InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » Byznys

Tvorba webových stránek do 10 000 korun? Bez problému!

06.11.2020
Vlastní webové stránky jsou dnes nutností pro každou firmu, podnikatele a vlastně kohokoliv, kdo chce být trochu vidět. Lidé jsou zvyklí hledat si informace na internetu, takže pokud tam nejste, je to, jako byste ani neexistovali. Problém je, že nechat si vytvořit profesionální web něco stojí.
Ilustrační snímek | Foto: pixabay.com
Pro střední a malé firmy jsou částky, které si vyslechnou z úst vývojářských společností, mnohdy dost překvapivé. Někteří vývojáři se nestydí naúčtovat si za web desetitisíce, za e-shop kolikrát ještě víc. Jde to ale i jinak, a pokud potřebujete jen obyčejné webové stránky, do deseti tisíc korun se určitě vejdete.

Zapomeňte na začátečníky a studenty, chtějte web od profesionálů


Tvorba webových stránek není zase tak složitá. Pro laika ano, ovšem pro člověka, který se v oboru pohybuje, je vytvoření jednoduchého informačního webu poměrně snadné. Právě proto se do tohoto oboru často snaží vecpat i téměř laici a studenti. Naučili se ve škole trochu HTML a CSS a už si myslí, že si mohou vydělávat jako webdevelopeři. Takovým se raději vyhněte. Nenechte se zlákat extrémně nízkou cenou a obraťte se spíš na profesionály, již ví, co dělají. Ani těm nemusíte zaplatit desetitisíce.

Proč je lepší oslovit spolehlivou firmu?
- Po dlouhých letech zkušeností moc dobře tuší, jak to na trhu chodí.
- Vyzná se v moderních technologiích.
- Ví, jak pracovat se zákazníkem.
- Bude tady pro vás vždy, když budete chtít web upravit.

Jedinečnou šanci ušetřit na tvorbě webu nabízí WordPress


Chcete, aby vás tvorba webu nestála majlant, ale nestojíte o žádné narychlo připravené amatérské stránky? Pak hledejte firmu, která tvoří weby na WordPressu. Pokud se trochu pohybujete v internetovém světě, pravděpodobně jste o této platformě již slyšeli. Využívá ji celá řada webů včetně The New Yorker, BBC America a dalších velkých jmen.

WordPress vývojářům šetří práci. Má už naprogramovanou celou řadu funkcí a možností, takže programátor nemusí vše vytvářet od začátku. Místo toho nainstaluje WordPress, vybere a nasadí šablonu, upravuje už jen drobnosti a programuje pouze funkce, které vám chybí. Kromě toho je pro WordPress dostupná spousta pluginů, takže rozšiřování funkcionality je snadné.

Jelikož programátor nad tvorbou webu na WordPressu nestráví tolik času, nenaúčtuje si tak vysokou cenu a vy budete spokojení. Weby na WordPressu přitom nejsou o nic ochuzené. Na první pohled ani není poznat, že jsou postavené na platformě WordPress.

WordPress má jednoduchou administraci


Další výhodou WordPressu je, že vám tam vývojář může udělat účet, pak se budete schopní do svého webu přihlásit, přidávat tam příspěvky, nahrávat fotky, sami si měnit nějaké informace. Rozhodně to neznamená, že byste si sami tvořili celý web, tak jednoduché to zase není. Nebudete však muset otravovat programátory kvůli změně otevírací doby a jiným drobnostem v textu. Ty si zvládnete opravit sami.

A kolik tedy stojí web na WordPressu?


Konkrétní obecnou částku vám nikdo neřekne. Vždycky záleží na tom, co přesně potřebujete. Některé firmy však mají zveřejněný orientační ceník a jednou z nich je i firma AJAS. Ta vám základní web na WordPressu postaví za méně než 10 000 korun. Pokročilá varianta s prvky a funkcemi na míru, texty a popisky v ceně, analýzou zákazníka a konkurence vyjde na dvacet a více tisíc. Navíc se s nimi můžete dohodnout i na pravidelné správě a aktualizacích. Budou se vám starat také o SEO a PPC, což jsou rovněž důležité aspekty. Nechat si vytvořit web totiž nestačí. Ještě o něm musíte dát světu vidět, aby vám zákazníci na stránky vůbec chodili. Společnost AJAS nabízí tvorbu webu a online marketing pod jednou střechou a za velmi slušné peníze.

Autor: Pl

Další články z rubriky Byznys

Posuňte své podnikání o krok dál v nové kanceláři!

Nejste spokojeni se svými kancelářskými prostory? Tak si pronajměte jiné! Rozhodně je z čeho vybírat! Pracovní prostředí musí být pro zaměstnance inspirativní. A do práce samozřejmě budou muset chodit rádi. Pokud tomu tak nebude a oni budou od ...

Máte vlastní second hand? Víme, jak seženete oblečení levněji

Oblečení z druhé ruky je v západních zemích už po desítky let velmi populární způsob nakupování. U nás se dostává do popředí až v posledních letech. Č ...

Magnetické tabule s popisovatelným povrchem využijete v práci i v soukromí

Popisovací tabule s magnetickým povrchem jsou nepostradatelnou součástí moderních pracovních prostor, zejména kanceláří a zasedacích místností. Prosto ...

Kanceláře k pronájmu získávají na popularitě. Pronajměte si jednu v Brně

I přes rostoucí popularitu flexibilních pracovních modelů zůstává poptávka po kancelářských prostorách poměrně vysoká, protože mít vyhrazené pracovní ...

Jak psát motivační dopis, abyste zaujali personalisty

Hledání nového zaměstnání bývá většinou běh na dlouhou trať. Nelze ho najít okamžitě, i když jsou výjimky, že se to někomu podaří. Zpravidla je však n ...

Doporučujeme



Pátek 26.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »