InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » Byznys

Chování uživatelů na vašich webových stránkách dokáže identifikovat vážné nedostatky. Jak jej změřit?

30.06.2022
V současnosti se již každý úspěšný podnikatel soustředí na tolik potřebnou internetovou prezentaci svých služeb. V online světě se v dnešní době pohybují úplně všichni, a proto je vhodné tohoto fenoménu adekvátně využít. Alfou i omegou úspěchu jsou spolehlivé, přehledné a plynulé stránky. Jak toho docílit?
Ilustrační snímek | Foto: pixabay.com

Při tvorbě webu nepodceňte žádný detail


Nejdříve je potřeba si uvědomit, že vytvoření webových stránek je záležitostí pro zkušené profesionály. Jedná se totiž o opravdovou vědu s neuvěřitelným množstvím důležitých detailů a jednotlivých oborů. Není to jen o realizaci kvalitních textů, špičkových fotografií a přehledného systému, nýbrž i o desítkách a desítkách technologických i programátorských úkonů.

Naprostým základem v začátcích je optimalizace pro vyhledávače (SEO), díky níž budou potenciální zákazníci vůbec schopni vaši prezentaci v online světě vyhledat. Po kvalitním zpracování této kriticky důležité oblasti přichází čas na neustálé zkoumání jednotlivých uživatelských signálů pocházejících od návštěvníků vaší prezentace.

Nikdy nekončící analytika


Právě poctivá webová analytika je jedním z klíčů k dosažení co nejlepších výsledků v dlouhodobém horizontu. Hlavním hráčem v tomto procesu je samozřejmě Google a jeho složité algoritmy. Ty bez přestání sledují chování uživatelů v jeho prostředí, čehož následně můžete využít pro optimalizaci vašich webových stránek.

Jedná se o velmi komplexní systém identifikující dobré a špatné signály, na jejichž základě následně Google určí pozici vaší prezentace ve svém vyhledávání. Čím více pozitivních signálů dostanete, tím výše se budete lidem ve vyhledávači zobrazovat, a tím pádem budete mít větší šanci na jejich návštěvu. Přirozeně to samé platí i v opačném případě.

Těchto ukazatelů existuje velké množství, přičemž mezi ně patří například míra okamžitého opuštění, poměr kliknutí na daný odkaz, relevanci článků, prolinkování, umístění odkazů a mnoho dalších kritérií.

Vše vyřeší profesionální online agentura


Chcete-li si zařídit opravdu udržitelnou akvizici zákazníků, pak je pro vás naprostou nutností ověřená a solidní online agentura. Těch vážně dobrých u nás najdete jen hrstku, přičemž za zmínku stojí třeba společnost BENEFICIO.

Ta poskytuje komplexní služby, které vám pomohou jak v samotných počátcích podnikání a tvorby internetových stránek, tak i v situacích, kdy už se na trhu pohybujete několik let a chcete se posunout dále. Jestli sháníte poctivý online marketing se vším všudy, podívejte se na nabídku zmíněných odborníků, domluvte si nezávaznou konzultaci zdarma a rozhodněte se sami. Věřte nám, že taková investice se vám rozhodně vyplatí.

Autor: WP

Další články z rubriky Byznys

Posuňte své podnikání o krok dál v nové kanceláři!

Nejste spokojeni se svými kancelářskými prostory? Tak si pronajměte jiné! Rozhodně je z čeho vybírat! Pracovní prostředí musí být pro zaměstnance inspirativní. A do práce samozřejmě budou muset chodit rádi. Pokud tomu tak nebude a oni budou od ...

Máte vlastní second hand? Víme, jak seženete oblečení levněji

Oblečení z druhé ruky je v západních zemích už po desítky let velmi populární způsob nakupování. U nás se dostává do popředí až v posledních letech. Č ...

Magnetické tabule s popisovatelným povrchem využijete v práci i v soukromí

Popisovací tabule s magnetickým povrchem jsou nepostradatelnou součástí moderních pracovních prostor, zejména kanceláří a zasedacích místností. Prosto ...

Kanceláře k pronájmu získávají na popularitě. Pronajměte si jednu v Brně

I přes rostoucí popularitu flexibilních pracovních modelů zůstává poptávka po kancelářských prostorách poměrně vysoká, protože mít vyhrazené pracovní ...

Jak psát motivační dopis, abyste zaujali personalisty

Hledání nového zaměstnání bývá většinou běh na dlouhou trať. Nelze ho najít okamžitě, i když jsou výjimky, že se to někomu podaří. Zpravidla je však n ...

Doporučujeme



Pátek 26.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »