InfoDnes.cz » Zpravodajství » Regiony

Výročí jednodenní operační péče v Neratovicích přinese novinku v podobě plastické chirurgie

29.08.2018
NERATOVICE - Nově zrekonstruované oddělení Jednodenní chirurgické a ortopedické operativy Orthomed s.r.o. v Městské nemocnici Neratovice slaví výročí od svého otevření. Špičkový kolektiv lékařů a sester v čele s primářem oddělení MUDr. Pavlem Dupalem zde pracuje již 2 roky, poslední rok pak v novém. V těchto nových prostorách bylo za uplynulý rok odoperováno celkem 1.263 výkonů, z toho 234 chirurgických (chirurgie funguje v nových prostorách teprve rok) a 1.028 ortopedických.
Operační sál | Foto: orthomed.cz
Na moderním operačním sále, který je vybaven nejnovější technikou, se operovaly zejména laparoskopické operace tříselných a hiátových kýl, žlučníků a operace křečových žil (z chirurgické části), a v případě ortopedie se pak jednalo převážně o artroskopické operace kolenního, ramenního a hlezenního kloubu, náhrady zkřížených vazů, ale také operace drobných kloubů, menší zákroky na kostech (vynětí materiálu po operativní fixaci zlomenin apod.). Tyto výkony byly operovány v 1.138 případů v celkové, nebo svodné anestezii, 178 případů bylo provedeno v lokální anestezii.

Operace v režimu jednodenní chirurgie jsou pro pacienty velmi výhodné. Nejen že si i při krátké hospitalizaci užívají komfortu vlastní koupelny, wi-fi připojení a celkové nadstandardní péče, ale tyto služby také vhodně doplňují léčebnou činnost velkých nemocnic, které jsou v současné době přetížené a projevuje se zde nedostatek kapacity a zdravotnického personálu. Pacient, který si na svůj chirurgický výkon vybere pracoviště jednodenní chirurgie a ortopedie, z tohoto rozhodnutí profituje několika způsoby:

- Krátká doba pobytu v nemocnici - hospitalizace je jen po nezbytně nutnou dobu, většinou pacient přichází v den operace a odchází druhý den ráno.
- Odpadá teoretické riziko nemocničních nákaz
- Krátké čekací doby od první návštěvy pacienta u odborného lékaře do operace.
- Pacientovi je poskytována individuální péče
- Všechny výkony jsou plně hrazeny zdravotními pojišťovnami.

Výročí své existence oslaví realizační tým Orthomed s.r.o. mimo jiné také rozšířením obzorů, a to o operace z oboru plastické chirurgie, která bude zahájena v září 2018. Na co se mohou pacientky (a samozřejmě také pacienti) v této oblasti těšit? Především na nového člena lékařského týmu MUDr. Igora Slaninku, plastického chirurga s dlouholetými zkušenostmi v tuzemsku i zahraničí a vedoucího plastické chirurgie ve Fakultní nemocnici Hradec Králové, který zde bude provádět široké spektrum estetických výkonů:

- v oblasti obličeje (operace očních víček, aplikace botoxu k odstranění vrásek a proti nadměrnému pocení v lokalizovaných částech těla, facelifty, zvětšení rtů pomocí výplně kyselinou hyaluronovou, modelace ušních boltců)
- plastické operace prsou (klasické modelace, modelace kombinované se zvětšením silikonovými implantáty, zvětšení silikonovými implantáty, zmenšení)
- abdominoplastiku břicha, liposukce

Všechny tyto zákroky budou prováděny v rámci stávajícího nadstandardního oddělení, které nabízí oproti Praze mimo jiné také anonymitu a naprostou diskrétnost, plynoucí z lokality vzdálené půl hodiny cesty z metropole. Péči a operační léčbu v tomto zařízení zabezpečuje zkušený kolektiv lékařů a sester, řada lékařů patří ve svém oboru ke špičce. Vzhledem k specializaci a modernímu vybavení jsou výkony prováděny s co největší profesionalitou. Realizované operace jsou estetického charakteru a nejsou hrazeny ze zdravotního pojištění.

Plastickou (nebo spíše v tomto případě estetickou) chirurgií lze na viditelných částech těla upravit v podstatě cokoliv, hlavním cílem je, aby tato úprava byla samozřejmě k lepšímu. Mnoha pacientům plastické zákroky pomohou k lepšímu vnímání sama sebe a tedy třeba i k vyššímu sebevědomí. Úpravy jsou z velké části prováděny z estetických důvodů na přání pacientek, které chtějí vypadat mladší a krásnější, ale mohou mít i zdravotní důvody. Příkladem mohou být povislá horní oční víčka, která často způsobují únavu očí (včetně slzení a pálení), zúžení zorného pole a zhoršení dioptrií, dále velká ňadra (díky kterým ženy mohou bolet záda a přispívat k nesprávnému držení těla), ale také volná kůže na břiše po výrazném zhubnutí či těhotenství může být nejen nepříjemná, ale pokud je způsobena rozestupem přímých břišních svalů, může být i nebezpečná kvůli vzniku břišní kýly.

Více informací ohledně poskytovaných služeb a způsobu objednání naleznete na www.orthomed.cz.

Další články z rubriky Regiony

Vojáci i profesionální zápasníci vzdali hold válečným veteránům na galavečeru CZ Fighters For Veterans

PRAHA - Pražská hala UNYP Aréna ve Vysočanech se v pondělí 6. května stala svědkem prvního charitativního galavečera v bojových sportech na podporu válečných veteránů i pozůstalých rodin a dětí s názvem CZ Fighters For Veterans. Veškerý výtěžek z ...

Ministr kultury Martin Baxa se v Plzni zúčastnil oslav ukončení 2. světové války

V pondělí 6. května 2024 se v Plzni u pomníku Díky, Ameriko! uskutečnil pietní akt u příležitosti 79. výročí osvobození západočeské metropole a konce ...

ŘSD: Na silnici I/13 u Hostomic provádíme monitoring

Na silnici I/13 mezi Bílinou a Teplicemi aktuálně silničáři provádí dva průzkumné vrty, v předpokládané délce 2x 40 m. V rámci průzkumných prací násle ...

Historické autobusy už jsou v nové hale ve Vysokém Mýtě. Představí se o Muzejní noci 31. května

Pardubický kraj pokračuje s rekonstrukcí areálu bývalé zemědělské školy v ulici kpt. Poplera ve Vysokém Mýtě. Téměř hotová je nyní první etapa, která ...

Na karlovarské letiště bude od konce května létat charterová linka z uzbeckého Taškentu

Kromě rozšířených linek dovolenkových letů a nové pravidelné linky z Izraele přibude na karlovarském letišti další, a to charterová linka z Taškentu, ...

Doporučujeme



Úterý 7.5.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »