InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » Byznys

Češi mají i letos zájem o pracovní pobyty v zahraničí

27.01.2021
Student Agency, vedoucí prodejce zahraničních pracovních a studijních pobytů, eviduje i v letošním roce zájem ze strany klientů o pracovní pobyty a brigády v zahraničí. Právě tyto pobyty umožňují dobře kombinovat práci a současně cestování a výuku cizího jazyka - zejména pak angličtiny.
Foto: pixabay.com
Přes veškeré komplikace spojené s COVID 19 se daří úspěšně vysílat klienty na pracovní pobyty jak do USA, tak do evropských zemí.

Programy Work & Travel v USA

Aktuálně naplno běží registrace klientů na oblíbený program Work & Travel v USA, kde jsou předpokládané odjezdy v období květen - červen 2021. Work & Travel je kombinovaný pracovně vzdělávací program určený pro studenty všech ročníků vysokých škol a vyšších odborných škol, kdy studenti mají jedinečnou příležitost vycestovat do USA a legálně tam pracovat po dobu až 4 měsíců a dalších 30 dnů mohou v zemi zůstat a cestovat.
V USA ale zájem o naše uchazeče je a chodí již pracovní nabídky. V tuto chvíli předpokládáme, že pro vstup bude nutný pouze negativní PCR test.

Programy au-pair v USA i v evropských zemích
Pandemie Covid 19 nezastavila ani zájem o tradiční programy au-pair spočívající v hlídání dětí v hostitelských rodinách spojeném s výukou angličtiny. Dokonce i v případě programů v USA není s ohledem na výjimku, kterou má STUDENT AGENCY udělenu díky spolupráci s partnerskými agenturami v USA, problém odcestovat okamžitě jen s negativním PCR testem (bez nutnosti pobytu 14 dní mimo Schengenskou zónu). Zájemci se tak mohou registrovat už nyní a odcestovat do USA de facto okamžitě a po příjezdu pouze absolvují v hostitelské rodině dvoutýdenní karanténu.

Podobně to platí o programech au-pair v případě zemí v rámci Evropské unie. I zde jsou zájemci registrování a odbavováni už nyní a pro vstup je v návaznosti na destinaci nutný buď negativní PCR test, nebo 2 týdenní karanténa. To v případě takového dlouhodobého pobytu, jako je pobyt au-pair, není pro klienty ani hostitelské rodiny problém.

V případě Velké Británie, která je oblíbenou destinací pro pracovní a au-pair pobyty, bohužel v návaznosti na Brexit se stále vyčkává na podmínky ze strany britské vlády.

Nicméně au-pair programy jsou v zemích EU a USA možné již nyní a naplno běží. Přes veškerá omezení spojená s Covid 19 je i letos zájem o au-pair programy vysoký - poptávka se pohybuje na 70 % roku 2019.

Bez testu za angličtinou na Barbados
Destinací, kam mohou Češi vycestovat bez nutnosti testu nebo karantény, je aktuálně pouze Barbados. V této exotické destinaci je v nabídce výuka na jazykové škole ve městě Bridgetown. Tuto lokalitu nicméně volí zejména klienti díky možnosti aktivní dovolené - studium angličtiny spojí s dovolenkovým odpočinkem.



Autor: Ing. Aleš Ondrůj

Další články z rubriky Byznys

Posuňte své podnikání o krok dál v nové kanceláři!

Nejste spokojeni se svými kancelářskými prostory? Tak si pronajměte jiné! Rozhodně je z čeho vybírat! Pracovní prostředí musí být pro zaměstnance inspirativní. A do práce samozřejmě budou muset chodit rádi. Pokud tomu tak nebude a oni budou od ...

Máte vlastní second hand? Víme, jak seženete oblečení levněji

Oblečení z druhé ruky je v západních zemích už po desítky let velmi populární způsob nakupování. U nás se dostává do popředí až v posledních letech. Č ...

Magnetické tabule s popisovatelným povrchem využijete v práci i v soukromí

Popisovací tabule s magnetickým povrchem jsou nepostradatelnou součástí moderních pracovních prostor, zejména kanceláří a zasedacích místností. Prosto ...

Kanceláře k pronájmu získávají na popularitě. Pronajměte si jednu v Brně

I přes rostoucí popularitu flexibilních pracovních modelů zůstává poptávka po kancelářských prostorách poměrně vysoká, protože mít vyhrazené pracovní ...

Jak psát motivační dopis, abyste zaujali personalisty

Hledání nového zaměstnání bývá většinou běh na dlouhou trať. Nelze ho najít okamžitě, i když jsou výjimky, že se to někomu podaří. Zpravidla je však n ...

Doporučujeme



Pátek 26.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »