InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » Zdraví

SKUPINA GENERALIFE, EVROPSKÝ LÍDR V OBLASTI ASISTOVANÉ REPRODUKCE

25.11.2020
24. listopadu 2020 - GeneraLife vlastněná nezávislou investiční společností Investindustrial, úspěšně pokračuje ve své konsolidační strategii v evropském odvětví plodnosti. GeneraLife (www.generalife.com) je jedním z největších seskupení klinik asistované reprodukce v Evropě, které bylo založeno v posledních 18 měsících. Obsahuje šest akvizic ve čtyřech zemích (Španělsko, Itálie, Česká republika a Švédsko).
Ilustrační snímek | Zdroj: GeneraLife
Tržby společnosti jsou dnes více než 40 milionů EUR. Zahrnuje dvanáct klinik a několik satelitních a konzultačních center, provádí více než 15 000 ošetření a zákroků ročně a zaměstnává více než 350 lékařů spolu dalšími zdravotnickými pracovníky. GeneraLife je veden generálním ředitelem Marcosem Buesem. Řediteli pro vědu a medicínu jsou Laura Rienzi a Filippo Maria Ubaldi, jedni z nejvíce mezinárodně uznávaných odborníků na asistovanou reprodukci.

Po úspěšných akvizicích společností Ginefiv ve Španělsku (duben 2019) a FertiCare v České republice (srpen 2019) pokračuje v realizaci své celoevropské strategie. V průběhu roku 2020 totiž vstoupila také na Italský a Švédský trh.


V Itálii, na nejrychleji rostoucím evropském trhu, založila GeneraLife největší skupinu soukromých klinik reprodukční medicíny:

- V červenci 2020 společnost dokončila akvizici společnosti Genera, přední skupiny klinik zabývajících se plodností se sídlem v Římě (ústředí se školicím střediskem), Perugii, Vicenze a Neapoli.

- V srpnu 2020 získala společnost GeneraLife společnost Livet. Společnost Livet, která byla založena v roce 1997, je přední soukromou klinikou reprodukční medicíny v Turíně.

- V říjnu 2020 společnost dokončila akvizici společnosti Demetra. Společnost Demetra, založená v roce 1980, je jednou z největších klinik reprodukční medicíny v Toskánsku se sídlem ve Florencii a Grossetu.


V říjnu 2020 získala GeneraLife také kliniku Carl von Linnékliniken ve Švédsku. Společnost Carl von Linnékliniken, založená v roce 1990 se sídlem v Uppsale, je jedinou z největších klinik pro soukromou péči plodnosti v zemi.


Cíle udržitelného rozvoje OSN (zejména SDG 3.7) jsou základními pilíři GeneraLife pro přístup ke zdravotní a reprodukční péči. Společnost postupuje také v plnění svých závazků v oblasti udržitelnosti a je na dobré cestě k završení své strategie a splnění cílů udržitelnosti pro příštích pět let.

Neplodnost definovala Světová zdravotnická organizace jako "globální problém veřejného zdraví". To ovlivňuje rostoucí populaci v důsledku řady sociálních a lékařských faktorů. Se zaměřením na špičkový výzkum ve své třídě, vědecké protokoly a na péči o pacienty představuje expanze GeneraLife významný krok pro celé odvětví i pro tisíce pacientů, kteří každoročně podstupují léčbu a péči o plodnost.


"GeneraLife kombinuje mnoho let získávání odborných znalostí na lékařské a vědecké úrovni s vedením zkušeného manažerského týmu. Jeho vytvoření představuje historický milník v oblasti asistované reprodukce v Evropě," říká Marcos Bueso, generální ředitel společnosti GeneraLife. "Společnost má vysokou koncentraci talentů a osobností s obrovským množství znalostí o reprodukční medicíně, které jinde v Evropě nenajdete. Předsevzali jsme si přizpůsobit vždy tu nejvhodnější léčbu specifickým potřebám každého pacienta s pomocí nejlepších dostupných technologií, postupů a technik. A chceme se neustále snažit maximalizovat míru úspěšnosti ".


"Vytvoření GeneraLife, která zvyšuje kvalitu léčby a přibližuje ji pacientům, je důležitou událostí pro všechny tyto pacienty z celé Evropy," zdůrazňují Filippo Maria Ubaldi a Laura Rienzi, ředitelka pro vědu v GeneraLife.

"Použitím špičkových technologií a s využitím výsledků našeho nepřetržitého a mnohaletého vědeckého výzkumu můžeme pacientům zaručit tu nejkvalitnější odbornou pomoc a maximální bezpečnost." Rozsah ošetření je to nejkomplexnější, co lze v současnosti nabídnout. Vše podléhá nejpřísnějším kontrolám kvality a využíváme ověřené protokoly. Transparentnost, pečlivost a věda jsou součástí naší DNA. Pacient je vždy středem našich rozhodovacích procesů ".


Očekáváme, že společnost GeneraLife bude v příštích letech v růstu a vývoji pokračovat. Jak organizačně, tak prostřednictvím dalších akvizic a tím bude konsolidovat roztříštěné odvětví. Odvětví se silným potenciálem pro vědecky řízené vytváření hodnot pro všechny zúčastněné strany.
Autor: Pl.

Další články z rubriky Zdraví

Invazivní meningokoková onemocnění jsou velmi závažná, nejúčinnější prevencí je vakcinace

V rámci Světového imunizačního týdne i v souvislosti s nedávným úmrtím devatenáctiměsíčního chlapce, který se nakazil bakterií Neisseria meningitidis skupiny B, znovu zdůrazňujeme význam a využití očkování. Batole, které podlehlo infekci, nebylo ...

SZÚ: Umělé povrchy hřišť či sportovišť mohou uvolňovat zdraví škodlivé látky

SZÚ upozorňuje subjekty, které pořizují pro dětská hřiště, sportoviště a další provozy umělé pryžové povrchy, na nutnost vyžadovat certifikaci výrobků ...

V loňském roce zaplatila VZP za léčbu hemofilie téměř miliardu korun

Hemofilie je vzácné dědičné onemocnění, které se projevuje poruchou srážlivosti krve. Vloni se s ním léčilo 1326 klientů VZP (dvakrát více mužů). Léčb ...

Téměř 590 tisíc klientů VZP se léčí s diabetem a jejich počet každoročně roste

V roce 2023 zaplatila pojišťovna za péči o klienty s diabetem bezmála 9,8 mld. korun, přičemž více než dvě třetiny nákladů připadly na úhradu léčivých ...

Cítíte acetonový zápach z úst? Co to znamená a jaké jsou příčiny?

Ucítili jste ve svém dechu zápach acetonu a přemýšlíte nad tím, co tento neobvyklý jev naznačuje o vašem zdraví? Tento specifický zápach není jen otáz ...

Doporučujeme



Pátek 26.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »