InfoDnes.cz » Zpravodajství » Regiony

V Novém Boru se koná již desátý ročník akce - Pojďme žít zdravě

16.10.2018
NOVÝ BOR - Desátý ročník akce "Pojďme žít zdravě" se bude konat 18. října v různých institucích města Nový Bor. Nad událostí převzal záštitu náměstek hejtmana Přemysl Sobotka, členka Rady Libereckého kraje Radka Loučková Kotasová a starosta města Nový Bor Jaromír Dvořák. Tradiční kampaň Dny zdraví je oslavou zdravého životního stylu a probíhá pravidelně v měsíci říjen. Pořadatelé budou po celý den nabízet aktivity spojené s péčí o zdraví a prevencí onemocnění.
Ilustrační snímek | Foto: Liberecký kraj
"Akce obsahově vychází ze základní myšlenky a tou je podpora zdravého životního stylu. Vybranými aktivitami postupně oslovujeme občany měst na území Libereckého kraje, neformálně s nimi hovoříme o tom, jak mohou o své zdraví pečovat, podáváme informace, konkrétní rady, někdy i vyvracíme mýty a překonaná tvrzení," uvedl náměstek hejtmana pro resort zdravotnictví Přemysl Sobotka.

V rámci Dne zdraví v Novém Boru je připraveno mnoho aktivit v Základní škole na náměstí Míru, v sokolovně, v Domě dětí a mládeže Smetanka či v městském kině. Se svým programem se připojil i Denní stacionář Meduňka, Unie Roska a Rodina v centru. "Vloni se Den zdraví uskutečnil ve Zdravém městě Turnov a mne těší, že i když Nový Bor není oficiálním členem Národní sítě Zdravých měst, letos je naším hlavním partnerem jako obec s rozšířenou působností," dodala Radka Loučková Kotasová, členka Rady Libereckého kraje pro resort hospodářského a regionální rozvoje, evropských projektů a územního plánování.

Akci připravil odbor zdravotnictví Krajského úřadu Libereckého kraje ve vzájemné spolupráci s odborem regionálního rozvoje a evropských projektů v rámci programu Zdravý Liberecký kraj. Všechny aktivity jsou zdarma a určené pro nejširší veřejnost.

Tradiční kampaň Dny zdraví, která je oslavou zdravého životního stylu, probíhá zejména v první polovině října. Tematickou různorodostí i zapojením odborných partnerů v jednotlivých městech se jedná o vůbec nejrozsáhlejší akci na podporu zdravého životního stylu v České republice.
Hlavním cílem Dnů zdraví je zajímavou formou informovat občany o tom, jak správně pečovat o své zdraví, jak je možné předcházet zdravotním potížím a zároveň jim také nabídnout aktivity, které mohou dlouhodobě přispívat k jejich fyzické i duševní pohodě.

Během akcí v rámci kampaně Dny zdraví si mohou občané na řadě míst nechat zdarma změřit tělesné hodnoty (hmotnost, tlak či hladinu cukru v krvi), případně absolvovat další vyšetření nebo získat informace v rámci bezplatného poradenství. Doprovodný program je tradičně určen všem generacím včetně dětí a seniorů.

Zdravá města, obce a regiony každoročně pořádají tuto kampaň ve spolupráci s partnery, kteří se problematikou zdraví z jakéhokoliv hlediska zabývají (nestátní neziskové organizace, zdravotnická zařízení, školy apod.).

Více informací o aktivitách Zdravých obcí, měst a regionů na webových stránkách www.zdravamesta.cz.

Další články z rubriky Regiony

Vojáci i profesionální zápasníci vzdali hold válečným veteránům na galavečeru CZ Fighters For Veterans

PRAHA - Pražská hala UNYP Aréna ve Vysočanech se v pondělí 6. května stala svědkem prvního charitativního galavečera v bojových sportech na podporu válečných veteránů i pozůstalých rodin a dětí s názvem CZ Fighters For Veterans. Veškerý výtěžek z ...

Ministr kultury Martin Baxa se v Plzni zúčastnil oslav ukončení 2. světové války

V pondělí 6. května 2024 se v Plzni u pomníku Díky, Ameriko! uskutečnil pietní akt u příležitosti 79. výročí osvobození západočeské metropole a konce ...

ŘSD: Na silnici I/13 u Hostomic provádíme monitoring

Na silnici I/13 mezi Bílinou a Teplicemi aktuálně silničáři provádí dva průzkumné vrty, v předpokládané délce 2x 40 m. V rámci průzkumných prací násle ...

Historické autobusy už jsou v nové hale ve Vysokém Mýtě. Představí se o Muzejní noci 31. května

Pardubický kraj pokračuje s rekonstrukcí areálu bývalé zemědělské školy v ulici kpt. Poplera ve Vysokém Mýtě. Téměř hotová je nyní první etapa, která ...

Na karlovarské letiště bude od konce května létat charterová linka z uzbeckého Taškentu

Kromě rozšířených linek dovolenkových letů a nové pravidelné linky z Izraele přibude na karlovarském letišti další, a to charterová linka z Taškentu, ...

Doporučujeme



Úterý 7.5.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »