InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » Rady a tipy

Chcete, aby vaše ratolesti uměly cizí jazyk? Pošlete je na letní tábor v zahraničí

06.03.2024
Svět se rychle mění. Dovednosti, které byly důležité pro minulou generaci, jsou dnes již zastaralé. V současné době jsou velmi důležité hlavně cizí jazyky. Kdo se domluví v zahraničí, rozhodně se ve světě práce neztratí. Jak vštěpit svým dětem lásku k jazyku? Pošlete je na zahraniční tábor. Jaké máte možnosti?
Ilustrační snímek | Zdroj: kiday.cz

Školy neučí jazyky zrovna efektivně


Nebudeme si nic nalhávat - základní školy vyučují jazyky velmi rigidní a neefektivní formou. Příliš dbají na neustálé opakování gramatiky a zastaralé memorování. Na reálnou konverzaci naopak moc rády zapomínají. I kdyby, mluvit cizím jazykem s Čechem je úplně jiné než se snažit dorozumět s rodilým mluvčím (musíte vzít v potaz hlavně přízvuk, trochu odlišnou výslovnost i jiné výrazivo napříč lokalitami...).

Pokud tedy chcete své děti opravdu efektivně naučit používat jazyky, musí se ocitnout v cizím prostředí. Někde, kde na jejich dovednostech závisí vše. Letní tábor v zahraničí je jasná volba.

Ve výsledku se před vámi otevírají tři různé druhy táborů. Jaké?

Tábor pořádaný Čechy


"Nejmírnější" variantou je anglický tábor, který pořádají Češi. Toto prostředí je vhodné spíše pro mladší děti, které téměř neumí jazyk. Budou totiž obklopené pouze rodilými Čechy, kteří logicky mluví česky.

Cizí jazyk tedy budou používat pouze po malou část dne, a to v rámci lekcí a různých zábavných cvičení. V tomto případě se bohužel příliš neseznámí s místní kulturou ani obyvateli. Získají však základy jazyka.

Tábor pořádný jazykovou školou


Jakousi zlatou střední cestou je tábor pořádaný českou jazykovou školou. Zde už se děti budou velmi intenzivně učit cizí jazyk. A co víc, na konci prázdnin získají certifikát. Ideální volba pro středně pokročilé uživatele jazyka.

Nevýhodou je fakt, že mezi jednotlivými výukovými bloky nezbývá tolik času na samotné hraní si a další zábavné činnosti.

Mezinárodní tábor v zahraničí


Pro nejodvážnější a jazykově nejschopnější děti je dobrou volbou mezinárodní tábor pro děti. V tomto případě budou mluvit pouze určeným jazykem, takže se v něm rychle posunou. Místo výukových bloků a cvičení budou jazyk prostě žít. Zároveň získají možnost poznat odlišnou kulturu i cizince.

Ačkoliv zní daná možnost pro rodiče strašidelně, díky ní dopřejete svým ratolestem opravdový rozvoj. Zároveň zajistíte, že se naučí samostatnosti a překonávání překážek.

Podívejte se sami


Pestrý výběr různých variant táborů nabízí oblíbená společnost Kiday. Ta už více než 15 let zařizuje cizojazyčné prázdniny mladším i starším dětem. O vaše děti se budou starat zkušení a certifikovaní pedagogové. Mrkněte se na webové stránky pod vloženými odkazy a vyberte svým potomkům ideální formu prázdnin.

Autor: Prya

Další články z rubriky Rady a tipy

ČSOB: Kyberzločinci se aktuálně vydávají za vaše známé ze sociálních sítí a hlásí: Vyhráli jste!

ČSOB varuje před dalším trikem kybernetických podvodníků. Opět berou útokem sociální sítě, ale používají nový trik. Oslovují lidi skrze jejich blízké. Sázejí na to, že pak napadený člověk ztratí ostražitost a vyzradí své citlivé ...

Reklamace a běžné opotřebení věci. Co by měl spotřebitel vědět?

Drtivé většině spotřebitelů již byla někdy zamítnuta reklamace. Typicky se jedná o situace, kdy byla vada vytknuta pozdě, spotřebitel zboží poškodil s ...

Podmínky odstoupení od smlouvy u zboží hygienicky citlivého charakteru

Na právo na odstoupení od smlouvy uzavřené po internetu ve 14 dnech od dodání zboží jsou v dnešní době spotřebitelé již zvyklí a využívají jej velmi č ...

Šmejdi vytahují z lidí peníze za promlčené dluhy. Jak se bránit, radí dTest

Spotřebitelská poradna dTestu se setkává s případy lidí, kterým vznikl dluh tak dávno, že už na něj zapomněli. Léta ho po nich totiž nikdo nevymáhal. ...

Prodloužená záruka u zboží: Na co si dát pozor, radí dTest

Spotřebitelé se dnes mohou velmi často setkat s nabídkou prodloužené záruky na zboží, které kupují. Někdy bývá tato smluvní záruka nabízena automatick ...

Doporučujeme



Neděle 5.5.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »