InfoDnes.cz » Zpravodajství » Regiony

Nové české rekordy zapsány v brněnské Olympii

27.08.2018
BRNO - V brněnském obchodním centru Olympia se v neděli 26. srpna uskutečnily zápisy nových českých rekordů. Na zápis dohlížel Miroslav Marek a Luboš Rafaj z agentury Dobrý den, která spravuje registraci rekordů do České knihy rekordů.
Ilustrační snímek | Foto: 4pr.cz
Nejdelší vzdálenost překonaná chůzí po rukou
Patrik Hložek, dosavadní držitel rekordu v chůzi na rukou (88 metrů) včera rekord překonal. Za 2,4 minuty urazil na rukou vzdálenost 98,5 metrů a stal se tak držitelem českého rekordu.

Nejvíce lidí obsloužených z jedné lahve vína
Návštěvníci obchodního centra Olympia se stali přímými aktéry nového českého rekordu. Ten spočíval v co nejvyšším počtu lidí pohoštěných skleničkou bílého vína z jedné lahve. Speciální láhev s vínem dodalo vinařské družstvo Templářské sklepy Čejkovice. Z lahve, která je vysoká 207,6 cm a po obvodu měří 153 cm, se napilo 530 lidí.

Světový rekord v silovém žonglování
O světový rekord se postaral Milan Roskopf. Známý světový rekordman v silovém žonglování předvedl světový rekord - po dobu 100 vteřin dokázal žonglovat se třemi koulemi, každá vážila 5 kg. Během 100 vteřin tak navzpíral celkem 1,5 tuny!

Nejvyšší počet kliků za 100 vteřin
Obdivuhodnou show předvedl a zápis nového rekordu si vysloužil kulturista Bob Divílek. Ve svých 73 letech se stal držitelem nového českého rekordu v nejvyšším počtu kliků (do pravého úhlu). Za 51,19 vteřin udělal 100 kliků. 

Nejvyšší počet přeskoků řetězu vsedě s nataženýma nohama
Petr Vaculík (mistr světa v bojovém umění wushu) překonal svůj rekord v nejvyšším počtu přeskoků řetězu vsedě s nataženýma nohama. Dosavadní rekord byl 87 přeskoků. Rekord včera překonal o 3 skoky. Podařilo se mu přeskočit řetěz vsedě s nataženýma nohama celkem 90 krát. 

Jedlík snědl kilo a půl pizzy
Známý jedlík Radim Dvořáček vytvořil nový český rekord. Za 9 minut, 59 vteřin a 19 setin dokázal spořádat 1,5 kg pizzy. Pizzy byly tři, každá vážila půl kila.

Všech rekordů bylo dosaženo v neděli 26. srpna v brněnském obchodním centru Olympia. Akce se zúčastnili nejen čeští rekordmani z oblasti sportu, ale také autoři některých vystavených exponátů, které byly v Olympii k vidění od začátku srpna. Včerejší event tak uzavřel výstavu rekordů a kuriozit, kde mohli návštěvníci vidět například motorku z 22 druhů dřeva, nejpočetnější kolekci velkoformátových puzzle, nejdražší exponát - křišťálovou lebku nebo zmenšeninu lednického minaretu ze stébel slámy a mnoho dalších.  

Od 7. září se mohou návštěvníci OC Olympia Brno těšit na výstavu "100 let módy", která připomene stoletou historii oblékání a módních trendů u nás. Obchodní centrum se zahalí do šatů z 30. nebo 60. let. Vystaveno bude například i spodní prádlo z dob našich prababiček. 

Další články z rubriky Regiony

Vojáci i profesionální zápasníci vzdali hold válečným veteránům na galavečeru CZ Fighters For Veterans

PRAHA - Pražská hala UNYP Aréna ve Vysočanech se v pondělí 6. května stala svědkem prvního charitativního galavečera v bojových sportech na podporu válečných veteránů i pozůstalých rodin a dětí s názvem CZ Fighters For Veterans. Veškerý výtěžek z ...

Ministr kultury Martin Baxa se v Plzni zúčastnil oslav ukončení 2. světové války

V pondělí 6. května 2024 se v Plzni u pomníku Díky, Ameriko! uskutečnil pietní akt u příležitosti 79. výročí osvobození západočeské metropole a konce ...

ŘSD: Na silnici I/13 u Hostomic provádíme monitoring

Na silnici I/13 mezi Bílinou a Teplicemi aktuálně silničáři provádí dva průzkumné vrty, v předpokládané délce 2x 40 m. V rámci průzkumných prací násle ...

Historické autobusy už jsou v nové hale ve Vysokém Mýtě. Představí se o Muzejní noci 31. května

Pardubický kraj pokračuje s rekonstrukcí areálu bývalé zemědělské školy v ulici kpt. Poplera ve Vysokém Mýtě. Téměř hotová je nyní první etapa, která ...

Na karlovarské letiště bude od konce května létat charterová linka z uzbeckého Taškentu

Kromě rozšířených linek dovolenkových letů a nové pravidelné linky z Izraele přibude na karlovarském letišti další, a to charterová linka z Taškentu, ...

Doporučujeme



Úterý 7.5.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »