InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » Byznys

Ekologicky smýšlející e-shopy jsou moderním hitem. Jak začít šetřit přírodu?

30.03.2023
Obchodování v online světě je velmi živým organismem, který se rok od roku neustále vyvíjí a posouvá novými směry. Chcete-li se udržet nad vodou a zvyšovat své zisky, musíte brát v potaz nejnovější trendy i preference zákazníků. Jaká kritéria vám nesmí uniknout?
Ilustrační snímek | Zdroj: pixabay.com

Téma číslo jedna


Úspěšné vedení obchodu není ani zdaleka jen o vytvoření karty produktu, přijetí objednávky, zabalení zboží a finálním odeslání. Alfou i omegou všeho je totiž budování dlouhodobého vztahu se zákazníky prostřednictvím celé řady komunikačních kanálů i postupů. Zkrátka a dobře, musíte bez přestání sledovat náladu cílové skupiny a vždy podle ní včas jednat.

V současné době je společenským tématem číslo jedna samozřejmě ekologie, přičemž se není čemu divit. Všichni přední světoví vědci i organizace se totiž shodli, že v následujících desetiletích budeme pravděpodobně čelit závažným změnám v ekosystému. V kombinaci s častými zprávami na toto téma se jedná o velmi podstatnou oblast zájmu mezi mladšími i staršími lidmi.

Získejte si přízeň


Krásným příkladem dopadu těchto informací jsou všudypřítomné papírové tašky, s nimiž jsme se v posledních letech všichni naučili žít. Ty se staly nejen jakousi nutností, ale vlastně i preferencí drtivé většiny zákazníků. Dokonce se dá v klidu říct, že lidé hodnotí kamenné i online obchody právě z hlediska jejich ekologického smýšlení.

Zde přichází na scénu váš konkrétní e-shop, jenž by měl s tímto moderním hitem umět adekvátně operovat. Ačkoliv všichni z vás bezesporu používají klasické kartonové krabice, horší je to s výplňovými materiály a ostatními detaily. Nahradíte-li ekologicky nešetrné prostředky snadno recyklovatelnými metodami, pomůžete planetě a ještě si získáte přízeň moderních zákazníků.

Nezapomínejte na bezpečí


Nezáleží na tom, jestli používáte kartonové obálky, klasické krabice nebo jakoukoliv další variantu balení zboží, vždy dbejte na správný postup zabezpečení zasílaných položek. Máte-li možnost, vždy zvolte raději pětivrstvé provedení obalu, protože to vám poskytne o něco větší jistotu. Častým kamenem úrazu je právě výplňový materiál, s nímž mnoho začínajících majitelů e-shopů neumí pracovat.

V žádném případě s ním nešetřete a odesílané položky zafixujte tak, aby neměly šanci se během přepravy uvnitř krabice pohybovat. Zároveň dbejte na fakt, že zboží se nesmí dotýkat vnitřních stěn kartonového obalu. Kdybyste viděli podmínky, jakým jsou jednotlivé zásilky v dodávkách i depech vystaveny, ihned byste si uvědomili důležitost daného postupu.

Ušetřete peníze


Velkou kapitolou je i nalezení spolehlivých dodavatelů, stejně jako rychlost samotného balení. V současné době existuje celá řada zajímavých vychytávek, s nimiž ušetříte klidně i hodiny času denně. Příkladem jsou takzvané e-krabice, jež se chlubí inovativní konstrukcí, díky které jejich kompletace trvá pouhý okamžik. Budete-li realizovat stovky a stovky objednávek měsíčně, zvládnete na základě zmíněné vychytávky posunout celý proces o pořádný kus dále. Výsledkem budou úspory nejen času, ale hlavně drahocenných financí i energie.

Finálním krokem je nalezení spolehlivých a vybavených dodavatelů, již vám poskytnou komplexní nabídku obalových potřeb, rychlé doručení a co nejvýhodnější ceny. Každá ušetřená koruna vám totiž z dlouhodobého hlediska vytvoří značný rozdíl v ziscích. Pozitivním příkladem je třeba známá společnost s názvem Obaly Kredo, jež disponuje ohromným výběrem nutností pro úspěšné doručení zásilek. Jako podnikatelé oceníte zejména výrazné množstevní slevy, individuální poradenství a expedici do dvaceti čtyř hodin.

Autor: Pl
Komerční sdělení: Širokou nabídku ekologických obalů i nádobí naleznete na Pack & Care

Další články z rubriky Byznys

Posuňte své podnikání o krok dál v nové kanceláři!

Nejste spokojeni se svými kancelářskými prostory? Tak si pronajměte jiné! Rozhodně je z čeho vybírat! Pracovní prostředí musí být pro zaměstnance inspirativní. A do práce samozřejmě budou muset chodit rádi. Pokud tomu tak nebude a oni budou od ...

Máte vlastní second hand? Víme, jak seženete oblečení levněji

Oblečení z druhé ruky je v západních zemích už po desítky let velmi populární způsob nakupování. U nás se dostává do popředí až v posledních letech. Č ...

Magnetické tabule s popisovatelným povrchem využijete v práci i v soukromí

Popisovací tabule s magnetickým povrchem jsou nepostradatelnou součástí moderních pracovních prostor, zejména kanceláří a zasedacích místností. Prosto ...

Kanceláře k pronájmu získávají na popularitě. Pronajměte si jednu v Brně

I přes rostoucí popularitu flexibilních pracovních modelů zůstává poptávka po kancelářských prostorách poměrně vysoká, protože mít vyhrazené pracovní ...

Jak psát motivační dopis, abyste zaujali personalisty

Hledání nového zaměstnání bývá většinou běh na dlouhou trať. Nelze ho najít okamžitě, i když jsou výjimky, že se to někomu podaří. Zpravidla je však n ...

Doporučujeme



Pátek 26.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »