InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » Byznys

Grafik Antonín Páral: Kvalitní grafické práce vás odliší od konkurence

29.01.2021
Grafický designér Antonín Páral se začal věnovat designu naplno hned po dokončení oboru reprodukční grafik pro média v Kolínské soukromé škole. Aktuálně spolupracuje na řadě zajímavých projektů a jeho cílem je rozšíření podvědomí, že grafika není určena pouze pro velké firmy.
Grafik Antonín Páral | Foto: ID
Kdy jste se začal věnovat grafice?
K prvnímu designu, si pamatuji, že jsem se dostal, když mi bylo okolo 10 let. Sledoval jsem na YouTube různé video tutoriály a zkoušel si podle nich něco vytvořit. Postupně mě to začalo čím dál více bavit, a výsledkem bylo, že jsem se přihlásil na Odbornou střední školu podnikání a mediální tvorby v Kolíně, obor reprodukční grafik pro média.

Jaké byly začátky?
Začátky byly těžké. Stejně jako u jakéhokoliv jiného startu podnikání. Ačkoliv jsem během studia na grafické školy sbíral zkušenosti ve spolupráci se společnostmi jako Svijany, Sapeli (propojení spolupráce studentů a externí agentury) a umísťoval se v grafických soutěží, tak zakázek příliš nebylo. Zlom nastal v roce 2019, kde se mi podařilo navázat řadu externích spoluprací s grafickými agentury i samotnými firmy s kterými spolupracuji ve většině případů až do teď.

Čemu všemu se hlavně věnujete?
Tvořím kompletní vizuální identity, redesign stávajících identit a jednotlivě návrhy logotypů, vizitek, hlavičky papírů, brožur, bannery, billboardy a různé další tiskoviny. Nově se věnuji i tvorbě webdesignu.

V čem vidíte sílu grafiky?
Přímo o vlivu grafiky na podnikání jsem připravil článek na mém webu - www.antoninparal.com/vliv-grafiky-na-prodej ve stručnosti pojednává o tom, že grafika v propojení marketingu je to, "co" prodává. Výrobků a služeb jsou všude kolem nás tisíce, pokud ale nejste vidět a nikdo o vás neví, tak jakým způsobem to představíte své a potencionální cílové skupině? Do budoucna bude grafika čím dál více žádaná, a to i díky generaci Z (internetové děti), která je na to čím dál více fixována.

Na čem novém v aktuální době pracujete?
Momentálně pracuji na kompletní vizuální identitě projektu DoSportu.cz a DoFotbalu.cz. V rámci projektu plánujeme i redesign webové stránky. Před pár týdny jsem pracoval na návrhu vizuální identity do veřejné soutěže FNTT - Fakultní nemocnice Trnava.

Co doporučujete firmám, které přemýšlí o grafice?
Prohlédněte si portfolia různých grafiků a nebojte se je oslovit. Grafik vám může dát svůj odborný pohled, zda-li vůbec grafiku k svému oboru nutně potřebujete. Grafiků je všude hodně, proto neváhejte oslovit vícero z nich, mnoho z nich se věnuje pouze svému specifickému oboru (tvorba identit / tvorba webdesignu / tvorba ilustrací...). Pro představu, kolik taková tvorba designu stojí mám na webu také článek Kolik stojí kvalitní grafika - www.antoninparal.com/kolik-stoji-kvalitni-grafika.

Ať už se rozhodnete jakkoliv, tak mohu dát závěrečnou radu a tou je - nepodceňujte sílu grafiky. Kvalitní grafika vyzdvihne váš výrobek/službu a pomůže v bližším zacílení na zákazníka, jak se říká, jeden obrázek řekne víc než tisíc slov.

Autor: ID

Další články z rubriky Byznys

Posuňte své podnikání o krok dál v nové kanceláři!

Nejste spokojeni se svými kancelářskými prostory? Tak si pronajměte jiné! Rozhodně je z čeho vybírat! Pracovní prostředí musí být pro zaměstnance inspirativní. A do práce samozřejmě budou muset chodit rádi. Pokud tomu tak nebude a oni budou od ...

Máte vlastní second hand? Víme, jak seženete oblečení levněji

Oblečení z druhé ruky je v západních zemích už po desítky let velmi populární způsob nakupování. U nás se dostává do popředí až v posledních letech. Č ...

Magnetické tabule s popisovatelným povrchem využijete v práci i v soukromí

Popisovací tabule s magnetickým povrchem jsou nepostradatelnou součástí moderních pracovních prostor, zejména kanceláří a zasedacích místností. Prosto ...

Kanceláře k pronájmu získávají na popularitě. Pronajměte si jednu v Brně

I přes rostoucí popularitu flexibilních pracovních modelů zůstává poptávka po kancelářských prostorách poměrně vysoká, protože mít vyhrazené pracovní ...

Jak psát motivační dopis, abyste zaujali personalisty

Hledání nového zaměstnání bývá většinou běh na dlouhou trať. Nelze ho najít okamžitě, i když jsou výjimky, že se to někomu podaří. Zpravidla je však n ...

Doporučujeme



Pátek 26.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »