InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » Rady a tipy

Skočte s bungee jumpingem do světa dobrodružství

19.09.2023
Zapomeňte chvilku na každodenní rutinu a vstupte do světa adrenalinu a emocí. Právě máte jedinečnou příležitost vyzkoušet něco, co vám pořádně zrychlí tep a vykouzlí úsměv od ucha k uchu - bungee jumping!
Ilustrační snímek | Zdroj: Adrop.cz

Skočte si za nezapomenutelným zážitkem


Věřte, že jste nikdy nebyli tak v přítomnosti, jako když koukáte několik metrů pod sebe, kde je prázdno a pak tvrdá zem. Mezi životem a smrtí rozhoduje jen úvaz na nohou a pružné lano. Tep je na maximu a vám běží hlavou myšlenky, že to nebyl asi ten nejlepší nápad. Nedá se nic dělat, teď už není prostor se rozmyslet. Odpočet začíná.

Právě zažíváte několik sekund volného pádu a pak se lano napne a vymrští vás vzhůru.

Všechno dobře dopadlo a adrenalin v žilách pracuje na maximum. Přichází pocit naprosté euforie a neskutečná hrdost. Buďte si jistí, že ten široký úsměv nesundáte minimálně do večera.

Kde si v Česku zaskákat?


Po republice najdete hned několik možností, kde si skočit bungee jumping. Za takový startovní můstek platí televizní věž v Harrachově se skokem z výšky 36 metrů. Odvážnější skokany potěší skok z mostu nedaleko Chomutova, kde se proletíte ze 62 metrů.

No a kdyby to pořád bylo málo, třeba v Brně najdete skoky z jeřábu z výšky až 110 metrů. Vyšší mety zkusíte pak za našimi hranicemi, třeba v Rakousku na vás čeká skok ze 190 metrů vysokého mostu Europabrücke.

Pro koho je bungee jumping vhodný?


Bungee jumping není jen výsadou odvážných dobrodruhů a adrenalinových šílenců. Je také pro ty, kteří chtějí překonat své hranice či strachy a zkusit něco zcela nového. Užijí si ho i všichni ti, kteří hledají zážitek nad rámec každodennosti, něco, co vám dovolí zapomenout na běžné provozní starosti a přiměje vás být tady a teď.

Samozřejmě je pak potřeba přihlédnout ke zdravotnímu stavu. Během skoku zažijete totiž přetížení až 3,5 G, což se neslučuje například s těhotenstvím, úrazy, vadami páteře či srdečními onemocněními.

Co se týká věku, tak nemusíte čekat na plnoletost, ale do 18 je potřeba souhlas zákonného zástupce. Běžně se setkáte s váhovým omezením, kdy nejnižší možná váha pro skok bývá 50 kg a horní hranice se pohybuje mezi 100-120 kg.


Ilustrační snímek, Zdroj: Adrop.cz

Když za adrenalinem, tak bezpečně


Bungee jumping patří mezi nejbezpečnější adrenalinové sporty vůbec, ale samozřejmě jen za předpokladu, že se provozovatel věnuje kontrole vybavení a má k provozování také potřebnou licenci.

Pokud nechcete být jen další novinový titulek o nepodařeném skoku, důkladně vybírejte, kde si skočíte.

Když si pořídíte poukaz přes zprostředkovatele, jakým je například největší československá zážitkovka Adrop.cz, můžete si být jistí, že budete v dobrých rukách. Všechny své dodavatele nejprve důkladně prověřují a zážitky testují na vlastní kůži.

Tak kdy si skočíte také?

Autor: ML
Fotogalerie:

Další články z rubriky Rady a tipy

Podmínky odstoupení od smlouvy u zboží hygienicky citlivého charakteru

Na právo na odstoupení od smlouvy uzavřené po internetu ve 14 dnech od dodání zboží jsou v dnešní době spotřebitelé již zvyklí a využívají jej velmi často. Ať už jde o nákupy oblečení, elektroniky či jiných předmětů, možnost předmět si prohlédnout, ...

Šmejdi vytahují z lidí peníze za promlčené dluhy. Jak se bránit, radí dTest

Spotřebitelská poradna dTestu se setkává s případy lidí, kterým vznikl dluh tak dávno, že už na něj zapomněli. Léta ho po nich totiž nikdo nevymáhal. ...

Prodloužená záruka u zboží: Na co si dát pozor, radí dTest

Spotřebitelé se dnes mohou velmi často setkat s nabídkou prodloužené záruky na zboží, které kupují. Někdy bývá tato smluvní záruka nabízena automatick ...

DTest se zaměřil na kvalitu arašídových pomazánek

Arašídové máslo si v posledních letech získalo velkou oblibu, a to nejen mezi vegany a sportovci. Je to lahodná a nutričně bohatá potravina, kterou lz ...

Řešit spor mimosoudní cestou je levnější, rychlejší a efektivnější

K obchodnímu styku mezi spotřebiteli a podnikateli dochází nesčetněkrát denně. Není proto divu, že je mezi nimi také mnoho sporů. Některé se podaří ur ...

Doporučujeme



Pondělí 29.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »