InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » Rady a tipy

Víte, z čeho se skládá kvalitní krmivo pro psy?

22.08.2022
Máte doma pejska a chcete mu v rámci stravy dopřávat jen to nejlepší? Pak je třeba si dávat pozor na nákup krmiva, protože u jednotlivých produktů mohou být dosti značné rozdíly ve složení. Co by nemělo chybět v kvalitním krmivu pro psy a jaká struktura je vlastně nejlepší?
Ilustrační snímek | Zdroj: pixabay.com

Granule vítězí na plné čáře


Druhá otázka se dá zodpovědět poměrně rychle. Nejlepším řešením jsou granule pro psy, respektive granule pro štěňata, máte-li doma teprve malého pejska, jemuž je pouhých několik měsíců. Existují samozřejmě také konzervy, které mohou být vhodnou doplňkovou stravou, základ by však u většiny plemen měly hrát právě zmíněné granule. Mají vyváženější složení a prakticky každému domácímu mazlíčkovi zachutnají, což se u řady krmiv v konzervách nedá říci.

Maso nesmí chybět na úkor obilovin


Kvalitní granule pro psy poznáte především dle obsahu masa. Obecně platí, že čím vyšší je v granulích podíl masa, tím lépe. Jedná se o dehydrované maso, případně pak ještě masovou moučku. V každém případě si důkladně pročtěte složení, které má být detailně popsáno u každého prodávaného výrobku.

Maso s vysokým podílem bílkovin je tedy základem granulí. Naopak by zde mělo být spíše menší množství obilovin. Samozřejmě ve všech granulích najdete řadu dalších surovin, jako jsou oleje a tuky. Chybět by neměly ani minerální látky, a to v dostatečném množství.

V dnešní době se dají koupit nejen klasické varianty granulí, ale také například hypoalergenní a bezobilné produkty, které jsou pro psy lépe stravitelné a šetrné.

Možná se ptáte, jaký druh masa je vlastně pro pejsky vhodný. Pak vězte, že se nejčastěji používá sušené hovězí maso, v menším množství je pak doplňováno o vepřové. Většina granulí pro psy tyto dva druhy masa kombinuje.

Krmiva pro štěňata


Pokud jste si teprve nedávno pořídili štěně, je nutné mu kupovat speciální krmivo, jak už bylo zmíněno. Granule a konzervy pro štěňata zpravidla mají více kalorií, aby byl podpořen růst. Obsah bílkovin bývá kolem 30 %, samozřejmě by měla chybět umělá barviva a všemožné chemické konzervanty, což ale ostatně platí také pro krmiva, která jsou určená pro dospělé jedince.

Co způsobuje nevhodná strava?


Stejně jako vy sami, když špatně jíte, také vaši pejsci se po nezdravé stravě mohou cítit unaveně, ospale, dosti charakteristickým jevem je pak plynatost u psů. Mnohdy to bývá způsobeno tím, že majitelé svým čtyřnohým miláčkům dopřávají prakticky stejnou stravu, jakou jedí oni sami, což je samozřejmě špatně, protože psi zkrátka mají jiné potřeby z hlediska výživy, vitamínů, proteinů a dalších látek. Proto vám každý odborník rázně doporučí volit pouze speciální granule pro psy, potažmo pak konzervy a další varianty krmiv.

Autor: WP
Komerční sdělení: Krmiva pro psy

Další články z rubriky Rady a tipy

Podmínky odstoupení od smlouvy u zboží hygienicky citlivého charakteru

Na právo na odstoupení od smlouvy uzavřené po internetu ve 14 dnech od dodání zboží jsou v dnešní době spotřebitelé již zvyklí a využívají jej velmi často. Ať už jde o nákupy oblečení, elektroniky či jiných předmětů, možnost předmět si prohlédnout, ...

Šmejdi vytahují z lidí peníze za promlčené dluhy. Jak se bránit, radí dTest

Spotřebitelská poradna dTestu se setkává s případy lidí, kterým vznikl dluh tak dávno, že už na něj zapomněli. Léta ho po nich totiž nikdo nevymáhal. ...

Prodloužená záruka u zboží: Na co si dát pozor, radí dTest

Spotřebitelé se dnes mohou velmi často setkat s nabídkou prodloužené záruky na zboží, které kupují. Někdy bývá tato smluvní záruka nabízena automatick ...

DTest se zaměřil na kvalitu arašídových pomazánek

Arašídové máslo si v posledních letech získalo velkou oblibu, a to nejen mezi vegany a sportovci. Je to lahodná a nutričně bohatá potravina, kterou lz ...

Řešit spor mimosoudní cestou je levnější, rychlejší a efektivnější

K obchodnímu styku mezi spotřebiteli a podnikateli dochází nesčetněkrát denně. Není proto divu, že je mezi nimi také mnoho sporů. Některé se podaří ur ...

Doporučujeme



Pátek 26.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »