InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » Rady a tipy

Jak funguje nový Facebook algoritmus?

09.09.2022
Facebook letos v létě přišel s novinkou, o které by se měli něco dozvědět, jak uživatelé, tak tvůrci. Jedná se totiž o inovovaný news feed a o to, jakým způsobem Facebook uživatelům zobrazuje příspěvky. Dle Marka Zuckerberga realizovali, co si přáli uživatelé.
Ilustrační snímek | Zdroj: pixabay.com
Vadilo vám, že jste na hlavní stránce kolikrát neviděli příspěvky stránek nebo přátel, jejichž obsah byste vidět chtěli? Nyní do toho budete moct mluvit a sami si nastavit, jaký obsah chcete zobrazovat. Uvidíte ho chronologicky, tedy seřazený podle data a času přidání.

Domovská stránka se rozpadá na Feeds a Home


Aktuální hlavní stránka Facebooku se rozpadne na dvě samostatné stránky:

Feeds - tahle karta je vaše, uvidíte na ní příspěvky vašich přátel a stránek, pravděpodobně také reklamy. Obsah si můžete nastavit, je řazený chronologicky.

Home - zde uvidíte obsah, o němž si Facebook myslí, že by vás mohl zajímat. Bude ho doporučovat Facebook algoritmus.

Co tato aktualizace Facebooku znamená pro tvůrce?


Co byste si z toho všeho měli vzít? Pokud jste specialista na sociální sítě, který se snaží maximalizovat dosah příspěvku, můžete být šťastní. Facebook bude lidem zobrazovat více nového obsahu, tím se zvyšuje i vaše šance získat nové publikum.

Tedy aspoň tohle marketingoví odborníci očekávají. Je možné, že vše bude jinak, to ovšem ukáže až čas. Vše se dozvíme během nadcházejících měsíců. Jako tvůrce příspěvků byste tedy měli sledovat, co se děje, jak se pohybuje dosah vašich příspěvků i procento interakcí. Chce to prostě dobrou analýzu. Nezvládáte ji? Nechte si pomoci!

Odborníci z Facebook novinky vytěží maximum


Nemáte čas sledovat Facebook novinky a přizpůsobovat své online strategie všemu, co se Mark Zuckerberg rozhodne změnit? Neplýtvejte svým drahocenným časem, nechte tento úkol na odborníky. Své služby vám nabízí například marketingová agentura Beneficio, která o dané novince na hlavní stránce Facebooku velmi dobře ví a sleduje ji. Samozřejmě včetně jejích dopadů.

Možná je právě tohle moment, který vás dožene ke spolupráci s webovou agenturou, což je jedině dobře. Profesionálové na online marketing dokáží využít potenciál vaší firmy na internetu na maximum. Zastřeší vaše působení online od A až do Z. Postarají se o webové stránky, zařídí dobré SEO, nastaví PPC kampaně a v neposlední řadě se postarají také o vaše sociální sítě, nejenom Facebook.

Finančně na tom budete lépe


Logika říká, že je zbytečné za online marketing platit, když se o něj můžete postarat sami. Jenže v jaké kvalitě ho zvládáte? Odborníkům sice něco zaplatíte, ale přivedou vám tolik zákazníků, že se částka určitě vrátí. Navíc si připočítejte ještě finance, které vyděláte během času, jejž byste strávili řešením online marketingu. Věnujte se raději tomu, čeho se týká vaše podnikání.

Autor: WP

Další články z rubriky Rady a tipy

Podmínky odstoupení od smlouvy u zboží hygienicky citlivého charakteru

Na právo na odstoupení od smlouvy uzavřené po internetu ve 14 dnech od dodání zboží jsou v dnešní době spotřebitelé již zvyklí a využívají jej velmi často. Ať už jde o nákupy oblečení, elektroniky či jiných předmětů, možnost předmět si prohlédnout, ...

Šmejdi vytahují z lidí peníze za promlčené dluhy. Jak se bránit, radí dTest

Spotřebitelská poradna dTestu se setkává s případy lidí, kterým vznikl dluh tak dávno, že už na něj zapomněli. Léta ho po nich totiž nikdo nevymáhal. ...

Prodloužená záruka u zboží: Na co si dát pozor, radí dTest

Spotřebitelé se dnes mohou velmi často setkat s nabídkou prodloužené záruky na zboží, které kupují. Někdy bývá tato smluvní záruka nabízena automatick ...

DTest se zaměřil na kvalitu arašídových pomazánek

Arašídové máslo si v posledních letech získalo velkou oblibu, a to nejen mezi vegany a sportovci. Je to lahodná a nutričně bohatá potravina, kterou lz ...

Řešit spor mimosoudní cestou je levnější, rychlejší a efektivnější

K obchodnímu styku mezi spotřebiteli a podnikateli dochází nesčetněkrát denně. Není proto divu, že je mezi nimi také mnoho sporů. Některé se podaří ur ...

Doporučujeme



Pátek 26.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »