InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » Byznys

Klíčové kroky k vybudování kariéry v oblasti hazardních her v České republice

07.02.2024
Ne nadarmo se říká: "Děláte-li práci, kterou milujete, je to jako byste nepracovali jediný den." Všichni sníme o práci v oblasti, která nás bude naplňovat. Pokud toužíte pracovat pro firmu, která podpoří vaši lásku ke kasinu a slabost pro Las Vegas, ale nevíte, jak a kde začít, jste na správném místě. V tomto článku se totiž ponoříme do světa kariéry v oblasti hazardních her v České republice a odhalíme klíčové kroky a strategie, které vám v tomto oboru pomohou vybudovat úspěšnou profesní dráhu.
Foto: Nejron Photo/Shutterstock
Začneme přehledem o základech českého průmyslu hazardních her, a to včetně o jeho současném stavu. Poté se zaměříme na vzdělání a kvalifikace, které budou pro vaše úspěšné odstartování v tomto odvětví klíčové.
Dále pak prozkoumáme, jak poznat jedinečné příležitosti pro profesní růst, jak usilovat o vyšší posty a jak uspět nad konkurencí.

A v neposlední řadě si zdůrazníme důležitost síťování a vytváření profesních vztahů, které nejen že jsou klíčové pro úspěšnou kariéru v oblasti hazardních her, zároveň vám i podle získaných recenzí napomůžou dobře vybrat firmu, pro kterou byste chtěli pracovat a ve které byste chtěli kariérně růst.

Základy gamblingového průmyslu v České republice


Historie a současný stav gamblingového průmyslu v České republice je výsledkem dlouholetého vývoje, který byl několikrát výrazně ovlivněn zákonnými regulacemi.

Kdy, jak a které změny v legislativě formovaly český gamblingový průmysl si ukážeme a detailně popíšeme v následující tabulce:

RokLegislativaHlavní dopady
2000Zákon o loteriích a jiných podobných hráchTato legislativa z roku 2000 v Česku formalizovala trh s hazardními hrami a položila základy pro regulovaný gamblingový průmysl.
2012Zpřísnění regulací a licenčních požadavkůCílem těchto legislativních změn z roku 2012 bylo jednak zvýšit transparentnost poskytovatelů hazardních her a jednak hráčům poskytnout více bezpečnosti a záruk.
2016Nový zákon o hazardních hráchV roce 2016 došlo k přijetí nového zákona o hazardních hrách, který liberalizoval trh a umožnil větší přístup k získávání licencí potřebných pro provoz hazardních her. Díky tomuto zákonu se český gamblingový trh stal otevřenější s prostorem pro silnější konkurenceschopnost.
2020Zavedení povinnosti propojit herny s centrálním monitoremTato legislativa měla za cíl zlepšit dohled nad trhem hazardních her, včetně umožnění účinnější regulace.
2023Aktualizace zákonu o hazardních hrách zahrnující online gamblingTíha rozšířenosti a nevyhnutelné důležitosti virtuálního světa v roce 2023 nakonec dolehla i na zákonodárce a vedla k aktualizaci zákona o hazardních hrách. Byla totiž potřeba, aby zákon zahrnoval i oblast online gamblingu. Aktualizace jednak posílila ochranu spotřebitelů, což zahrnovalo zavedení přísnějších pravidel pro licencování, provoz a reklamu hazardních her. A jednak se zasloužila o rozšíření nabídky legálních online her. Tato legislativní změna dala prostor růstu online gamblingu a nové české online kasina se staly vyhledávaným hitem.


Tyto změny nejen ovlivnily způsob provozu hazardních her v České republice, zasloužily se i o to, jakým způsob je gambling v Česku veřejností vnímán a jaké příležitosti se tak naskýtají zájemcům o kariéru v českém gamblingovém průmyslu.

Vzdělání a kvalifikace potřebné pro kariéru v gamblingu


Pro odstartování a získání úspěšné kariéry v gamblingovém průmyslu nestačí pouze vášeň a zapálení, i když se dají považovat za značnou výhodu. K tomu uspět kariérně na poli českého gamblingu je důležité získat relevantní a specifické kvalifikace, které se liší podle toho, na jakou pozici aspirujete.

Jak se budou lišit jednotlivé požadavky na kvalifikaci vzhledem k pozici, o kterou se zajímáme, si ukážeme v následující tabulce:

PoziceTyp vzděláníPodrobnosti
ManagementVysokoškolské vzdělání (obor management nebo hotelnictví)Tyto kvalifikace vám umožní profesionálně řídit kasinové operace a přizpůsobovat se měnícím se požadavkům trhu. Hodit se vám budou i například certifikáty z oblasti gamblingového managementu či kurzy o provozu kasina.
IT pro online sázeníVysokoškolské vzdělání (IT, softwarové inženýrství nebo kybernetická bezpečnost)Pro role v IT sektoru bude vysokoškolské vzdělání v oboru IT nezbytné. Užitečné budou i specifické IT certifikace (Cisco, Microsoft) či zkušenosti s tvorbou nebo údržbou online platforem.
Zákaznický servisStředoškolské vzdělání s maturitouPro zákaznický servis je většinou dostatečné středoškolské vzdělání s maturitou, nebude však na škodu doplnit si vzdělání o různá školení v oblasti zákaznického servisu či porozumění pravidel hazardních her. To vše vám bude pomocnou rukou při poskytování kvalitní podpory zákazníkům.


Vzdělání a klasifikace uvedené v tabulce jsou klíčové pro rozvoj prosperující kariéry v oblasti hazardních her online i offline a poskytnou vám základ jak pro úspěšné působení v různých rolích, tak i pro silnou konkurenceschopnost.

Příležitosti pro růst a rozvoj v českém hazardním sektoru


Český hazardní sektor nabízí širokou škálu příležitostí pro profesní růst a rozvoj. Neustále se rozvíjí nejen v investiční oblasti, ale i díky rychlému rozvoji technologií zaměřených na zlepšení uživatelské spokojenosti a bezpečnosti.
Dynamický růst tohoto odvětví se zasluhuje o rozšíření kariérních možností i lidské prosperity, od důležitých operací v tradičních kamenných pobočkách kasin, až po pozice ve světě online sázení.

Jednou z klíčových příležitostí pro rozvoj, modernizaci a rozšíření gamblingu jsou investice. Sledování trendů, přizpůsobování se požadavkům trhu a hbité reagování na tržní změny jsou předpokladem úspěšných investic, které zejména ve světě hazardních her i přes svá rizika obnášejí velké odměny.
Další velkou bránou může být neutuchající poptávka po expanzi online sázkových platforem, která si vyžaduje odborníky z řad IT, marketingu či legislativy.

Jedinečné příležitosti se naskytnou i díky rozvoji technologií, zejména umělé inteligence, za účelem zvýšení bezpečnosti transakcí a zlepšení uživatelské zkušenosti. I zde bude zájem nejen o technické profese, například o inovátory či technické specialisty v gamblingovém průmyslu, ale i o odborníky na zákaznickou péči, kteří rozumí potřebám zákazníků, vnímají vliv zákaznických recenzí firem na úspěšnost značky a dokáží firmám pomoci neustále zlepšovat své služby pro dosažení těch nejlepších hodnocení, která budou odrážet pravou integritu firmy.

Síťování a budování kontaktů: Klíč k úspěchu v gamblingovém průmyslu


Pro úspěch v oblasti hazardních her nejen v online světě je klíčové budování profesionálních vztahů. Významná část kariérního růstu spočívá v navazování těch správných kontaktů. Síťování přináší rozšíření možností, zvětšení dosahu vašeho působení, větší prostor pro získávání pozitivních hodnocení firmy, ve které působíte a v získávání skvělých pracovních příležitostí.

Pro efektivní síťování je důležité být aktivní na profesionálních sociálních sítích, jako je Linkedin, být součástí společenských setkání a diskuzí týkajících se gamblingu a účastění se různých odborných konferencí. Zkrátka viditelný pohyb ve všech oblastech vašeho profesního sektoru.

Vytváření těch správných profesionálních vztahů může mít pozitivní vliv i na zákaznické recenze vaší firmy, lidé totiž rádi vidí úspěšné a zapálené odborníky na společné cestě za inovací a modernizací nejen uvnitř firem ale i celého průmyslu jako takového.

Výborným příkladem toho, jak v České republice vést úspěšnou firmu, posílenou několika pozitivními recenzemi díky široké síti kontaktů, spoluprací, špičkového marketingu a pečlivého zákaznické servisu, je Fortuna, která se v Česku nachází na předních příčkách nejmocnějších gamblingových firem, a která svou slávou láká nejen zapálené hráče, ale i lidé zajímající se o kariéru v hazardním odvětví.

FAQ - Často kladené otázky


1. Jak zjistím, která firma v gamblingovém průmyslu je pro mě nejlepší?
- Prvním krokem bude prozkoumat internetové stránky a pročíst, jak je firma hodnocena zákazníky i zaměstnanci. Poté přichází na řadu posoudit, jak se vaše vzdělání shoduje s požadavky na kvalifikaci na každou danou pozici. V neposlední řadě posuďte, zda firma odpovídá vašim představám a hodnotám.
2. Jaké jsou perspektivy růstu v gamblingovém průmyslu?
- Průmysl hazardních her je díky technologickému pokroku a rostoucímu přijetí digitálního hazardu na vzestupu, díky čemuž je tento sektor trefou do černého.
3. Jaké jsou běžné kariérní cesty v gamblingovém průmyslu?
- Kariérní cesty se budou lišit v závislosti na vašem vzdělání a zkušenostech. Může však vypadat například jako postup z nižších pozic zákaznického servisu až po role v managementu či v oblasti IT pro vývoj a údržbu online kasin.

Autor: Bohumila Pařenicová

Další články z rubriky Byznys

Posuňte své podnikání o krok dál v nové kanceláři!

Nejste spokojeni se svými kancelářskými prostory? Tak si pronajměte jiné! Rozhodně je z čeho vybírat! Pracovní prostředí musí být pro zaměstnance inspirativní. A do práce samozřejmě budou muset chodit rádi. Pokud tomu tak nebude a oni budou od ...

Máte vlastní second hand? Víme, jak seženete oblečení levněji

Oblečení z druhé ruky je v západních zemích už po desítky let velmi populární způsob nakupování. U nás se dostává do popředí až v posledních letech. Č ...

Magnetické tabule s popisovatelným povrchem využijete v práci i v soukromí

Popisovací tabule s magnetickým povrchem jsou nepostradatelnou součástí moderních pracovních prostor, zejména kanceláří a zasedacích místností. Prosto ...

Kanceláře k pronájmu získávají na popularitě. Pronajměte si jednu v Brně

I přes rostoucí popularitu flexibilních pracovních modelů zůstává poptávka po kancelářských prostorách poměrně vysoká, protože mít vyhrazené pracovní ...

Jak psát motivační dopis, abyste zaujali personalisty

Hledání nového zaměstnání bývá většinou běh na dlouhou trať. Nelze ho najít okamžitě, i když jsou výjimky, že se to někomu podaří. Zpravidla je však n ...

Doporučujeme



Sobota 27.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »