InfoDnes.cz » Zpravodajství » Domácí

RegioJet: Zájem Čechů o studium cizích jazyků v zahraničí roste

26.07.2023
Společnost STUDENT AGENCY TRAVEL, největší český prodejce jazykových pobytů v zahraničí, hodnotí prodeje v tomto segmentu za první pololetí letošního roku. V porovnání s loňským rokem se zájem o krátkodobé studium jazyků v cizině zvýšil o 13 %, ale stále nedosáhl předcovidové úrovně. Celkově jsou prodeje na úrovni 85 % ve srovnání s rokem 2019.
Ilustrační snímek | Foto: pixabay.com
Krátkodobé studium jazyků trvající jeden a více týdnů patří mezi nejoblíbenější varianty, přičemž nejžádanějšími destinacemi jsou Velká Británie, Malta a Kypr. Nejprodávanější jsou skupinové pobyty s delegátem, vhodné zejména pro děti a dospívající.

Nárůst účastníků přitom zaznamenala většina zemí, kde se jazykové pobyty konají. Výjimku tvoří jen Velká Británie a Irsko, které se v žebříčku oblíbenosti stabilně umisťují na předních příčkách. V letošním roce však nerostly tak výrazně, což si lze vysvětlit nižší atraktivitou oproti přímořským destinacím, které nabízí příjemnější klima, a opatřeními souvisejícími s Brexitem.

K nejoblíbenějším zemím, které lidé vyhledávají pro krátkodobé jazykové pobyty, patří: Velká Británie, Malta, Kypr, Německo, Španělsko, USA, Irsko, Francie, Rakousko, Kanada, Itálie nebo Japonsko.

Školy podražily jen mírně, studovat se dá od 1800 Kč


"Mnoho škol zachovalo ceny z minulých let, případně nám poskytují exkluzivní slevy, a to i v době trvání několika měsíců. Tyto slevy vždy zveřejňujeme na našich webových stránkách, stejně jako naše akční ceny," říká Jolanta Svobodová, specialistka na zahraniční pobyty STUDENT AGENCY TRAVEL. K jazykovým kurzům je možné přiobjednat také ubytování, dopravu a v případě pobytů pro děti objednat pobyt s česky mluvícím doprovodem.

Týdenní studijní pobyt s výukou německého jazyka začíná na 1800 Kč (cena bez dopravy a ubytování). Angličtinu je možné studovat již od 3 tis. Kč, s ubytováním od 7 tis. Kč. Ceny jsou vždy levnější přibližně do listopadu, kdy začínají platit nové ceny. Klienti, kteří rezervují svůj pobyt co nejdříve, mohou tak ušetřit více.

Dlouhodobé jazykové pobyty v angličtině s prací nebo kariérním rozvojem


Kromě krátkodobých jazykových pobytů nabízí společnost STUDENT AGENCY TRAVEL také možnost dlouhodobých jazykových pobytů v angličtině spojených s prací nebo kariérním rozvojem.

Tato varianta je zaměřena pouze na studium anglického jazyka v Kanadě a Austrálii, a umožňuje kombinaci studia s prací a odborně zaměřené kurzy v oblastech jako marketing, management, projektový management, programování nebo byznys v angličtině. Absolventi tak nejen zdokonalí své jazykové dovednosti, ale také získají cenné kvalifikace.

"Tyto pobyty jsou vhodné zejména pro studenty, kteří se nedostali na vysokou školu nebo nechtějí dál studovat. U těchto jazykových pobytů je výhodou, že se počáteční investice díky práci v dané zemi vrátí, a současně se zlepší jazykové schopnosti, což umožní lepší uplatnění na pracovním trhu," doplňuje Jolanta Svobodová.

Zdroj: RegioJet

Další články z rubriky Domácí

Moody's potvrdila rating Českých drah v investičním pásmu se stabilním výhledem

Mezinárodní ratingová agentura Moody‘s potvrdila rating Českých drah, a to na úrovni Baa2 v investičním pásmu, se stabilním výhledem. Renomovaná ratingová agentura ocenila především silné postavení společnosti na českém železničním trhu a ...

Úřad vlády se tradičně zapojí do festivalu Open House

Do jubilejního 10. ročníku festivalu pražské architektury Open House se Úřad vlády ČR zapojí otevřením Hrzánského paláce v sobotu 18. května a v neděl ...

ČOI: Hračka na baterie AKU vrtačka T1401 představuje vážné riziko pro životní prostředí

Česká obchodní inspekce zjistila, že na vnitřním trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné riziko kvůli možnému znečištění životního prostřed ...

Ohňostroje jsou pro ptáky vážným ohrožením, ČIŽP za ně může uložit pokutu

Panika, narušení odpočinku a sociálních vazeb, zvýšené riziko úrazů a úhynu - to jsou jen některé z negativních dopadů ohňostrojů na živočichy. Nejvíc ...

Spotřebitelská organizace dTest podala stížnost na Temu

Čínské online tržiště Temu působící na trhu od roku 2023 se těší velké popularitě mezi spotřebiteli. Jen v EU má totiž přes 75 milionů uživatelů měsíč ...

Doporučujeme



Neděle 19.5.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »