InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » Byznys

Magnetické folie: Více než jen obyčejná reklamní plocha

14.06.2023
Jak postupně nasedáme na vlnu technologického pokroku, magnetické fólie se ukazují jako více než pouhý doplněk pro reklamu. Tyto všestranné a flexibilní plochy jsou vyrobeny z magnetizované pryže a železných částic, což znamená, že jsou přilnavé ke kovovým povrchům, jako jsou lednice nebo dveře auta.
Samolepicí magnetická fólie tloušťka 2 mm, šířka 0,62 m | Zdroj: www.magneticke-folie.cz
Historie magnetických fólií sahá do 30. let 20. století, ale až v 60. letech 20. století se začaly masově vyrábět a staly se populárními po celém světě. Dnes je lze nalézt na vozidlech, na výlohách obchodů, stejně jako na sportovních akcích a konferencích.

Díky možnosti snadného přesouvání a výměny jsou ideální volbou pro inzerenty, kteří chtějí vytvářet dynamické reklamy, které lze měnit v závislosti na kontextu. Kromě toho nevyžadují žádné další materiály nebo náklady na instalaci, což znamená, že inzerenti mohou ušetřit na výdajích.

Co jsou magnetické fólie


Magnetické fólie existují již nějakou dobu a našly široké využití, ale jejich potenciál v reklamě je skutečně pozoruhodný. Pochopení toho, jak magnetické fólie fungují, je nezbytné pro ocenění jejich jedinečných vlastností, díky kterým jsou ideální pro reklamní účely.

Magnetické fólie se skládají z tenkých vrstev magnetického materiálu vložených mezi dvě vrstvy PVC nebo vinylu. Samotné magnetické vrstvy se skládají z drobných železných částic uložených v plastovém pojivu, což jim umožňuje zachovat si magnetismus. Tloušťka magnetické vrstvy určuje sílu magnetu.

Magnetické fólie se dodávají v různých typech v závislosti na jejich zamýšleném použití. Existují obyčejné magnetické fólie z PVC nebo vinyl, a existují magnetické fólie podložené lepidlem, které jsou potaženy samolepicím podkladem. Magnetické fólie s adhezivním podkladem jsou často preferovány pro reklamu, protože je lze snadno nainstalovat a odstranit bez zanechání zbytků.

Magnetické fólie jsou dostatečně pevné, aby udržely svou vlastní váhu i váhu potištěného materiálu, a přitom dostatečně měkké, aby je bylo možné ohýbat a řezat tak, aby vyhovovaly jakémukoli tvaru nebo velikosti. Tato flexibilita umožňuje jedinečné a kreativní návrhy, které lze přizpůsobit tak, aby vyhovovaly jakýmkoli reklamním potřebám.

Magnetické fólie jsou také odolné a mají dlouhou životnost. Lze je tisknout inkousty odolnými proti UV záření, které nevyblednou ani se neodlupují, ani když jsou vystaveny povětrnostním vlivům. To znamená, že magnetické fólie mohou být použity pro venkovní reklamu, například na vozidlech nebo výkladních skříních, aniž by ztratily svou účinnost.

Magnetické fólie jsou navíc cenově výhodné ve srovnání s jinými formami reklamy. Lze je snadno přesouvat z jednoho místa na druhé, což z nich činí vysoce univerzální reklamní nástroj. Magnetické fólie lze také znovu použít pro různé kampaně, což z nich činí udržitelnější a ekologičtější variantu.

Výhody magnetických fólií v reklamě


Magnetické fólie se rychle stávají oblíbeným řešením pro podniky, které chtějí propagovat své produkty a služby.

Flexibilita a všestrannost v designu

Jednou z primárních výhod magnetických fólií je flexibilita, kterou nabízejí z hlediska designu. Fólie jsou vysoce přizpůsobitelné a umožňují podnikům vytvářet návrhy, které uspokojí jejich specifické potřeby a požadavky. Díky možnosti snadno změnit design je ideální pro podniky, které mají rotující řadu produktů nebo služeb a chtějí udržovat svou reklamu aktuální.

Snadná instalace a demontáž

Instalace magnetické fólie je stejně snadná jako její přilepení na kovový povrch, kde ji chcete mít vystavenou. To nejen šetří čas, ale také eliminuje potřebu profesionální instalace. Odstranění je stejně snadné jako sloupnutí fólie.

Odolnost a životnost

Magnetické fólie jsou konstruovány tak, aby vydržely různé povětrnostní podmínky. To znamená, že mohou vydržet mnohem déle, dokonce i v drsných venkovních podmínkách, na rozdíl od tradičních plakátů, které by se pravděpodobně poškodily. Magnetické fólie jsou voděodolné a odolávají extrémním teplotám, takže jsou ideální pro venkovní použití ve všech klimatických podmínkách.

Nízké náklady

Ve srovnání s jinými formami reklamy, jako jsou billboardy, tradiční plakáty nebo dokonce televizní a rozhlasové reklamy, jsou magnetické fólie mnohem levnější. Náklady na tisk magnetické fólie jsou nižší než u jiných a podniky mohou magnetické fólie používat opakovaně, což také šetří náklady.

Tipy pro navrhování reklam na magnetickou fólii


Pokud jde o navrhování reklam s magnetickou fólií, existuje několik klíčových bodů, které musíte mít na paměti, abyste maximalizovali účinnost. Zde je několik tipů, které vám pomohou vytvořit poutavé a poutavé reklamy, které přitáhnou pozornost a přinesou konverze.

V první řadě je potřeba použít jedinečné a podmanivé obrázky, které přitáhnou divákovo oko a vzbudí jeho zájem.

Zároveň je důležité, aby byl text jednoduchý, ale působivý, sdělení bylo jasné a stručné, aniž by diváka zahltil příliš mnoha informacemi.

Správné kombinace písma a barev mohou mít také velký vliv na účinnost vaší. Vyberte písmo, které je snadno čitelné a doplňují image vaší značky, a zároveň vybírejte barevná schémata, která upoutají pozornost.

Nakonec nezapomeňte do reklamy s magnetickou fólií zahrnout jasnou výzvu k akci, která diváka povzbudí, aby udělal další krok a zapojil se. Ať už se jedná o adresu URL webových stránek, telefonní číslo nebo kód speciální nabídky.

Budoucnost magnetických fólií v reklamě


Jelikož jsme se ponořili do světa magnetických fólií a jejich aplikací v reklamě, je důležité zvážit budoucnost této technologie. Magnetické fólie se etablovaly jako spolehlivé a nákladově efektivní médium pro reklamu, ale v tomto odvětví stále existuje prostor pro růst a pokrok.

Jedním z trendů je zaměření se na udržitelnost a šetrnost k životnímu prostředí. Společnosti hledají způsoby, jak snížit svůj dopad na životní prostředí, a magnetické fólie k tomu mohou poskytnout cestu. Vyvíjejí se fólie vyrobené z recyklovaných materiálů a ty, které lze po použití snadno recyklovat. Tento posun směrem k udržitelnosti není jen trendem, ale nutností dneška.

Další oblastí vývoje je design a customizace magnetických fólií. S pokrokem technologie je nyní snazší vytvářet návrhy a tvary na míru. Tento trend vedl k vytvoření jedinečnějších a poutavějších magnetických fólií, které vyčnívají z davu.

Magnetické fólie jsou již široce používány v automobilovém průmyslu, na vozidlech, jako jsou autobusy, dodávky a nákladní automobily. V maloobchodě však roste poptávka po magnetických fóliích. Obchody využívají magnetické fólie k vytváření přizpůsobitelných a poutavých výloh, které přitahují zákazníky.

Omezení


Stále však existují výzvy a omezení, která je třeba řešit. Jedním z hlavních omezení je velikost magnetických fólií. I když jsou k dispozici větší velikosti, může být obtížnější s nimi manipulovat a instalovat je. Magnetické fólie jsou také omezené, pokud jde o povrchy, na které mohou přilnout. Například je nelze použít na povrchy, které nejsou magnetické.

Další výzvou je konkurence jiných forem reklamy. Jiné formy, jako je digitální reklama a reklama na sociálních sítích, jsou stále populárnější a často jsou považovány za pohodlnější.

Zdroj informací blog: e-shop.magsy.cz

Autor: Pl

Další články z rubriky Byznys

Posuňte své podnikání o krok dál v nové kanceláři!

Nejste spokojeni se svými kancelářskými prostory? Tak si pronajměte jiné! Rozhodně je z čeho vybírat! Pracovní prostředí musí být pro zaměstnance inspirativní. A do práce samozřejmě budou muset chodit rádi. Pokud tomu tak nebude a oni budou od ...

Máte vlastní second hand? Víme, jak seženete oblečení levněji

Oblečení z druhé ruky je v západních zemích už po desítky let velmi populární způsob nakupování. U nás se dostává do popředí až v posledních letech. Č ...

Magnetické tabule s popisovatelným povrchem využijete v práci i v soukromí

Popisovací tabule s magnetickým povrchem jsou nepostradatelnou součástí moderních pracovních prostor, zejména kanceláří a zasedacích místností. Prosto ...

Kanceláře k pronájmu získávají na popularitě. Pronajměte si jednu v Brně

I přes rostoucí popularitu flexibilních pracovních modelů zůstává poptávka po kancelářských prostorách poměrně vysoká, protože mít vyhrazené pracovní ...

Jak psát motivační dopis, abyste zaujali personalisty

Hledání nového zaměstnání bývá většinou běh na dlouhou trať. Nelze ho najít okamžitě, i když jsou výjimky, že se to někomu podaří. Zpravidla je však n ...

Doporučujeme



Neděle 28.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »