InfoDnes.cz » Zpravodajství » Regiony

Přihlaste se nebo nominujte výjimečné podnikatele do největší celosvětové podnikatelské soutěže

12.10.2018
ZLÍNSKÝ KRAJ - Společnost EY vyhlásila šestý ročník soutěže o titul EY Podnikatel roku Zlínského kraje pod záštitou Jiřího Čunka, hejtmana Zlínského kraje. Do soutěže EY Podnikatel roku lze nominovat podnikatele, jímž je fyzická osoba, vlastník nebo spoluvlastník obchodní společnosti, který má rozhodující vliv na její řízení a který aktivně působí v jejím vedení. Tato společnost musí existovat minimálně dva roky a mít alespoň osm stálých zaměstnanců.
Ilustrační snímek | Foto: Zlínský kraj
V loňském roce zvítězil ve Zlínském kraji Stanislav Martinec, jednatel a majitel společnosti KOMA MODULAR s.r.o., která je předním českým a evropským výrobcem a dodavatelem modulárních budov. Ve Zlínském kraji bude regionální vítěz vyhlášen pošesté. Kraj žije významným baťovským vlivem, a tak se rok co rok účastní velké množství úspěšných firem napříč obory. Zlínský kraj má i svého celorepublikového vítěze a držitele titulu EY Podnikatel roku České republiky, kterým se v roce 2016 stal Petr Chmela, spolumajitel a zakladatel světoznámé TESCOMY.

"Každoročně je Zlínský kraj jeden z nejsilněji zastoupených regionů co do počtu nominovaných podnikatelských osobností. Předloni jsme zde našli i celorepublikového vítěze, Petra Chmelu ze společnosti TESCOMA, který reprezentoval Českou republiku na světovém finále soutěže EY Podnikatel roku v Monte Carlu. Věřím, že se i letos setkáme s velkým množstvím výjimečných podnikatelských osobností," říká Magdalena Souček, vedoucí partnerka EY v České republice a v části regionu střední a jihovýchodní Evropy a vyzývá: "Chtěli bychom vyzvat veřejnost, aby v soutěži EY Podnikatel roku nominovala úspěšné podnikatele ze svého okolí, kterých si váží a jejichž příběh může být inspirací pro další generace podnikatelů."

"Ve Zlínském kraji je spousta šikovných lidí, kteří si zaslouží, aby byla jejich práce nejen oceněna, ale i zviditelněna, protože při svém podnikání se nesoustředí jen na zisk a obchodní cíle, ale myslí také na své zaměstnance, kterým vytvářejí příznivé pracovní klima, a jsou tak přínosem pro své okolí a celou společnost," vyzývá k zapojení do soutěže Jiří Čunek, hejtman Zlínského kraje.

"Každodenní naplňování našeho poslání, pomáhat lidem, obohatit svět a trvalý pocit práce jako služby s lidmi, kteří přemýšlí stejně, je to nejlepší, co vás může v podnikání potkat. Soutěž EY Podnikatel roku se snaží již roky na vysoké profesionální úrovni zviditelňovat takto uvažující firmy a jejich lídry. Stát se podnikatelem roku v kraji baťovské tradice je pro každého velká čest, ale i potvrzení vlastní podnikatelské cesty," uvedl Stanislav Martinec, majitel a jednatel KOMA MODULAR, držitel titulu EY Podnikatel roku 2017 Zlínského kraje a finalista celorepublikového kola soutěže EY Podnikatel roku 2017 České republiky.

Jeden z nejstarších účastníků soutěže pochází právě z tohoto kraje. V době účasti bylo dotyčnému 75 let. Chuť do podnikání našel v 57 letech, tedy ve věku, kdy jeho vrstevníci přemýšlejí nad důchodem. Na druhém konci věkového spektra soutěžil o tři generace mladší 24letý podnikatel. Ve Zlínském regionu působí také jedna z největších firem soutěže s obratem dosahujícím téměř 7 miliard korun.

Nominovat podnikatele do soutěže může kdokoliv nejlépe prostřednictvím nominačního formuláře na stránkách podnikatelroku.cz/nomination/new.

Do soutěže EY Podnikatel roku se lze přihlásit na webových stránkách soutěže www.podnikatelroku.czříjna 2018.

Porota složená především z vítězů předcházejících ročníků se řídí mezinárodně platnými pravidly. Mezi hlavní kritéria hodnocení patří strategická orientace, globální dosah a samozřejmě finanční výsledky podniku, které jsou jasným ukazatelem zdraví a růstu firmy. Proces hodnocení je komplexní a zohledňuje kromě ekonomických dat také osobnost soutěžícího a jeho podnikatelský příběh. Porotci se také zaměří na podnikatelského ducha nominovaného, jeho čestnost a poctivost či mimopodnikatelské aktivity ve společnosti nebo regionu.

Soutěž je rovněž příležitostí pro podnikatelské talenty, které soutěží v kategorii EY Začínající podnikatel roku. Do této kategorie může být nominován podnikatel, který k 31. 12. 2018 nedosáhl věku třiceti let nebo celková doba jeho podnikatelské činnosti nepřesahuje 5 let (tedy s podnikáním začal po 1. 1. 2013). Podmínka počtu zaměstnanců se na tuto kategorii nevztahuje.

Další kategorií je EY Technologický podnikatel roku, který je určen pro inovátory v oblasti technologií. Letos již potřinácté vyhlašuje EY také soutěž EY Společensky prospěšný podnikatel roku (dříve Sociálně prospěšný podnikatel roku). Přihlásit se mohou podnikatelé podnikající (k 31. prosinci 2017) alespoň 2 roky, kteří v praxi aplikují zásady podnikání tak, aby dosáhli řešení společenských problémů. EY ve spolupráci s mediální skupinou MAFRA vyhlašuje již osmý ročník oblíbené čtenářské ankety MF DNES a iDNES.cz o "Nejlepší podnikatelský příběh", která proběhne začátkem roku 2019.

Česká televize, hlavní mediální partner soutěže, letos potřetí udělí Cenu České televize - Podnikatelský přínos kultuře a umění. Do soutěže o Cenu České televize za podnikatelský přínos kultuře a umění může být zařazen jakýkoliv účastník soutěže, který podporuje finančně či materiálně projekty, jež jsou součástí kultivace českého veřejného života skrze umění (hudební festivaly, výstavní činnost atp.), ale také projekty zaměřené na veřejný prostor (péče o krajinu, kulturní dědictví, architektura atp.). Podpora těchto projektů není předmětem podnikatelské činnosti podnikatele a není realizována za účelem dosažení zisku. Více informací o hodnotících kritériích Ceny ČT - Podnikatelský přínos kultuře a umění naleznete zde: https://podnikatelroku.cz/cena-ceske-televize-podnikatelsky-prinos-kulture-a-umeni

Jméno držitele titulu EY Podnikatel roku 2018 Zlínského kraje bude známo v únoru 2019. Výsledky národního finále a jméno vítěze soutěže EY Podnikatel roku 2016 České republiky budou vyhlášeny 5. března 2019. Vítěz z České republiky se zúčastní celosvětového finále v červnu 2019 v Monte Carlu.

Oficiálním vozem soutěže EY Podnikatel roku 2018 je BMW Group Česká republika. Partnery soutěže jsou společnosti Raiffeisenbank a Swiss Life Select. Hlavním spoluorganizátorem je deník MF DNES a iDNES.cz. Hlavním mediálním partnerem je Česká televize, mediálními partnery soutěže jsou magazín Forbes a zpravodajský portál Info.cz. Soutěž podporují agentura CzechInvest a organizace Ashoka. Soutěž se koná pod záštitou Hospodářské komory České republiky.

Držitelé titulu EY Podnikatel roku Zlínského kraje:
2013: František a Robert Kudelovi, Chropyňská strojírna a.s.
2014: Pavel Stodůlka, Gemini oční klinika a.s.
2015: Michele Tajariol, TAJMAC-ZPS, a.s.
2016: Petr Chmela, TESCOMA s.r.o.
2017: Stanislav Martinec, KOMA MODULAR s.r.o.

Další články z rubriky Regiony

Vojáci i profesionální zápasníci vzdali hold válečným veteránům na galavečeru CZ Fighters For Veterans

PRAHA - Pražská hala UNYP Aréna ve Vysočanech se v pondělí 6. května stala svědkem prvního charitativního galavečera v bojových sportech na podporu válečných veteránů i pozůstalých rodin a dětí s názvem CZ Fighters For Veterans. Veškerý výtěžek z ...

Ministr kultury Martin Baxa se v Plzni zúčastnil oslav ukončení 2. světové války

V pondělí 6. května 2024 se v Plzni u pomníku Díky, Ameriko! uskutečnil pietní akt u příležitosti 79. výročí osvobození západočeské metropole a konce ...

ŘSD: Na silnici I/13 u Hostomic provádíme monitoring

Na silnici I/13 mezi Bílinou a Teplicemi aktuálně silničáři provádí dva průzkumné vrty, v předpokládané délce 2x 40 m. V rámci průzkumných prací násle ...

Historické autobusy už jsou v nové hale ve Vysokém Mýtě. Představí se o Muzejní noci 31. května

Pardubický kraj pokračuje s rekonstrukcí areálu bývalé zemědělské školy v ulici kpt. Poplera ve Vysokém Mýtě. Téměř hotová je nyní první etapa, která ...

Na karlovarské letiště bude od konce května létat charterová linka z uzbeckého Taškentu

Kromě rozšířených linek dovolenkových letů a nové pravidelné linky z Izraele přibude na karlovarském letišti další, a to charterová linka z Taškentu, ...

Doporučujeme



Úterý 7.5.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »