InfoDnes.cz » Zpravodajství » Krimi

Cizinec, který sexuálně obtěžoval ženy v Českém Těšíně, byl obviněn

06.09.2023
Během letních prázdnin přijali policisté v Českém Těšíně tři oznámení o sexuálním obtěžování žen a dívek. Jeden skutek již nesl známky znásilnění.
Ilustrační snímek | Foto: PČR
K prvnímu skutku došlo na začátku července u řeky Olše. Třicetiletá žena byla na procházce se psem, když kolem ní několikrát projel mladý muž na elektrickém kole. Nevšímala si ho, a když ho posléze zahlédla stojícího vedle kola, snažila se mu vyhnout. Přesto k ní muž přistoupil, uchopil ji a začal osahávat na intimních místech. Žena volala o pomoc, bránila se. Poté, co se po něm ohnala vodítkem, ji pustil, nasedl na kolo a ujel.

V polovině srpna přijali policisté oznámení osmnáctileté díky, že v blízkosti lesní cesty, po které šla do obchodu, zahlédla nahého muže, který se ukájel. Protože se bála, zvolila jinou trasu. Pro návrat z nákupu šla zcela jinou trasou, obnaženého muže však potkala znovu. Vyděšené dívce se podařilo utéct, přestože, jak sdělila, viděla, že ji nějakou dobu pronásledoval na kole.

Ke třetímu skutku došlo jen po pár dnech. Tentokrát policisty přivolaly dvě mladistvé. Uvedly, že seděly na lavičce v parku a povídaly si. Všimly si, že kolem nich několikrát projel muž na jízdním kole. Také z kola sesedl, procházel se, postával opodál a stále je pozoroval. Dívky mu nevěnovaly pozornost, a když z místa odházely, všimly si, že sedí na jedné lavičce a masturbuje. Utekly a z bezpečného místa volaly na policii.

Již od prvního oznámení policisté společně s kriminalisty činili veškeré možné kroky, které by je dovedly k pachateli. Zintenzivnili hlídkovou činnost na území města, vyhodnocovali výpovědi svědků, všechny dostupné stopy a další indicie.

Dva dny po ohlášení poslední události kontrolovali policisté obvodního oddělení Český Těšín mladého muže na kole, který odpovídal popisu uváděného všemi poškozenými. Cizinec žijící na druhém břehu řeky Olše u sebe neměl žádný doklad totožnosti, proto byli přizváni také kolegové z cizinecké policie. Ti nejen že vyřešili pokutou jeho přestupek, který spočíval v pobytu na našem území bez potřebného dokladu, ale také ověřili jeho totožnost.

Prověření jeho další daleko závažnější nezákonné činnosti již bylo v gesci policistů 1. oddělení obecné kriminality. Dvaadvacetiletý muž s kriminalisty spolupracoval, svou trestnou činnost nepopíral, pouze se své jednání pokoušel poněkud bagatelizovat. Také uvedl, že nechtěl nikomu ublížit, všeho lituje a na veřejnosti se již takového jednání nebude dopouštět.

Jelikož v prvém případě měl muž použít násilí k intimním dotykům na těle jiné osoby a v dalších dvou se dopustit hrubé neslušnosti, kriminalisté jej obvinili ze spáchání trestných činů znásilnění a výtržnictví. V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

Zdroj: Policie ČR

Další články z rubriky Krimi

Opilý řidič naboural šest zaparkovaných vozidel a na čerpací stanici rozlil benzín

Prachatice - Dopravní policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, ze kterého je podezřelý 38letý cizinec. ...

Místo seznámení se muž z Lounska dočkal loupeže a vydírání

Lounští kriminalisté objasnili případ vloupání, vydírání, loupeže, krádeže a neoprávněného opatření platebního prostředku, který se udál v polovině du ...

Celníci odhalili v pražských Nuslích další nelegální hernu

Pražští celníci v dozoru nad provozováním hazardních her nepolevují. V pražských Nuslích odhalili nelegální hernu, z níž odvezli sedm kusů herních aut ...

Internetoví podvodníci využili fotografie prezidenta Pavla a z důvěřivé ženy vylákali 1,2 milionu korun

JIČÍNSKO - Kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality z Územního odboru Jičín se mimo jiné zabývají případem podvodu, kdy dosud neznámý pachatel ...

V Horním Růžodole zasahovali hasiči u požáru opuštěné budovy

Liberečtí profesionální hasiči v noci na čtvrtek 25. dubna 2024 zasahovali u požáru opuštěné budovy v Horním Růžodole v Liberci. ...

Doporučujeme



Čtvrtek 2.5.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »