InfoDnes.cz » Zpravodajství » Regiony

Zlatou mistryní ČR v aerobiku je Citová, za týden míří naši závodníci na světový šampionát

08.10.2018
PRAHA - Přes 700 závodníků, kteří u nás patří mezi špičky v tomto sportu, se o víkendu utkalo na Mistrovství ČR ve sportovním aerobiku a fitness týmech v pražské Areně Sparta. K nejsledovanějším kategoriím patřily již tradičně dospělé ženy. Souboj o první místo bývá vždy dramatický a ani letos tomu nebylo jinak. Náročnou sestavou plnou emocí zlato nakonec vybojovala Adéla Citová - potřetí za sebou! Spolu s ostatními perfektně připravenými českými závodníky míří za týden na světový šampionát do Holandska.
Zlatou mistryní ČR v aerobiku je Citová | Foto: amaze.media
Adéla Citová z Juniorského fitness klubu Louny o víkendu v pražské Areně Sparta připravila publiku skvělý zážitek a zužitkovala své zkušenosti z předchozích domácích i mezinárodních mistrovství. Zlato si vybojovala u poroty i diváků a se skvělými vyhlídkami odjíždí za týden na světový šampionát. Nyní trojnásobná mistryně ČR má na svém kontě už také stříbrnou příčku z mistrovství světa i Evropy. Na obou šampionátech se před ni dostala jen zkušená Belgičanka Lissa van Brande.
Velkou konkurentkou i zkušeným zahraničním závodnicím ale letos bude i nová česká posila a hned držitelka českého stříbra v dospělých singlech - Karolína Kudláčková ze Studia K Barrandov. Ta letos v dospělých ženách nastoupila poprvé z pozice loňské juniorské mistryně ČR a v této kategorii byla držitelkou i světového zlata... Třetí posilou českého tandemu v ženské dospělé kategorii byla letos na MČR bronzová Veronika Šeráková z Aerobik Studio Dvojka Sedlčany.

Na zlatou na světovém šampionátu si brousí zuby i česká dua a tria
Dechberoucí vystoupení netrpělivému publiku letos opět předvedla v dospělých triích Adéla Citová ze svými kolegyněmi z Juniorského Fitness Klubu Louny - Eliškou Martinovskou a Karolínou Jánskou. České mistryně si z loňského mistrovství světa přivezly stříbrnou příčku a letos se rozhodně pokusí dosáhnout na zlato.
S velkými nadějemi na světový šampionát míří také naši současní zlatí v dospělých duích - Lucie Veličková a Marek Šotola z Fit studia D Praha. Ti spolu tvoří dospělé duo prvním rokem, ale jejich souznění je natolik velké, že působí sehraně jako letití aerobikoví partneři.
Obávaným soupeřem na domácím i mezinárodním aerobikovém poli je rozhodně také dospělý step tým ze Sportovního klubu aerobic Oxygen Příbram. Ten i letos získal na MČR zlato, a to navzdory novému složení, ve kterém figuruje i Daniela Chlebnová, která v kategorii step aerobic získala 6 mistrovských titulů!
V jedinečné šestileté šňůře zlatých medailí z MS se budou snažit pokračovat i současné zlaté dospělé závodnice v kategorii Aerobik Grande z Aerobic Dancers Kladno. Dnes tento tým obsahuje pouze dvě členky slavného týmu "zlatých holek", ale ty předávají své zkušenosti mladším kolegyním, a to velmi dobře, jak se ukázalo na MČR v jejich originální sestavě.
Teprve druhý rok spolu závodí tým Aerobic Grande v kategorii dospělých z The Queen club. Zajímavostí ovšem je, že se v týmu objevuje i trenérka Tamara Jiříková, která svou závodní kariéru ukončila již před 4 lety. Na MČR zkušené závodnice získaly stříbro a s velkými ambicemi se vydávají na světovou soutěž.
Se zábavnou retro skladbou Back in time si publikum ve Sparta Areně získal i zlatý tým Aerobic Performance z Fit studia D Praha, který se chce v Holandsku postavit australským závodnicím nejen perfektními výkony, ale i originální sestavou.

Ovládnou juniorskou světovou kategorii nadupaní Češi?
Stejně silné zastoupení máme i v juniorských týmech, a to ve všech kategoriích. Z víkendového mistrovství ČR je nutno vyzdvihnout perfektní výkon Viktorie Prokopové z Fitness Center Báry a Hanky Šulcové, jejíž odměnou byl dlouhotrvající potlesk publika, a stejně tak Luboše Hanuse z Aerobik studio Dvojka Sedlčany, který je nováček v kategorii mužů juniorů, a zároveň s Marií Bezkočkovou v kategorii dua tak získal na MČR hned dvě zlaté medaile.
Nejvyšší příčku si v juniorské kategorii odváží trio z MV Teamu Univerzity T. Bati, který už má na svém kontě i zlato z evropského šampionátu a touží po tom světovém. V perfektní kondici je tým Aerobic Performance z Aerobic team Chuchle, který předvedl velice nápaditou tematickou sestavu Pirátky, a svým vystoupením posunul o příčku výše i tuto novou kategorii, v níž se soutěží.
V kadetské kategorii pak na mistrovství ČR zazářila v kategorii žen Nikol Ullrichová z Fitness Center Báry a Hanky Šulcové, v mužích Jan Míšek z JKMB, v duích Aerobic Team Zlín, v triích AK Olomouc, ve Fitness aerobic performance Sport Academy Kladno, ve Fitness step BM Fitness Havlíčkův Brod a ve Fitness aerobic grande Aerobic Team Praha.
V kategorii dětí si zlato v ženách odváží Laura Chudá z Aerobic Team Praha a stejný klub získal nejcennější kov v aerobiku. První příčku v triích si vysloužil MV Team Univerzity T. Bati, ve stepech Fit Studio Venuše Kladno a v duích Aerobic Team Zlín.

Horce sledovaná kategorie pódiových skladeb ATS
ATS (Aerobic Team Show) pódiové skladby jsou divácky jedny z nejoblíbenějších, protože závodnice ve svých sestavách dokážou zachytit dané téma a často mají svůj příběh. V republikovém finále se unikátně předvedly závodnice z Fit Studia aerobiku Jany Boučkové v Železném Brodě, které získaly zlato v kategorii dospělých. Zajímavostí je, že se jim podařilo letos získat také druhou příčku na republikovém finále populární celorepublikové soutěže Česko se hýbe ve školách.
"Je to krásný příklad toho, jak se s pohybem, který děláte pro radost, můžete dostat až na závodní úroveň a dosáhnout na stupně vítězů. Radost z pohybu je totiž ze všeho nejdůležitější a právě k tomu se naše závodnice a závodníky snažíme vést. Česko je i proto tradičně aerobikovou velmocí a doufáme, že tento trend se za týden potvrdí i na světovém šampionátě," říká Jana Havrdová, prezidentka Českého svazu aerobiku a fitness FISAF.cz, který mistrovství ČR ve sportovním aerobiku pořádal.

Další články z rubriky Regiony

Vojáci i profesionální zápasníci vzdali hold válečným veteránům na galavečeru CZ Fighters For Veterans

PRAHA - Pražská hala UNYP Aréna ve Vysočanech se v pondělí 6. května stala svědkem prvního charitativního galavečera v bojových sportech na podporu válečných veteránů i pozůstalých rodin a dětí s názvem CZ Fighters For Veterans. Veškerý výtěžek z ...

Ministr kultury Martin Baxa se v Plzni zúčastnil oslav ukončení 2. světové války

V pondělí 6. května 2024 se v Plzni u pomníku Díky, Ameriko! uskutečnil pietní akt u příležitosti 79. výročí osvobození západočeské metropole a konce ...

ŘSD: Na silnici I/13 u Hostomic provádíme monitoring

Na silnici I/13 mezi Bílinou a Teplicemi aktuálně silničáři provádí dva průzkumné vrty, v předpokládané délce 2x 40 m. V rámci průzkumných prací násle ...

Historické autobusy už jsou v nové hale ve Vysokém Mýtě. Představí se o Muzejní noci 31. května

Pardubický kraj pokračuje s rekonstrukcí areálu bývalé zemědělské školy v ulici kpt. Poplera ve Vysokém Mýtě. Téměř hotová je nyní první etapa, která ...

Na karlovarské letiště bude od konce května létat charterová linka z uzbeckého Taškentu

Kromě rozšířených linek dovolenkových letů a nové pravidelné linky z Izraele přibude na karlovarském letišti další, a to charterová linka z Taškentu, ...

Doporučujeme



Úterý 7.5.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »