InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » Zdraví

Chcete zhubnout? Zkuste keto dietu

09.09.2021
Vážit pár kilo přes doporučenou váhu není nic hrozného, ale pokud je vaše hmotnost vice než deset patnáct kilogramů nad limitem, asi byste se měli zamyslet. Míříte totiž velmi rychle do cílové stanice jménem obezita. A tam se rozhodně dostat nechcete.
Ilustrační snímek | Foto: pixabay.com

Nadváha není zdravá


Nadváha je dnes pomalu norma. To však není zrovna ten nejlepší postoj. Z nadváhy se totiž může vlivem nezdravého životního stylu brzy stát obezita, která vás již může ohrožovat na zdraví, a dokonce i na životě.

Lidé s velkou nadváhou nejsou šťastní, jak se nám často snaží namluvit mnohé komedie. Hodně z nich trpí různými zdravotními neduhy, často dokonce depresemi a úzkostmi. Ovšem i takovéto stavy se dají ještě relativně dobře řešit.

Je potřeba se však začít pravidelně hýbat a také si zvolit správný způsob stravování, ideálně keto dietu.

Efektivní likvidace tuků


Ketodieta je jedním z nejznámějších a rovněž nejefektivnějších způsobů hubnutí. Nejedná se o žádnou pochybnou proceduru, kterých můžete hlavně na internetu najít habaděj, ale o vědecky osvědčenou metodu, co prokazatelně funguje.

Základem je snížit příjem cukrů a tuků na minimální množství. Cukry organismus využívá jako palivo. Když jich bude dostávat málo, můžete se pár dní cítit trochu slabí a unavení. To se však rychle změní, jelikož tělo se automaticky přeorientuje místo cukrů na tuky, které pak začne likvidovat. Tomuto stavu se odborně říká ketóza.

Problém je, že ketózu je možné kdykoliv přerušit dietní chybou. Aby se tak nestalo, musíte buďto přesně dodržovat pravidla ketogenní diety, nebo si nechat vhodné jídlo vozit domů.

Zdravá strava


Dnes už se takto živí mnoho lidí nejen ve světě, ale i u nás. Díky tomu budete mít jistotu, že jíte správně, a přitom se nemusíte vůbec o nic starat.

Pokud jste si doteď nedebužírovali jako králové, pravděpodobně vás tento způsob stravování bude stát více, než když jste si vařili doma, ale ne o moc. Na druhou stranu si tím upevníte své zdraví, což už stojí za nějakou tu oběť.

Autor: Pl

Další články z rubriky Zdraví

Invazivní meningokoková onemocnění jsou velmi závažná, nejúčinnější prevencí je vakcinace

V rámci Světového imunizačního týdne i v souvislosti s nedávným úmrtím devatenáctiměsíčního chlapce, který se nakazil bakterií Neisseria meningitidis skupiny B, znovu zdůrazňujeme význam a využití očkování. Batole, které podlehlo infekci, nebylo ...

SZÚ: Umělé povrchy hřišť či sportovišť mohou uvolňovat zdraví škodlivé látky

SZÚ upozorňuje subjekty, které pořizují pro dětská hřiště, sportoviště a další provozy umělé pryžové povrchy, na nutnost vyžadovat certifikaci výrobků ...

V loňském roce zaplatila VZP za léčbu hemofilie téměř miliardu korun

Hemofilie je vzácné dědičné onemocnění, které se projevuje poruchou srážlivosti krve. Vloni se s ním léčilo 1326 klientů VZP (dvakrát více mužů). Léčb ...

Téměř 590 tisíc klientů VZP se léčí s diabetem a jejich počet každoročně roste

V roce 2023 zaplatila pojišťovna za péči o klienty s diabetem bezmála 9,8 mld. korun, přičemž více než dvě třetiny nákladů připadly na úhradu léčivých ...

Cítíte acetonový zápach z úst? Co to znamená a jaké jsou příčiny?

Ucítili jste ve svém dechu zápach acetonu a přemýšlíte nad tím, co tento neobvyklý jev naznačuje o vašem zdraví? Tento specifický zápach není jen otáz ...

Doporučujeme



Pátek 26.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »