InfoDnes.cz » Zpravodajství » Regiony

Talentované psí štěně Balynka naučilo třídit za deset divadelních sezón více než 300 000 dětí po celé ČR.

05.09.2018
Hudební divadlo Karlovy Vary probudí z prázdninového spánku kromě dalších inscenací také psího detektiva Balynku. Plánovaný počet dětských diváků by se měl vyšplhat ke konci roku na počet padesát tisíc.
Ilustrační snímek | Foto: exvoto.cz
Pohádka O Balynce, dobrém štěněti má před sebou ještě tři podzimní turné a čtrnáct dní dopoledních představení v adventním čase v Praze.

Balynka v letošním roce měla více než 80 zastávek, kde udělala radost dětem z Prahy, Karlových Varů, navštívila mnohokrát Moravu, severní i jižní Čechy a zatančila svůj psí taneček na prknech významných českých scén.

Protože zájem o představení neuvadá, bude se v září toulat po Svitavách, Broumově, Jaroměři a Litomyšli. V říjnu udělá radost dětem z Moravské metropole a okolí, v listopadu na jižní Moravě a u vánočního stromečku si s dětmi zazpívá v Praze.

Divadelní vozy v letošním roce najely dohromady přes 38 000 km a přibližný počet osob přímo spjatých s realizací představení je přes 400.

Od 10. do 14. září navštíví Balynka postupně Divadlo Trám Svitavy, Městské divadlo Broumov, Městské kulturní středisko Jaroměř a Smetanův dům Litomyšl, kde jsou připravená představení pro školy.

Interaktivní výstavu Brána recyklace, která divadelní představení na cestách pravidelně provází, bude potřeba téměř 500 krát naložit a vyložit. Když není na cestách, našla tato výstava své nové místo v malebném západočeském městě Bečově nad Teplou, kde plní svoji úlohu environmentálně orientované osvěty a ročně na ni zavítají desetitisíce dospělých i dětí.

Pohádka O Balynce, dobrém štěněti, je součástí vzdělávacího programu na podporu třídění a recyklace společnosti EKO-KOM a spolu s projekty jako Tonda Obal nebo Brána recyklace.
Do příští sezóny připravuje Divadlo Dětí řadu překvapujících prvků, které by měly posloužit k usnadnění uchopení myšlenek, které pohádka O Balynce, dobrém štěněti přináší dětem. Novinkou souboru Libora Baláka bude realizace druhého dílu pohádky, která zatím pod pracovním názvem Kterak drak Yvorlak pozřel Karla netrpělivě, v podobě v podobě scénáře, přešlapuje v divadelním šuplíku.

Další články z rubriky Regiony

Vojáci i profesionální zápasníci vzdali hold válečným veteránům na galavečeru CZ Fighters For Veterans

PRAHA - Pražská hala UNYP Aréna ve Vysočanech se v pondělí 6. května stala svědkem prvního charitativního galavečera v bojových sportech na podporu válečných veteránů i pozůstalých rodin a dětí s názvem CZ Fighters For Veterans. Veškerý výtěžek z ...

Ministr kultury Martin Baxa se v Plzni zúčastnil oslav ukončení 2. světové války

V pondělí 6. května 2024 se v Plzni u pomníku Díky, Ameriko! uskutečnil pietní akt u příležitosti 79. výročí osvobození západočeské metropole a konce ...

ŘSD: Na silnici I/13 u Hostomic provádíme monitoring

Na silnici I/13 mezi Bílinou a Teplicemi aktuálně silničáři provádí dva průzkumné vrty, v předpokládané délce 2x 40 m. V rámci průzkumných prací násle ...

Historické autobusy už jsou v nové hale ve Vysokém Mýtě. Představí se o Muzejní noci 31. května

Pardubický kraj pokračuje s rekonstrukcí areálu bývalé zemědělské školy v ulici kpt. Poplera ve Vysokém Mýtě. Téměř hotová je nyní první etapa, která ...

Na karlovarské letiště bude od konce května létat charterová linka z uzbeckého Taškentu

Kromě rozšířených linek dovolenkových letů a nové pravidelné linky z Izraele přibude na karlovarském letišti další, a to charterová linka z Taškentu, ...

Doporučujeme



Středa 8.5.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »