InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » Rady a tipy

Necítíte se dobře? Dopřejte si pohodový víkend

08.06.2022
Máte poslední dobou pocit, že už je toho na vás příliš? Ať už se cítíte vyčerpaně po psychické, nebo fyzické stránce, pravděpodobně vám chybí již dlouhou dobu zasloužený odpočinek. Dopřejte si proto víkend plný relaxace a dejte se znovu do pohody.
Ilustrační snímek | Autor/ka fotografie: Mateusz Dach

Co takhle vyrazit na wellness?


Symbolem relaxačních víkendů jsou výlety do wellness hotelu v blízkosti přírody. Nejlepší jsou areály, které jsou situovány mimo rušné turistické lokality. Přes den můžete načerpat energii procházkou v přírodě, večer se pak naložíte do vířivky, navštívíte saunu, nebo si objednáte masáž.

Pro někoho ale může ale být cestování a s ním spojený stres vysilující. Existují naštěstí alternativy, jak si pohodu dopřát i doma. Budete ale potřebovat spolupráci rodiny.

Děti svěřte prarodičům


Všichni své děti milujeme, péče o ně je ale náročná jak časově, tak psychicky. Každý proto jednou za čas potřebuje děti odložit a věnovat se jiným věcem. Domluvte se se svými rodiči a odvezte jim děti na víkend na hlídání. Ještě lepší je pak tento záměr uskutečnit během víkendu prodlouženého.

Během volna se můžete věnovat tomu, co vám tak dlouho chybělo. Ať už je to třeba dámská jízda u vás doma, nerušené opalování na zahradě, nebo třeba výlet do zahraničí. Děti z domu jsou také skvělou příležitostí pro nerušené intimní chvilky s drahou polovičkou.

Dejte si oblíbené jídlo


Jídlo je balzámem na duši. Pokud dlouhodobě strádáte, zajděte na večeři do oblíbené restaurace na menu, ze kterého jste vždy nadšení. Nebo si pokrm objednejte domů a vychutnejte si ho večer u televize.

Pozor ovšem na to, abyste neutápěli stres a deprese v nezdravém jídle z fast-foodu. Mluvíme o tom, abyste si dali oblíbený pokrm z kvalitních surovin a poctivé kuchyně.

Přispěte si - třeba do oběda


Spánek je nejlepší lék na všechny drobné neduhy. Pokud dáte tělu a mysli dostatek času, dokáže se tělo samo "opravit". Ideální příležitost mu k tomu dáváte během spánku. Nebojte se proto si během víkendu trochu přispat a vstávat třeba až krátce před polednem. Pokud takový "výkon" zvládnete dva dny po sobě, budete se cítit jako znovuzrození.

Rekreační sport vás dostane do nálady


Také sport má příznivý dopad na naše psychické rozpoložení. Uspořádejte doma během slunného letního víkendu turnaj v badmintonu nebo si s rodinou vyjeďte na kole.

Nenáročná fyzická aktivita je ideálním způsobem, jak vstoupit do dalšího týdne o poznání lépe. Sportovní aktivitě byste se v ideálním případě měli věnovat pravidelně a dlouhodobě. Jde o nejlepší způsob, jak se po mnoho let udržet ve skvělé fyzické kondici a psychické pohodě.

Kupte si něco nového


Ani takový víkend na nákupech ale není špatným řešením. Kupte si něco nového na sebe, vylepšete svou domácnost nebo udělejte radost svým blízkým a kupte něco i jim! Během nakupování můžete zajít i do kina či na kávu. A pokud narazíte na zajímavé slevy, vaše radost z takového víkendu bude dvojnásobná!

Autor: eVisions Advertising s.r.o.

Další články z rubriky Rady a tipy

Seznam nejlepších online kasin v České republice 2024: kritéria hodnocení herní platformy

Když hrajeme přes herní portály v dnešní velmi dobré dostupnosti a různorodosti her nesmíme zapomínat na vlastní bezpečnost jako na nás na hráče. V kybernetickém prostoru čekají různorodé hrozby a v oblasti herního hazardu jich je možná ještě víc. ...

AVAST: Každý osmý Čech ve svém telefonu našel sledovací aplikaci

Každý osmý dotázaný Čech ve svém telefonu někdy našel sledovací aplikaci, kterou si sám nenainstaloval, tedy stalkerware. Vyplývá to z nejnovějšího pr ...

Půjčka přes internet je k dispozici každý den v roce

Co se vám vybaví, když se řekne krátkodobý úvěr? Jistě, je to finanční produkt, který je dnes velmi oblíbený a zná jej snad každý. Můžete se na něj ob ...

ČSOB: Kyberzločinci se aktuálně vydávají za vaše známé ze sociálních sítí a hlásí: Vyhráli jste!

ČSOB varuje před dalším trikem kybernetických podvodníků. Opět berou útokem sociální sítě, ale používají nový trik. Oslovují lidi skrze jejich blízké. ...

Reklamace a běžné opotřebení věci. Co by měl spotřebitel vědět?

Drtivé většině spotřebitelů již byla někdy zamítnuta reklamace. Typicky se jedná o situace, kdy byla vada vytknuta pozdě, spotřebitel zboží poškodil s ...

Doporučujeme



Středa 8.5.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »