InfoDnes.cz » Zpravodajství » Regiony

Královéhradecký kraj už zná nominované výrobky na Regionální potravinu roku 2024

19.04.2024
Spotřebitelé v Královéhradeckém kraji již znají nominované produkty na prestižní ocenění značkou Regionální potravina. Letos se v tomto regionu do soutěže přihlásilo 35 místních výrobců se 146 produkty. Mezi nominovanými produkty je například vyzrálý Striploin steak od Jakuba Erlera z Našeho hospodářství a nefiltrovaný ležák od Pivovaru Hradecký Klenot. Soutěž probíhá každoročně ve všech krajích České republiky.
Ilustrační snímek | Foto: Archiv ID
Hodnotitelská komise se sešla v Hradci Králové a značku Regionální potravina Královéhradeckého kraje
navrhla pro rok 2024 udělit těmto výrobkům:



"Ocenění Regionální potravina si velmi vážím, zároveň bych rád vyzval české spotřebitele, aby kupovali kvalitní české potraviny od lokálních výrobců," uvedl loňský vítěz v kategorii ovoce a zelenina David Smetana z firmy Smetanův statek.

"Do soutěže Regionální potravina jsme se přihlásili na poslední chvíli, jelikož jsem si spletl datum uzávěrky. Bůčkový copánek, kterého jsme zprvu vyrobili na zkoušku cca 20 kg, nakonec získal ocenění a stal se jedním z našich nejprodávanějších výrobků. Díky vysoké poptávce jsme dokonce museli pořídit novou udírnu. Jeho úspěch spočívá v jeho chuti, vzhledu a kvalitě. Díky prezentačním akcím pořádaným koordinátorem soutěže Regionální potravina po celém kraji, se mu dostává stále větší oblibě," říká s vděčností loňský vítěz Milan Hojný z firmy Josefovská uzenina s.r.o. a zároveň letošní nominant v kategorii masné výrobky tepelně opracované.

V Hodnotitelské komisi zasedli tradičně zástupci, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy, Agrární komory, Potravinářské komory a Krajského úřadu. Ocenění značkou Regionální potravina si producenti převezmou na slavnostním vyhlášení v Hradci Králové v pátek 21. června 2024 na Festivalu Královéhradeckého kraje.

"Mám obrovskou radost, že je o soutěž Regionální potravina mezi výrobci v Královéhradeckém kraji tak velký zájem - již několikátým rokem se počet přihlášených produktů pohybuje kolem sto padesáti. Dobrou zprávou je, že se v tomto regionu hodnotitelské komisi podařilo vybrat vítězné výrobky ve všech kategoriích. Výhercům bych chtěl ze srdce pogratulovat a samozřejmě děkuji všem ostatním výrobcům za účast - při tak velkém počtu nebylo vůbec jednoduché vybrat vítěze," řekl krajský koordinátor v Královéhradeckém kraji pan Lukáš Vacek.

Zdroj: SZIF
Fotogalerie:

Další články z rubriky Regiony

Ve zlínském muzeu zavládla radost z mimořádného úspěchu

Napětí, které panovalo v Muzeu jihovýchodní Moravy ve Zlíně poté, co na konci dubna byla uveřejněna nominace zrekonstruovaného areálu na Ploštině na cenu Gloria Muasealis, vygradovalo v úterý 14. května odpoledne. V Obecním domě v Praze si totiž ...

ČEZ: V Temelíně zavezli palivo do prvního bloku. V reaktoru vydrží déle

Přesně 163 palivových souborů umístili energetici do reaktoru odstaveného prvního bloku. Nově je mezi nimi 48 čerstvých palivových souborů, dosud jich ...

Letecká společnost Korean Air oslavila 15 let od zahájení pravidelné linky mezi Prahou a Soulem

Jedna z nejstarších a nejdůležitějších dálkových linek na Letišti Václava Havla Praha včera oslavila dvacetileté jubileum. Mezi lety 2004 a 2024 využi ...

Lesníci, vědci i zástupci ministerstev, ochrany přírody a obcí se shodli na vyváženém způsobu hospodaření ve Ždánickém lese a Chřibech

Odborný seminář o udržitelném lesnickém managementu ve Ždánickém lese a Chřibech uspořádaly 14. května v Hradci Králové Lesy České republiky pod zášti ...

ČEZ: V Temelíně soutěžili o kuklu a novou svářečku

Zvýšit zájem mladých lidí o svářečské obory. Takový je jeden z motivů unikátní svářečské soutěže pro středoškoláky z celé republiky. V Jaderné elektrá ...

Doporučujeme



Pátek 24.5.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »