InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » Byznys

Potiskněte vlastní reklamní předměty jednoduše pomocí sublimačního tisku

28.07.2023
V oblasti moderních tiskových technologií se sublimace stala významnou a poutavou technikou. Sublimace umožňuje přenášení barvy a obrazů na různé povrchy a materiály s vysokou kvalitou a trvanlivostí. Klíčovými hráči v této fascinující metodě jsou sublimační inkoust a sublimační papír, které společně vytvářejí základní pilíře sublimačního procesu.
Ilustrační snímek | Foto: Dong Nhat Huy / Shutterstock.com

Co je sublimace a jak funguje?


Sublimace je chemický proces, při kterém pevná látka přechází přímo do plynného skupenství, aniž by prošla tekutou fází. Tento princip je základem sublimační techniky.

Sublimační inkoust obsahuje barvivové pigmenty, které jsou citlivé na teplotu. Při zahřátí se inkoust přemění na plyn a pronikne do povrchu materiálu, kde se poté ochladí a stane se opět pevným. Tímto způsobem se barva trvale vryje do materiálu, což zajišťuje odolnost a kvalitu provedení.

Zajímá vás více podrobností? Přečtěte si detailní článek o tom, co je to sublimační tisk a jak s ním můžete i vy začít.

Sublimační inkoust: Klíč k živým a trvalým tiskům


Sublimační inkoust hraje nezastupitelnou roli při dosahování vysoké kvality tisku. Oproti běžným tiskovým inkoustům se sublimační inkoust vyznačuje vyšší intenzitou barev a přesností reprodukce detailů. Jeho složení je speciálně navrženo tak, aby dosáhlo nejlepšího výsledku v kombinaci s sublimačním papírem a tepelným přenosovým procesem.

Sublimační papír: Klíčový prvek pro přenos obrázků


Sublimační papír je druh speciálního papíru, který je zásadní pro úspěšný sublimační proces. Jeho povrch je upraven tak, aby co nejlépe absorboval sublimační inkoust a umožnil trvalý přenos obrázku na cílový materiál

Správný výběr sublimačního papíru závisí na materiálu, na který chcete tisknout, a na typu tiskárny, kterou používáte. Kvalitní sublimační papír zajišťuje, že barvy zůstávají syté a ostré, což je zásadní pro výslednou estetiku a trvanlivost produktů.

Využití sublimace v praxi


Sublimace má široké uplatnění v mnoha odvětvích a nabízí téměř neomezené možnosti tvorby. Některé z nejčastějších využití sublimace zahrnují:

Textilní průmysl: Výroba personalizovaných triček, mikin, sportovního oblečení, plavek a dalších textilních výrobků s vysokou kvalitou tisku a odolností.

Reklamní a dárkové předměty: Tisk na hrníčky, podložky na myši, klíčenky, puzzle a další předměty s logy firem nebo osobními motivy.
Interiérové dekorace: Tvorba vlastních obrazů, tapet, polštářů nebo závěsů s unikátními designy.

Fotografie: Tisk fotografických obrazů na speciální fotografický sublimační papír pro zachování vysoké kvality a živých barev.

Keramické výrobky: Tisk na keramické hrníčky, talíře, kachle a jiné keramické povrchy pro originální dárky nebo dekorace.

Autor: ML

Další články z rubriky Byznys

Posuňte své podnikání o krok dál v nové kanceláři!

Nejste spokojeni se svými kancelářskými prostory? Tak si pronajměte jiné! Rozhodně je z čeho vybírat! Pracovní prostředí musí být pro zaměstnance inspirativní. A do práce samozřejmě budou muset chodit rádi. Pokud tomu tak nebude a oni budou od ...

Máte vlastní second hand? Víme, jak seženete oblečení levněji

Oblečení z druhé ruky je v západních zemích už po desítky let velmi populární způsob nakupování. U nás se dostává do popředí až v posledních letech. Č ...

Magnetické tabule s popisovatelným povrchem využijete v práci i v soukromí

Popisovací tabule s magnetickým povrchem jsou nepostradatelnou součástí moderních pracovních prostor, zejména kanceláří a zasedacích místností. Prosto ...

Kanceláře k pronájmu získávají na popularitě. Pronajměte si jednu v Brně

I přes rostoucí popularitu flexibilních pracovních modelů zůstává poptávka po kancelářských prostorách poměrně vysoká, protože mít vyhrazené pracovní ...

Jak psát motivační dopis, abyste zaujali personalisty

Hledání nového zaměstnání bývá většinou běh na dlouhou trať. Nelze ho najít okamžitě, i když jsou výjimky, že se to někomu podaří. Zpravidla je však n ...

Doporučujeme



Neděle 5.5.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »