InfoDnes.cz » Zpravodajství » Domácí

RegioJet Hotels: Nový standard chytrých hotelů díky automatizaci a senzorům

14.08.2023
Provozovatel sítě horských hotelů a chalup v České republice a Rakousku - RegioJet Hotels - přichází s průlomovými inovacemi v oblasti ubytovacího průmyslu. Díky integraci inteligentních technologií do svých ubytovacích zařízení se stává průkopníkem moderního a ekologického ubytovacího průmyslu. Horský hotel Vidly v Jeseníkách je prvním příkladem, kde tyto technologie vedly k výrazným úsporám a zvýšení efektivity provozu. Paralelně se významný projekt automatizace rozvíjí v rakouském hotelu Tieflehner Hof v Pitztalu, který je jedním z největších objektů v portfoliu RegioJet Hotels. Tyto inovace přinášejí nejen pohodlí pro hosty, ale i úspory energií dosahující 20-30 %, což představuje významný krok směrem k udržitelnému provozu.
Foto: regiojet.cz
Inteligentní systémy umožňují precizně regulovat teplotu v hotelu a snížit tak energetickou náročnost. Tímto způsobem jsou účinně řešeny běžné problémy, jako jsou přetopené pokoje či nedostatečné vytápění společenských prostor. Chytré senzory instalované na klíčových místech monitorují a ovlivňují tepelné podmínky v celém hotelu.

Revoluční přístup se projevuje i v individuálním nastavení teploty pro hosty. Pokoje jsou standardně udržovány na teplotě 18 stupňů Celsia, avšak při rezervaci pokoje se automaticky zvýší na příjemných 21 stupňů pomocí inteligentní hlavice na radiátoru. Tím je zajištěno, že hosté vstupují do komfortního a vytopeného prostředí.

Jakub Skopal, ředitel IT infrastruktury RegioJet, uvádí: "Díky propojení s rezervačním systémem je zajištěno automatické vytápění pokojů na požadovanou teplotu před příjezdem hostů. Pokud není pokoj rezervován, teplota je automaticky snížena."

V společenských místnostech je nainstalován pohybový senzor, který reaguje na hosty v průběhu dne a zvyšuje teplotu, aby vytvořil příjemné prostředí. Tento inovativní přístup značně zlepšuje komfort hostů i v těchto veřejných prostorách.

"Koncept samoobslužnosti je klíčovým prvkem RegioJet Hotels. Tento model, kdy většina zařízení RegioJet Hotels disponuje samoobslužným barem nebo dokonce vlastní hospodou, kterou mají hosté k dispozici, umožňuje spolu s moderní automatizací efektivní provoz s minimálním počtem pracovníků. Hosté se v hotelu cítí svobodně a provozně dochází k úsporám a efektivitě," doplňuje Jakub Skopal.

S ohledem na ekologii hotely RegioJet využívají šetrných kotlů na peletky. Tyto ekologické systémy jsou pečlivě monitorovány pomocí mobilní aplikace či počítače v reálném čase. Udržování teploty v rozmezí 18-22 stupňů Celsia nejen zajišťuje komfort pro hosty, ale také přispívá k energetickým úsporám a udržitelnosti.

Filip Kubín z Evora Smart s.r.o. vysvětluje: "Celý provozní proces včetně vytápění je detailně sledován a řízen pomocí mobilní aplikace a počítače. Díky systému notifikací může personál rychle reagovat na všechny klíčové události, od zásobování kotlů peletkami až po údržbu ovládacích prvků."

Inteligentní řízení a samoobslužný servis se staly základem pro koncept RegioJet Hotels, který mění způsob, jakým jsou hotely provozovány a jak hosté zažívají svůj pobyt. Tyto kroky směřují k budoucnosti hotelového průmyslu, který klade důraz na komfort, udržitelnost a efektivitu.

Zdroj: RegioJet

Další články z rubriky Domácí

Ministerstvo zdravotnictví úspěšně dokončilo pilotní fázi Programu pozitivního rodičovství

Na jaře letošního roku přechází pilotní projekt světově uznávaného programu do navazující fáze "Triple P II". Během několika let fungování pod záštitou Ministerstva zdravotnictví bylo v metodice pozitivního rodičovství odborně proškoleno a ...

1. náměstek ministryně obrany Šulc jednal v Berlíně o společných vyzbrojovacích projektech i podpoře Ukrajiny

První náměstek ministryně obrany František Šulc se v pondělí 13. května v Berlíně v prostorách Spolkového ministerstva zahraničí SRN zúčastnil jednání ...

Agentura CzechInvest rozšiřuje svou zahraniční síť o kancelář na Tchaj-wanu

Agentura CzechInvest oznamuje zahájení provozu své zahraniční kanceláře na Tchaj-wanu, která má podpořit spolupráci mezi Českem a Tchaj-wanem. Jedná s ...

Ministerstvo vnitra spustí pilotní projekt dobrovolných návratů na Ukrajinu

Ministerstvo vnitra spustí od června do listopadu pilotní projekt asistovaných dobrovolných návratů na Ukrajinu. Do programu, který je koncipován maxi ...

ČSÚ: Doktorandů je nejméně za posledních dvacet let

Na vysokých školách v Česku se v roce 2023 vzdělávalo 308,6 tisíc studentů, z nichž téměř pětinu tvořili cizinci. Poprvé za posledních 20 let bylo mez ...

Doporučujeme



Čtvrtek 16.5.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »