InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » Bydlení

Úložná řešení pro venkovní prostory

29.09.2023
Venkovní prostory mohou být oáze klidu a relaxace, ale také místem, kde se hromadí zahradní nářadí, hračky a další vybavení. Aby byl váš venkovní prostor uklizený a funkční, je důležité mít správná úložná řešení. V tomto článku vám představíme několik nápadů, jak udržet pořádek ve vaší zahradě.
Ilustrační snímek | Zdroj: gardenspace.cz
Tip: Pro ukládání zahradního nábytku a vybavení včetně posezení v pergole, zvažte použití venkovního úložného boxu nebo skříně, které chrání vaše věci před povětrnostními vlivy a udržují váš venkovní prostor čistý a přehledný.

­- Zahradní skříně a boxy: Zahradní skříně a boxy jsou vynikajícím způsobem, jak uchovávat nářadí, grilovací potřeby a jiné venkovní vybavení. Jsou odolné vůči povětrnostním vlivům a chrání obsah před deštěm a sluncem. Vyberte skříň nebo box odpovídající velikosti vašeho vybavení a umístěte ho na strategickém místě ve vaší zahradě.

­- Závěsné úložné systémy: Závěsné úložné systémy jsou ideální pro ukládání menších předmětů, jako jsou zahradní nástroje, rukavice a hadice. Můžete je umístit na zeď nebo na plot, čímž ušetříte prostor na zemi. Tento způsob úložiště je praktický a umožňuje snadný přístup k vašemu nářadí.

­- Stojany a regály: Stojany a regály jsou skvělým řešením pro organizaci květinových hrnců, hrnků na bylinky a dekorativních prvků ve vaší zahradě. Pomáhají vytvořit esteticky příjemné uspořádání a zajistit, že vaše rostliny budou vynikat. Stojany mohou být vyrobeny z různých materiálů, včetně dřeva, kovu nebo plastu, takže si můžete vybrat ten, který nejlépe ladí s vaším stylem.

­- Sklady na palivo: Pokud máte venkovní krb nebo ohniště, je vhodné mít skladovací prostor na dřevo. Speciální skladovací jednotky na palivo udržují dřevo suché a připravené k použití. Mohou být umístěny vedle ohniště nebo na jiném strategickém místě ve vaší zahradě.

­- Sklady na odpadky a recyklaci: Sklady na odpadky a recyklaci jsou praktickým způsobem, jak udržet pořádek a čistotu ve vaší zahradě. Umožňují vám jednoduše třídit odpad a zajistit, že se venkovní prostor stává ekologickým a uklizeným místem.

Které materiály jsou nejlepší pro venkovní úložná řešení?


Nejlepšími materiály pro venkovní úložná řešení jsou hliník, plast a nerezová ocel, které jsou odolné vůči povětrnostním vlivům a vyžadují minimální údržbu.

Jak udržovat venkovní úložná řešení v čistotě?


Udržujte je pravidelným čištěním měkkým houbou a vodou nebo speciálním čisticím prostředkem pro venkovní nábytek. Vyvarujte se abrazivním houbám, které by mohly poškodit povrch.

Autor: Bc. Tomáš Stýskala, MBA
Související:

Další články z rubriky Bydlení

Nejčastější závady oken

Okna jsou velmi důležitým prvkem stěn budovy. Umožňují proudění světla a podporují ventilaci, když jsou otevřeny pro větrání místností. Správná montáž a správné fungování oken je klíčem k teplému, dobře izolovanému domu bez hluku. V článku vám ...

Proč si pořídit kvalitní pergolu?

Zřídit si na zahradě vlastní venkovní posezení je rozhodně dobrý nápad. Hlavně v jarních a letních měsících totiž může tato část pozemku sloužit do ji ...

Proč byste měli zvážit výstavbu rodinného domu na klíč?

Našetřili jste zrovna dostatek peněz na výstavbu vysněného rodinného domku? V takovém případě si určitě nesmíte nechat ujít možnost výstavby rodinného ...

Nový domov v srdci Prahy, Byty Na Vackově lákají na další etapu výstavby

Praha, metropole s dlouhou a bohatou historií, jedinečnými příležitostmi a živým pulzujícím životem, je snem mnohých Čechů a Češek. Není divu, město j ...

Moderní okna a dveře vám pomohou ušetřit stovky tisíc korun. Jak je to možné?

V posledních letech jsou ekonomickým i společenským tématem číslo jedna úspory na energiích. Častým kamenem úrazu bývají hlavně staré domácnosti s pův ...

Doporučujeme



Sobota 27.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »