InfoDnes.cz » Zpravodajství » Domácí

RegioJet: Po první třetině sezony jsou vlaky do Chorvatska z poloviny své kapacity vyprodané

18.07.2023
Od startu vlaků do Chorvatska uplynul první měsíc a RegioJet, největší český soukromý železniční dopravce, hodnotí dosavadní průběh provozu. První spoj vyjel na trasu Praha - Brno - Bratislava - Ogulin - Rijeka v pátek 16. června a vlaky na této trase jezdí 3x v týdnu v každém směru. Letošní provoz, který byl z důvodu výluk na chorvatském území oproti loňsku zredukován, přispěl k dodržování jízdního řádu. Pozitivní jsou rovněž zkušenosti cestujících s poskytovanými službami.
Ilustrační snímek | Foto: Regiojet, Student Agency
Po první třetině sezony jsou noční vlaky do Chorvatska z poloviny své kapacity vyprodané. Nejvytíženější jsou především páteční a sobotní spoje. Většina cestujících nastupuje na zastávkách v České republice, zatímco zhruba 10 % jízdenek se prodá z Bratislavy. Přibližně polovina cestujících využívá návazné autobusové spoje v Ogulinu a Rijece, které je rozváží do populárních chorvatských destinací od Istrie po Makarskou. K nejoblíbenějším destinacím, kam klienti návaznými autobusy cestují, patří Rabac, Crikvenica, Split, Poreč a Pakoštane.

"Těší nás, že provoz nočních vlaků do Chorvatska je úspěšný, stabilní a klienti cestu hodnotí kladně," říká Tereza Ptáčková, manažerka mezinárodních projektů RegioJet. "Největší zájem je především o páteční spoje do Chorvatska a sobotní spoje zpět do České republiky. Klientům, kteří nákup jízdenek teprve zvažují, doporučujeme využívat úterní a středeční spoje. Můžeme cestující ubezpečit, že se nám letos daří jezdit včas, průměrná doba zpoždění na dojezdu do cílové destinace činí 10 minut."

Pozitivní ohlasy se dostaly i letošní nabídce cateringu, kdy nejpopulárnějším teplým jídlem je holandský řízek se šťouchanými brambory (za 99 Kč, 4 EUR), hned na druhém místě je klasický kuřecí a vepřový řízek v chlebu (za 45 Kč, 1,8 EUR).

Cestování do Chorvatska s RegioJetem je mimořádně cenově příznivé, přičemž ceny se pohybují v průměru na podobné úrovni jako loni. Za jednosměrnou jízdenku včetně rezervace a všech služeb, zaplatí cestující ve voze se sedačkami cenu od 690 Kč, za jízdenku ve spacím voze cenu od 890 Kč. Cena za vlastní kupé pro čtyři cestující začíná na 2670 Kč.

Cestující si vybírají z několika druhů vozů - lůžkové kupé pro jednotlivce i skupiny, tichá kupé, kupé se sedačkami nebo otevřený prostor ve vozech Astra. V ceně jízdenky je vždy zdarma zahrnutá rezervace místa a veškerý palubní servis, který cestující dostanou během cesty - včetně balené vody Rajec, kávy a snídaně v podobě čerstvého croissantu a překapávané kávy, připojení k internetu nebo k zábavnímu portálu zdarma a využití dalších palubních služeb.

Přímá autobusová linka Praha - Split


Novinkou letošní sezony jsou denní autobusové spoje na lince Praha - Split, které doplňují vlaky RegioJet tak, aby měli cestující možnost dostat se do chorvatských destinací a zpět každý den.

RegioJet spustil provoz autobusů na lince Praha - Split během letních prázdnin každý den. "Zájem klientů o tyto spoje je veliký. Spoje jsou již nyní ze dvou třetin prodané a jejich průměrná obsazenost je přes 86%," říká Dita Tomešová, ředitelka autobusové dopravy RegioJet.

Cena jednosměrné jízdenky z Prahy do Splitu začíná na 999 Kč. Některé spoje jsou již kompletně vyprodané, jiné se rychle zaplňují. Doporučujeme proto včasný nákup jízdenky.

Zdroj: RegioJet

Další články z rubriky Domácí

SYRI: Českým ženám se rodí první dítě později, než by si samy přály

České ženy chtějí mít více dětí, než kolik jich ve výsledku mají. Souvisí to s pokračujícím trendem posunu rodičovství do stále vyššího věku, který v Česku odstartoval v 90. letech 20. století. Zjednodušeně řečeno, ženy podstatně později narození ...

Češi si sjednávají životní pojištění až těsně před třicítkou, rizika jim ale hrozí v každém věku

Malé děti jsou často nemocné, náctiletí se spíše zraní, se stoupajícím věkem rostou závažná onemocnění a riziko úmrtí. Fakta, která potvrzuje aktuální ...

Investice do prevence a léčby závislostí klesají. Změnu by mohla přinést iniciativa Jedna dvacetina na prevenci

Asociace poskytovatelů adiktologických služeb (APAS) společně s ostatními odbornými a profesními společnostmi volají po navýšení investic do prevence ...

STAN: Lidé v exekucích mají mít šanci dostat se zpět na trh práce

Usnadnit a především zrychlit proces oddlužení u fyzických osob má za cíl novela insolvenční zákona, která je pro Starosty dlouhodobě prioritou. Ten z ...

ČEZ: Emise skleníkových plynů z výroby elektřiny a tepla klesly o 12 %, naopak investice do udržitelných činností stouply o 4,7 miliardy

Zelenání výroby Skupiny ČEZ pokračuje. ČEZ meziročně snížil přímé emise skleníkových plynů o 12 %, což odpovídá úspoře zhruba 2,2 milionů tun ekvivale ...

Doporučujeme



Neděle 5.5.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »