla pro rok
2024 udělit těmto výrobkům:




"Pro mě je získání ocenění Regionální potravina splněný sen a ujištění, že práci, kterou dělám, dělám dobře a dává smysl. Je známkou kvality nejen pro mě, ale i pro zákazníky, kteří si výrobky kupují. Díky ocenění jsem poznala spoustu zajímavých lidí z řad výrobců, ale i organizátorů. Jsem ráda, že můžu být součástí regionálních výrobců," říká k loňskému vítězství v kategorii Pekařské výrobky paní Lucie Fabišíková.

V Hodnotitelské komisi zasedli tradičně zástupci Ministerstva zemědělství, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy, Agrární komory, Potravinářské komory a Plzeňského kraje.

"Při letošním rekordním počtu přihlášených výrobců mě o to více mrzí, že mohlo zvítězit jen devět regionálních produktů z našeho kraje, protože si cením každého výrobce, který se rozhodne ve svém podnikání pro lokální cestu. Jsem velmi potěšená, že mezi letošními 44 výrobci bylo i 22 nově přihlášených, kteří zkusili své štěstí v soutěži Regionální potravina Plzeňského kraje. Všechny příznivce lokálních produktů srdečně přivítáme na Dožínkách Plzeňského kraje v neděli 8. září 2024 v Dýšině, kde bude možnost se s oceněnými výrobci osobně setkat a ochutnat jejich pochoutky, které budou na akci slavnostně vyhlášeny Regionální potravinou Plzeňského kraje." uvedla krajská koordinátorka Plzeňského kraje Helena Hnojská, Úhlava o.p.s.

Zdroj: SZIF
Fotogalerie:

Další články z rubriky Regiony

Ve zlínském muzeu zavládla radost z mimořádného úspěchu

Napětí, které panovalo v Muzeu jihovýchodní Moravy ve Zlíně poté, co na konci dubna byla uveřejněna nominace zrekonstruovaného areálu na Ploštině na cenu Gloria Muasealis, vygradovalo v úterý 14. května odpoledne. V Obecním domě v Praze si totiž ...

ČEZ: V Temelíně zavezli palivo do prvního bloku. V reaktoru vydrží déle

Přesně 163 palivových souborů umístili energetici do reaktoru odstaveného prvního bloku. Nově je mezi nimi 48 čerstvých palivových souborů, dosud jich ...

Letecká společnost Korean Air oslavila 15 let od zahájení pravidelné linky mezi Prahou a Soulem

Jedna z nejstarších a nejdůležitějších dálkových linek na Letišti Václava Havla Praha včera oslavila dvacetileté jubileum. Mezi lety 2004 a 2024 využi ...

Lesníci, vědci i zástupci ministerstev, ochrany přírody a obcí se shodli na vyváženém způsobu hospodaření ve Ždánickém lese a Chřibech

Odborný seminář o udržitelném lesnickém managementu ve Ždánickém lese a Chřibech uspořádaly 14. května v Hradci Králové Lesy České republiky pod zášti ...

ČEZ: V Temelíně soutěžili o kuklu a novou svářečku

Zvýšit zájem mladých lidí o svářečské obory. Takový je jeden z motivů unikátní svářečské soutěže pro středoškoláky z celé republiky. V Jaderné elektrá ...

Doporučujeme



Pondělí 20.5.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »