InfoDnes.cz » Zpravodajství » Regiony

MV Team UTB Zlín zazářil na MČR 2018 ve sportovním aerobiku v Praze

11.10.2018
ZLÍN/PRAHA - Závodníci MV TEAM Univerzity Tomáše Bati Zlín se pod vedením trenérky Mgr. Moniky Váňové zúčastnili ve dnech 05-07.10.2018 v pražské sportovní hale vrcholné akce českého aerobiku Mistrovství České republiky 2018 FISAF CZ. 14 členná výprava ze Zlína vybojovala skvělých 7 medailí. Úspěch na MČR potvrdil letošní 1. místo zlínského univerzitního klubu v TOP TEN klubů z celé ČR.
Trio Gabča Veselá, Lucie Veselá, Barča Večerková -1. místo | Foto: Mgr.Monika Váňová
Náročný třídenní šampionát, jehož se zúčastnilo 713 závodníků z celé České republiky, byl pastvou pro oči diváků, ale zároveň i kontrolní prověrkou reprezentantů před mistrovstvím světa a mezi ně patří i zlínští závodnici. Klub měl zastoupení v téměř každé věkové kategorii a odváží si úspěchy z každé z nich.

Juniorské trio Vanda Šimková, Erika Ševců, Anna Macková vybojovalo zlato a holky si z Prahy odváží titul mistryně ČR 2018. Juniorky, které již letos mimo jiné získaly titul mistryň Evropy, slavily jen chvíli a ihned začaly pilně trénovat na nadcházející Mistrovství světa v Holandsku, kde touží získat titul mistryň světa.

V kategorii jednotlivců Vanda Šimková, která momentálně patří mezi juniorskou ženskou špičku v ČR ve sportovním aerobiku, potvrdila svoje postavení (v současnosti vede v individuálním toptenu závodníků FISAF CZ) a na MČR za velké podpory diváků získala stříbrnou medaili. Vybojovala titul vicemistryně ČR 2018 v individuální kategorii juniorů - žen. Vanda rovněž bude reprezentovat ČR na Mistrovství světa v Holandsku. Bára Krčmářová ve stejné kategorii obsadila skvělé 12. místo.

Dalším úspěšným juniorem je nesporně jediný muž výpravy Jáchym Hanák, neúspěšnější sportovec zlínského kraje 2017. Jáchym Hanák spolu s trenérkou Monikou Váňovou sestavu vypilovali a Jáchym perfektním a sympatickým výkonem vybojoval 2. místo a stal se vicemistrem ČR 2018. I Jáchym je reprezentantem na nadcházejícím mistrovství světa.

V kategorii kadetů MV Team UTB Zlín vyslal do bojů hned 6 sestav, z toho 4 v individuální kategorii kadet ženy a 2 v kategorii trií. Nejúspěšnějšími kadetkami se staly Veronika Nováková a Zuzana Němcová, které se probojovaly do šestičlenného finále v nejobsazenější kategorii kadet ženy. Veronika Nováková, která je v kategorii prvním rokem ve finále obsadila 5. místo a Zuzana Němcová 6. místo. Kadetky Alena Březinová a Karolina Knedlová postoupily do semifinále a získaly 9 a 12. místo.

Obě kadetské tria se probojovaly do finále, ve kterém posbíraly cenné kovy. Trio "LAMY" ve složení Alena Březinová, Veronika Nováková a Zuzana Němcová bylo těsně druhé a dovezlo do Zlína titul vicemistryň ČR 2018. Toto trio již ČR reprezentovalo na mistrovství Evropy, kde získalo úžasné 3. místo a spolu s juniory MV Team UTB Zlín odjíždí reprezentovat Zlín a ČR na mistrovství světa do Holandska. Druhé kadetské trio ve složení Sofie Šimková, Tereza Sečkařová a Karolina Knedlová ladnou sestavou zabojovalo a obsadilo krásné 3. místo.

Nejmladší závodnici klubu se vůbec nenechaly zahanbit a užily si atmosféru šampionátu v kategorii 8-10 let jednotlivci a tria. Všechny 3 nominované sestavy v kategorii jednotlivců postoupily do finále, kde nejlepší umístění utrhla Gabča Veselá - 3. místo. Její dvojče Lucie Veselá skončila těsně za ní, na 4. místě a Barča Večerková byla šestá. Trio Gabča Veselá, Lucka Veselá a Barča Večerková triumfovalo 1. místem.
Šampionát byl pro všechny zúčastněné nevšedním zážitkem, setkáním s aerobikovými kamarády a konkurenty z celé ČR a umístění pak krásnou tečkou za celou sezónou 2018. Výsledky všech závodníků jsou skvělé, ale bez každodenní podpory a péče celého trenérské týmu a rodičů by nebylo možné tak skvěle reprezentovat město Zlín, Zlínský kraj a Českou republiku.
Autor: Mgr.Monika Váňová

Další články z rubriky Regiony

Vojáci i profesionální zápasníci vzdali hold válečným veteránům na galavečeru CZ Fighters For Veterans

PRAHA - Pražská hala UNYP Aréna ve Vysočanech se v pondělí 6. května stala svědkem prvního charitativního galavečera v bojových sportech na podporu válečných veteránů i pozůstalých rodin a dětí s názvem CZ Fighters For Veterans. Veškerý výtěžek z ...

Ministr kultury Martin Baxa se v Plzni zúčastnil oslav ukončení 2. světové války

V pondělí 6. května 2024 se v Plzni u pomníku Díky, Ameriko! uskutečnil pietní akt u příležitosti 79. výročí osvobození západočeské metropole a konce ...

ŘSD: Na silnici I/13 u Hostomic provádíme monitoring

Na silnici I/13 mezi Bílinou a Teplicemi aktuálně silničáři provádí dva průzkumné vrty, v předpokládané délce 2x 40 m. V rámci průzkumných prací násle ...

Historické autobusy už jsou v nové hale ve Vysokém Mýtě. Představí se o Muzejní noci 31. května

Pardubický kraj pokračuje s rekonstrukcí areálu bývalé zemědělské školy v ulici kpt. Poplera ve Vysokém Mýtě. Téměř hotová je nyní první etapa, která ...

Na karlovarské letiště bude od konce května létat charterová linka z uzbeckého Taškentu

Kromě rozšířených linek dovolenkových letů a nové pravidelné linky z Izraele přibude na karlovarském letišti další, a to charterová linka z Taškentu, ...

Doporučujeme



Středa 8.5.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »