InfoDnes.cz » Zpravodajství » Domácí

RegioJet vrací do provozu další vlakové spoje a posiluje autobusy

22.04.2021
RegioJet se rychle vrací k původnímu rozsahu spojení, která byla v provozu před omezeními spojená s pandemií Covid 19. Už minulý víkend během nedělní špičky opět nabídl například mezi Ostravskem a Prahou až 11 vozové soupravy, vlakové spoje na trase Praha - Košice a zpět vezly 10 vozů.
Foto: studentagency.cz
"Každý týden teď přibývá až 30 % nových cestujících. Rychle na to reagujeme, přidáváme od pondělí 26. 4. další spoje mezi Prahou a Ostravskem a během víkendových špiček nasazujeme maximum vozů. Cestující opět jezdí jak na pracovní cesty, tak i na výlety s rodinou", říká Ivana Sachsová, ředitelka společnosti RegioJet a dodává: "Aktuálně jezdí vlaky víc lidí, než před 1. březnem, kdy byla vyhlášená poslední omezení spojená s Covid 19."

Od pondělí 26. dubna vrací RegioJet do provozu následující spoje:

RJ 1001 Praha - Ostravsko s odjezdem z Prahy v 5:50 hodin
RJ 1006 Návsí - Ostrava - Praha s odjezdem z Ostravy Svinova v 7:23 hodin a příjezdem do Prahy v 1051
Od 26. 4. tak bude mezi Prahou a Ostravskem denně v provozu 8 spojů v každém směru, během víkendových špiček to pak bude 9 spojů v každém směru.
Od 3. 5. budou přidány další spoje - RJ 1000 (brzký ranní spoj z Ostravska do Prahy) a RJ 1019 (večerní spoj Praha - Ostravsko s odjezdem z Prahy v 19:50 hodin).
Od 14. 5. pak RegioJet plánuje spustit provoz nočních vlakových spojů Praha - Košice a zpět a vrátit se tak k původnímu rozsahu spojení na trase Praha - Ostravsko - Košice a zpět.

Na trase Praha - Brno - Bratislava / Vídeň je již nyní v provozu naprostá většina vlakových spojů - včetně spojení 4x denně v každém směru do a z Vídně a 3x denně v každém směru z a do Bratislavy.
V pátek 28. 5. pak vyjede první vlakový spoj RegioJet z České republiky do chorvatského Splitu a Rijeky.

Návrat spojů autobusové dopravy RegioJet - startuje například linka Praha - Berlín
Podobně jako v případě vlakové dopravy vrací RegioJet do provozu postupně také autobusové spoje. Od 1. 5. bude obnoven provoz na mezinárodní autobusové lince Praha - Drážďany - Berlín a zpět. Autobusy budou zatím jezdit 1x denně v každém směru - a to s odjezdem v 8:30 hodin z Prahy a v 15:00 hodin zpět z Berlína. Další spoje na této lince plánujeme operativně přidávat v průběhu měsíce května.

Již od tohoto týdne výrazně navyšuje RegioJet počty autobusových spojů na linkách: Praha - Liberec, Most/Chomutov - Praha, Ostrava - Brno, Český Krumlov - České Budějovice - Písek - Praha, Karlovy Vary - Praha. Od neděle 25. 4. posílí RegioJet pravidelné nedělní a následně páteční spoje jedoucí ve špičce na lince Brno-Praha a zpět.

Autor: Ing. Aleš Ondrůj

Další články z rubriky Domácí

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchodníky prakticky nezajímá - pouze "novému" dodavateli či zprostředkovateli podepíší plnou moc v domnění, že za ně vše vyřídí. Taková praxe však může ...

E-mobilita na vzestupu: V 1. čtvrtletí meziročně stoupl výkon sítě ČEZ o 39 % a odběry o 65 %

Za posledních 12 měsíců se síť veřejných dobíjecích stanic ČEZ pro elektromobily rozrostla o 135 stojanů. Každá čtvrtá nově postavená "dobíječka" měla ...

Společnost RegioJet zveřejnila čísla za rok 2023, celkové tržby převýšily 3,4 miliard Kč

RegioJet, největší soukromý železniční dopravce ve střední Evropě, ohlašuje své hospodářské a přepravní výsledky za rok 2023. Společnost dosáhla celko ...

Správa železnic odstartovala školení pro dopravce na téma ETCS

Správa železnic připravila školení pro dopravce, které je zaměřené na provozní chování jednotného evropského zabezpečovače ETCS. První se uskutečnilo ...

Surovinová politika pro dřevo podpoří tuzemské zpracování dřeva, více se bude využívat i ve stavebnictví

Až čtvrtina nově postavených budov by v roce 2035 mohly být dřevostavby. Stát chce v budoucnu podpořit větší využití dřeva v rámci veřejných zakázek, ...

Doporučujeme



Neděle 28.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »