InfoDnes.cz » Zpravodajství » Kultura

Hudební festival Ladná Čeladná začíná již tento pátek, chybět nebude ani pestrý program pro děti

02.08.2023
Již v pátek 4. srpna se Čeladná rozezní hudbou a přivítá návštěvníky ve festivalovém areálu v malebném podhůří Beskyd. Mezi hlavní headlinery letošního osmého ročníku patří Richard Müller, Bára Poláková, Kašpárek v rohlíku, Laura a její tygři či hudební duo Emma Smetana & Jordan Haj. Dvoudenní program nabídne také rozmanitý program pro děti kombinující pohyb, hru, zábavu i poučení.
Děda Mládek Illegal Band | Foto: ladnaceladna.cz
Festival uvede 15 koncertů a o žánrovou pestrost není nouze - na své si přijdou příznivci rocku, punku, ale také soudobého folku, popu i taneční muziky. "Každoročně v našem line-upu nechybí legenda české hudební scény a velice nás těší, že letos na pódiu přivítáme Richarda Müllera. Fanoušci uslyší písně z nového alba i největší hity ze starších desek. Zároveň jsme rádi, že uvedeme vynikající hudebníky, které ne každý návštěvník musí znát, ale doporučuji jejich koncerty nezmeškat. Například originálního Pavla Čadka, jenž kombinuje svůj hráčský um na cello s moderním folkem, charizmatického zpěváka Maria Šeparoviče či kapelu Docuku, která letos vystoupila na festivalu Czech Music Crossroads, konajícím se pod hlavičkou Colours of Ostrava," uvedl ředitel Ladné Čeladné Jindřich Vaněk.

Na legendární hity písničkáře Ivana Mládka pro změnu láká kapela Děda Mládek Illegal Band, proslulá energickou show a tanečními kreacemi zpěváka Marcela Marka. Závěr obou festivalových dní pak bude ve znamení tanečních beatů - o sobotní finále se postará kapela Circus Brothers, která v klubech i na pódiích festivalů baví tisíce fanoušků, tančících na jejich disco-balkan show často do ranních hodin a posledních sil.

Kromě hudebního programu se mohou návštěvníci těšit na pestrý doprovodný program, který je tradičně orientovaný především na rodiny s dětmi. Kromě divadelních představení, tvůrčích dílen, deskových i jiných her se malí návštěvníci mohou zapojit do tanečního workshopu s účastníkem letošní StarDance Jakubem Mazůchem, který v minulosti natáčel pro Déčko České televize. "Za pozornost taktéž stojí interaktivní show s výtvarníkem Adolfem Dudkem, jenž bude za asistence publika vytvářet jednoduché obrázky. Další tvůrčí aktivity si děti vyzkoušejí v dílničkách, a to například malování kamínků a pískování. Ve stánku neziskové organizace Mary’s Meals, věnující se školnímu stravování v rozvojových zemích, pak mohou děti malovat na 3D omalovánky ze sádry a také ochutnají kukuřično-sójovou kaši, kterou dostávají školáci v Malawi," doplnil Jindřich Vaněk.

Dětská zóna nabídne také spoustu stanovišť zaměřených na pohyb. V šapitó Cirkusu trochu jinak návštěvníci zábavnou formou potrénují koordinaci a motoriku. Milovníci skákání se vyřádí na nafukovacím hradu a dalších oblíbených atrakcích. Chybět nebudou ani nejrůznější sportovní disciplíny či soutěže. V případě nepříznivého počasí se aktivity pro děti přesunou do tělocvičny, která zároveň funguje jako odpočinková zóna.

Praktické informace pro návštěvníky

Parkování a festivalový kemp


Oficiální parkoviště je u kavárny Kovárna. Návštěvníci mohou využít ubytování v kempu, který se nachází u festivalového areálu. Rezervaci lze provést v e-shopu na stránkách festivalu nebo zakoupit přímo na místě. Vezměte prosím v úvahu, že kapacita kempu je omezená.

Kyvadlová doprava


V době konání festivalu jezdí z Čeladné do Frýdlantu nad Ostravicí a Frenštátu pod Radhoštěm kyvadlové autobusy zdarma.

Čeladná, Mateřská škola Krteček - FnO, autobusové nádraží

Čeladná, hotel Yura (dříve Prosper) - Frenštát p. Radhoštěm, vlakové nádraží, zastávka U Škol

Z Čeladné jezdí autobusy od 20:30 do 0:30 co hodinu. V opačném směru spoje jezdí co hodinu od 21:00 do 23:00. Autobusy poznáte podle festivalové cedulky Ladná Čeladná.

Informace ke vstupenkám


Vstupenky za výhodnější cenu lze koupit v předprodeji do čtvrtka 3. srpna v Knihovně a informačním centru Čeladná nebo na stránkách festivalu. V pátek a sobotu lze stále zakoupit vstupenky online, ale již za plnou cenu. Vstupenky budou k dispozici také na místě po celou dobu konání akce.

Více informací o festivalu na: www.ladnaceladna.cz

Autor: Mgr. Michaela Vávrová

Další články z rubriky Kultura

Jáchymovská mincovna vystavuje minerály a horniny, které jinde na světě neuvidíte

U příležitosti výročí deseti let od úmrtí významného mineraloga, geologa a jáchymovského patriota Jana Hlouška se již tuto sobotu uskuteční dvě komentované prohlídky unikátní expozice minerálů a hornin v Královské mincovně v Jáchymově. Řada exponátů ...

Česká televize představuje druhou pětici soutěžících třináctého ročníku StarDance

Letošní podzim se na ČT1 bude opět tančit. K pětici známých žen Martě Dancingerové, Janě Paulové, Martině Ptáčkové, Chili Ta a Lucii Vondráčkové se př ...

Poslanecká sněmovna schválila ve třetím čtení návrh novely zákona o státní památkové péči

Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR na své 98. schůzi schválila návrh zákona o státní památkové péči, který je dílčí technickou novelou a upravuje zejmé ...

Česká televize představuje první pětici soutěžících třináctého ročníku StarDance

Tuzemská verze celosvětově mimořádně úspěšné taneční soutěže britské veřejnoprávní televizní společnosti BBC se už na podzim vrátí do programu ČT1. Po ...

Český rozhlas Dvojka a hvězdy hudebního nebe vzdají poctu skladateli Petru Hapkovi

PRAHA - Petr Hapka by v květnu 2024 oslavil 80. narozeniny. Český rozhlas Dvojka se rozhodl této mimořádné osobnosti české hudby vzdát poctu koncertem ...

Doporučujeme



Neděle 28.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »