InfoDnes.cz » Zpravodajství » Krimi

Trojice Bulharek kradla po celé České republice, nyní jim hrozí až osm let vězení

23.05.2019
Kriminalistům z týmu "BEST", který řeší především pouliční trestnou činnost, se podařilo vypátrat, obvinit a dostat za mříže vazební věznice trojici Bulharek. Ty jsou v tuto chvíli obviněny z trestných činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. A jelikož obviněné pracovaly v organizované skupině, hrozí jim trest odnětí svobody až na osm let.
Ilustrační snímek | Foto: PČR
Avšak dotáhnout tento případ od začátku až do zdárného konce nebylo nic jednoduchého. Kriminalisté museli zjistit a prokázat celou řadu podstatných skutečností.

S ohledem na otevřenost hranic naráželi kriminalisté v prvopočátku na problém, jak zjistit kdy Bulharky přijíždí do ČR. Dalším úskalím bylo vypátrat, kde během svých zlodějských "výletů" v ČR bydlí a jakým způsobem se po naší republice pohybují. Nicméně kriminalisté si s těmito všemi úskalími poradili.

Prošetřováním zjistili, že nenechavé ženy přijíždí za "prací" pouze na určité, několikatýdenní období, během kterého nekradou pouze v hlavním městě, ale prakticky kdekoli, kde se objeví. Detektivové tak mají zadokumentováno celkem devatenáct případů, při kterých obviněné kradly 10x v Praze, 2x v Chomutově, 2x v Ústí nad Labem a vždy 1x v Olomouci, Jablonci nad Nisou, Semilech, Teplicích a Mostě.

Na území ČR byly ženy pro kriminalisty "neviditelné" z toho důvodu, že při svých zlodějských návštěvách naší republiky bydlely u svých příbuzných, z nichž jeden člen rodiny je zároveň do zmiňovaných měst za krádežemi vozil svým autem.

Za oběti své majetkové trestné činnosti si obviněné vybíraly především postarší spoluobčany, kterým kradly z kabelek peněženky s hotovostí, včetně platebních karet. Ve dvou případech si ale za oběť vyhlédly ženy, které si na poště vybíraly důchody. V Jablonci nad Nisou se dokonce neštítily okrást seniory pokročilého věku, 87 a 95 let, které taktéž připravily o jejich penzi.

Dohledat zlodějky také nebylo nic jednoduchého, neboť, jak je již shora zmíněno, do republiky přijížděly pouze na určité období, kdy si zřejmě hojně vydělaly a nakradené peníze si pak odjely užít v klidu domů. Detektivové tak vědí, že obviněné "řádily" v České republice od ledna do dubna, pak odjely pryč a po přibližně měsíci se vrátily zpět.

To už jim ale kriminalisté nedali šanci v krádežích pokračovat. Jakmile to bylo možné, zrealizovali zadržení hledaných, které čtrnáctého května provedli policisté pohotovostní motorizované jednotky v ulici K Barrandovu.

Zadrženy a obviněny byly ale do této doby tři ze čtyřčlenné "party". Obviněny jsou tak ženy ve věku od sedmatřiceti do jednačtyřiceti let. Po čtvrté, nejmladší ve věku osmnáct let, kriminalisté stále pátrají.

Další články z rubriky Krimi

Žena chtěla na internetu prodat jezdecké sedlo. Podvodnice ji okradla o 60 tisíc korun

Přestože podvodníci stále hledají nové metody a způsoby, díky kterým se snaží neoprávněně dostat k cizím finančním prostředkům, falešné odkazy na přepravní společnosti stále "fungují". O tom se přesvědčila i dvaačtyřicetiletá žena ze Svitavska, ...

Jeden lidský život a čtyři zraněné si vyžádal čelní střet dvou osobních vozidel na Kroměřížsku

Ve středu dopoledne krátce po desáté hodině uzavřela tragická dopravní nehoda na několik hodin komunikaci I/50 u Střílek na Kroměřížsku. ...

Na Jablonecku řidič nezvládl projet zatáčku a narazil do vozidla autoškoly, tři osoby se zranily

V úterý ráno krátce před osmou hodinou se stala dopravní nehoda v Jílovém u Držkova na silnici druhé třídy. Řidič s vozidlem Škoda Octavia jel ve směr ...

Důvěřivá žena umožnila podvodníkům přístup do svého bankovnictví, přišla o své úspory

ÚSTECKO - Pětašedesátileté ženě v úterý kolem třetí hodiny odpoledne na mobilní telefon přišel formou sms odkaz. Tento odkaz poškozená otevřela a násl ...

Žena z Karlovarska uvěřila podvodníkům vydávajícím se za pracovníky banky, přišla o 150 tisíc korun

V úterý 23. dubna letošního roku měl dvaačtyřicetiletou ženu z Karlových Varů telefonicky kontaktovat jí neznámý muž, který se představil jako zaměstn ...

Doporučujeme



Pátek 26.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »