InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » Bydlení

Sníte o vlastní sauně? Nechte si ji vyrobit na míru přímo od truhlářů

13.02.2024
Jste pravidelným návštěvníkem sauny v místním wellness hotelu? V takovém případě jste si pravděpodobně tuto činnost oblíbili natolik, že sníte o vlastní domácí sauně. Ta vám poskytne bezkonkurenční klid, příjemný relax jen několik kroků od gauče i řadu dalších benefitů. Kdo vám postaví řešení přímo na míru?
Ilustrační snímek | Zdroj: anderskafka.cz

Užijte si zdravotní benefity


V dnešní době už moc dobře víme, jaké všechny zdravotní benefity s sebou přináší pravidelné saunování.

Krátkodobý pobyt v teple zlepšuje prokrvení orgánů i svalů, což má za následek lepší regeneraci po náročné fyzické aktivitě. V některých případech se dokonce dočkáte i rychlejší rekonvalescence po zranění.

Stejně tak podpoříte svůj imunitní systém (zvýšíte produkci bílých krvinek), vyplavíte nečistoty ze své pokožky, snížíte míru stresu, zlepšíte svou náladu a dočkáte se mnoha dalších výhod. Zkrátka a dobře - domácí sauna je ideální krok k lepšímu životu.

Oblíbené typy saun


Zdaleka nejpopulárnější volbou je samozřejmě typická finská sauna. Ta funguje na základě horkých kamen, jež ohřívají vzduch. V dnešní době je určitě lepší investovat do snadno ovladatelného elektrického vytápění. Díky němu stačí otočit čudlíkem, a ihned si navolíte požadovanou teplotu.

Tento typ sauny je pro vaše tělo o něco náročnější, takže je potřeba dodržovat doporučené cykly. Vyšší náročnost však znamená, že získáte více zdravotních benefitů než v případě infra sauny.

Ihned v závěsu z hlediska popularity je infra sauna. Tu vyhřívá infra záření, jež je mnohem méně náročné pro váš organismus. Teplota vzduchu v infra sauně málokdy přesáhne 50 stupňů Celsia, takže je daný způsob relaxu vhodný i pro citlivější osoby.

Infra záření proniká přímo do vaší pokožky, odkud se následně získané teplo rozvádí do svalů i dalších částí vnitřku těla. Takový způsob odpočinku tedy pomáhá s regenerací svalové hmoty a zlepšuje vaši pokožku. Oproti finské sauně však nenabízí tak pestrou škálu zdravotních benefitů. Díky menší náročnosti této metody můžete sedět v sauně klidně i déle než půl hodiny.

Za zmínku stojí i parní sauna. Daná varianta se od předchozích dvou typů liší už na první pohled - není totiž obložená dřevem, nýbrž keramickou dlažbou. Teplota uvnitř kabinky dosahuje maximálně 60 stupňů Celsia, zatímco vlhkost vzduchu činí téměř 100 %. Srdcem konstrukce je parní generátor.

Pára skvěle působí na dýchací cesty, pomáhá při boji s celulitidou a revmatismem, čistí póry a urychluje funkci metabolismu. Přesně proto ji nepodceňujte a popřemýšlejte i o této možnosti.

Výroba kvalitních saun na míru


Toužíte po opravdu luxusní a úsporné kabince? V takovém případě je pro vás nutností sauna na míru.

V naší zemi se mezi přední výrobce řadí třeba známá společnost ANDERS&KAFKA, jež za více než sedmnáct let praxe vybudovala stovky saun na přání. Některé z nich stojí uvnitř domů, jiné na terase, či balkoně. Problémem není ani oddělená kabinka přímo na vaší zahradě. Nezáleží na tom, jestli sníte o finské, infra, parní, BIO, nebo spíše kombinované variantě.

Vše začíná kompletním návrhem na základě vašich požadavků. Budete si moci vybrat z pestré škály dřevin (i tropických). Stejně tak si poručíte kompletní vnitřní uspořádání, což platí i pro zabudování vlastního audio systému, osvětlení, skleněného stropu pro sledování noční oblohy...

Nemusíte se ničeho obávat - zmínění odborníci vám se vším rádi poradí a provedou vás celým procesem. Následně se podíváte na finální návrh i cenovou nabídku, vše odsouhlasíte a počkáte si na výrobu, doručení, montáž, zkoušku funkčnosti i instruktáž k používání jednotlivých komponentů.

Rozklikněte si webové stránky těchto odborníků pod odkazem výroba saun v České republice a splňte si svůj sen.

Autor: Pl
Související:

Další články z rubriky Bydlení

Nejčastější závady oken

Okna jsou velmi důležitým prvkem stěn budovy. Umožňují proudění světla a podporují ventilaci, když jsou otevřeny pro větrání místností. Správná montáž a správné fungování oken je klíčem k teplému, dobře izolovanému domu bez hluku. V článku vám ...

Proč si pořídit kvalitní pergolu?

Zřídit si na zahradě vlastní venkovní posezení je rozhodně dobrý nápad. Hlavně v jarních a letních měsících totiž může tato část pozemku sloužit do ji ...

Proč byste měli zvážit výstavbu rodinného domu na klíč?

Našetřili jste zrovna dostatek peněz na výstavbu vysněného rodinného domku? V takovém případě si určitě nesmíte nechat ujít možnost výstavby rodinného ...

Nový domov v srdci Prahy, Byty Na Vackově lákají na další etapu výstavby

Praha, metropole s dlouhou a bohatou historií, jedinečnými příležitostmi a živým pulzujícím životem, je snem mnohých Čechů a Češek. Není divu, město j ...

Moderní okna a dveře vám pomohou ušetřit stovky tisíc korun. Jak je to možné?

V posledních letech jsou ekonomickým i společenským tématem číslo jedna úspory na energiích. Častým kamenem úrazu bývají hlavně staré domácnosti s pův ...

Doporučujeme



Sobota 27.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »