InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » TechMag

Jednoduchý antivir už nestačí, ESET představuje komplexní ochranu pro domácnosti

20.11.2023
Společnost ESET, světový lídr v oblasti vývoje řešení kybernetické bezpečnosti, představuje novou nabídku pro domácí zákazníky. Společnost tak se svými více než třicetiletými zkušenostmi přistoupila ke sjednocení svých rozšířených řešení a představuje tři zcela nové úrovně kyberbezpečnostní ochrany pro domácnosti - ESET HOME Security Essential, ESET HOME Security Premium a ESET HOME Security Ultimate. Ty poskytnou širokou a zároveň spolehlivou ochranu digitálního života uživatelů, a to díky řadě nových funkcí, jako je například virtuální privátní síť (VPN) či webové rozšíření Ochrana soukromí a zabezpečení v prohlížeči.
Ilustrační snímek | Foto: pixabay.com
S cílem naplnit očekávání zákazníků a jejich poptávku po vše zahrnující ochraně společnost představuje také vylepšenou platformu pro kompletní správu zabezpečení ESET HOME, která umožňuje snadné a intuitivní využívání všech nových funkcí. Platforma je dostupná pro všechny hlavní operační systémy - Windows, macOS, Android nebo iOS - a zahrnuje přehled o všech připojených zařízeních.

"Jsme odhodláni vyvíjet technologie a zároveň dodržovat vysoký standard zabezpečení. Náš tým se svými odbornými znalostmi vytvořil výkonné spojení umělé inteligence, lidské odbornosti a cloudové ochrany, které poskytuje nejmodernější obranu proti různorodým kybernetickým hrozbám. Nové úrovně řešení ESET HOME Security nabízejí vícevrstvou ochranu, chrání soukromí a domácnosti našich zákazníků. Díky nim jsou zabezpečeni a mohou objevovat, připojovat se a rozvíjet," říká Martin Skýpala, produktový specialista v pražské pobočce společnosti ESET.

Kompletní platforma pro správu zabezpečení


Průzkum mezi zákazníky společnosti ESET ukazuje, že naprostá většina uživatelů ESET HOME se považuje za domácí správce, tedy ty, kteří se starají o digitální zabezpečení své domácnosti. Jsou technicky zdatní, ale nechtějí zbytečně trávit čas správou jednotlivých řešení a funkcionalit. Společnost ESET tak vyšla vstříc potřebám zákazníků a platformu ESET HOME vylepšila do podoby kompletního portálu pro správu zabezpečení s inovovaným uživatelským prostředím. V této verzi je správa zařízení, online nákupy, aktivace a obnovení předplatného, stahování nebo aktualizace bezpečnostních řešení a zapnutí funkcí, jako je VPN, správce hesel Password Manager a další, pro uživatele samozřejmostí.

Pro zvýšení uživatelského komfortu a zjednodušení správy mají uživatelé již po přihlášení do ESET HOME k dispozici informace o úrovni zabezpečení na zařízení či o stavu předplatného, a to na základě několika kategorií - kdy je vše v pořádku a zařízení jsou chráněna, zda vyžaduje některá součást pozornost nebo zda je třeba vyřešit událost, která je ohlášená bezpečnostním upozorněním.

Cílem těchto změn je poskytnout zákazníkům špičkovou ochranu s jejich minimálním přispěním k nastavení. Zároveň nové prostředí poskytuje také možnosti a funkce proaktivním uživatelům, kteří jej chtějí ovládat a přizpůsobovat. ESET HOME je snadno použitelný webový portál a mobilní aplikace dostupná pro iOS i Android.

Nové úrovně řešení a jejich funkce


Spolu s novou podobou platformy ESET HOME jsou představeny také tři nové úrovně předplatného bezpečnostního řešení ESET HOME Security, a to Essential, Premium a Ultimate. Na základě úrovně předplatného poskytují bezpečnostní řešení ochranu od základní úrovně až po tu nejvyšší, čímž jsou pokryty potřeby jednotlivců a jejich domácností v oblasti ochrany soukromí a zabezpečení digitálního života. Předplatné ESET HOME Security je opět dostupné pro všechny hlavní operační systémy - Windows, macOS, Android a iOS.

ESET HOME Security Essential je základní úroveň předplatného s ochrannými funkcemi, včetně vylepšeného moderního zabezpečení zařízení uživatelů a vícevrstvé ochrany v reálném čase. Jeho součástí jsou i další nástroje, které rozšiřují možnosti uživatele chránit se před různými hrozbami, a to například funkce Zabezpečené bankovnictví a prohlížení webu, určená k ochraně citlivých dat uživatelů, nebo Strážce sítě, diagnostický nástroj poskytující informace o zabezpečení routeru a zobrazení zařízení připojených k síti. Novinkou je rozšíření do prohlížeče s názvem Ochrana soukromí a zabezpečení v prohlížeči. Patří sem například nástroj Vyčištění prohlížeče, který lze použít k pravidelnému nebo jednorázovému smazání historie prohlížení, vymazání souborů cookies atd.

Střední úroveň, ESET HOME Security Premium, je rozšířena o další bezpečnostní funkce, jako je například Správce hesel Password Manager, který chrání a ukládá hesla a osobní údaje uživatelů. Součástí je i funkce pro ukládání osobních údajů (identit), která šetří čas uživatelů při vyplňování formulářů na webových stránkách. Funkce Šifrování dat zajišťuje jejich soukromí a zabezpečení pomocí výkonného šifrování souborů a vyměnitelných médií, a zabraňuje tak krádeži dat v případě ztráty USB nebo notebooku či zajišťuje zabezpečenou spolupráci a sdílení dat. ESET HOME Security Premium nabízí také nástroj ESET LiveGuard, cloudovou ochranu speciálně navrženou pro zmírnění dopadu dosud nerozpoznaných hrozeb.

ESET HOME Security Ultimate

je nejpokročilejší úroveň, která poskytuje komplexní ochranu "vše v jednom" a přináší zcela novou funkci VPN. Doplňuje ji také rozšíření do prohlížeče Ochrana soukromí a zabezpečení v prohlížeči pro zajištění bezpečného prohlížení webových stránek. Funkce Vyčištění metadat navíc odstraňuje metadata při nahrávání obrázků do prohlížečů v systému Windows. Funkce Přehled oprávnění webových stránek umožňuje uživatelům snadno kontrolovat a měnit oprávnění udělená webovým stránkám.

Zvýšení online bezpečnosti díky VPN


S aktuální nabídkou ESET představuje také zcela novou funkci zaměřenou na posílení online bezpečnosti a soukromí - VPN.

Funkce VPN nabízí uživatelům důvěrné prohlížení internetu vytvořením soukromého síťového připojení, které zaručuje ochranu při využívání veřejné Wi-Fi sítě. Šifruje online aktivity uživatelů a umožňuje neomezený přístup k obsahu s geografickým omezením, včetně neomezeného a soukromého přístupu k webovým stránkám ve více než 60 zemích světa. Díky této funkci mohou uživatelé na cestách bezpečně přistupovat k televizním pořadům a filmům ze své domovské země nebo využívat své oblíbené streamovací služby z různých částí světa.

Všechny nové funkce odrážejí poptávku zákazníků po zvýšené ochraně dat a identity, což dokládá zejména průzkum Consumer Digital Life Protection Survey 2022. ESET přidáním VPN posiluje také ochranu pro platformu iOS, pro kterou jsou k dispozici již aplikace Správce hesel Password Manager a ESET HOME.

Více informací o nové nabídce pro domácnosti a nových úrovních řešení naleznete zde.

Zdroj: ESET software

Další články z rubriky TechMag

Jaké stroje pracují v lese v rámci těžby?

Zdědili jste kus lesa? Pokud s ním nemáte jiné plány, tak ho můžete prodat. Je-li ale plný kvalitních dřevin, můžete v něm těžit dřevo. Na koho se v těchto případech ...

Legendární parní lokomotiva Albatros se vrátí do provozu

Legendární modrá rychlíková lokomotiva Československých státních drah z roku 1947, známá jako Albatros, se vrátí do provozu. České dráhy využily nabíd ...

Škodlivý kód Rescoms nahrává záznamy přes mikrofon a webkameru

V únoru se v Česku vedle spywaru Agent Tesla a spywaru Formbook nově objevil škodlivý kód Rescoms. Tento malware se podobně jako spyware zaměřuje na o ...

Výzkumníci z Brna vyvíjejí způsob, jak měřit škodlivost nočního světla

Rostlinám, hmyzu i živočichům velké množství intenzivního osvětlení škodí. Jak ale rozpoznat míru škodlivosti umělého světla na živé organismy a život ...

Starfish Prime: Američané v roce 1962 odpálili atomovku ve výši 400 kilometrů nad povrchem

Dne 9. července 1962 se odehrála jedna z nejvýznamnějších událostí v historii jaderných zkoušek. Americká raketa Thor, nesoucí hlavici o síle zhruba 1 ...

Doporučujeme



Sobota 27.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »