InfoDnes.cz » Zpravodajství » Regiony

Regionální potravina Karlovarského kraje: Otesánek a Věneček Amálie získaly nominaci

02.06.2022
Z 87 přihlášených výrobků letos uspělo v Regionální potravině Karlovarského kraje celkem 8 výrobků. Nominaci obdržely například Krušnohor Světlý ležák 12° a také Paštika s medvědím česnekem od Romana Krčmy. Ocenění se bude slavnostně předávat na Bečovských slavnostech.
Foto: regionalnipotravina.cz
Hodnotitelská komise navrhla udělit značku Regionální potravina Karlovarského kraje pro rok 2022 těmto výrobkům:



"Účastí na výstavách Salima nebo Země živitelka se nám se značkou Regionální potravina podařilo dostat rychleji do povědomí našich zákazníků. V tomto ohledu patří mezi naše partnery i prodejci zdravé výživy, a i tam je ocenění Regionální potravina velkou výhodou. Budeme se rádi i nadále zúčastňovat soutěže a usilovat o ocenění," shrnul Luděk Civín ze společnosti REGENT PLUS Žlutice, která získala Regionální potravinu vloni pro chipsy ze sušené řepy.

V Hodnotitelské komisi zasedli jako obvykle zástupci Ministerstva zemědělství, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy, Potravinářské komory a Krajského úřadu. Komisí navržené výrobky získají na základě ocenění potvrzeného ministrem zemědělství Zdeňkem Nekulou označení Regionální potravina. Ocenění si producenti převezmou na slavnostním vyhlášení v rámci XVIII. Bečovských slavností v polovině července.

"Těší mě, že zájem o soutěž je rok od roku větší a větší. I přes to, že Karlovarský kraj je svou rozlohou malý, bylo přihlášeno 87 výrobků. Rostoucí počet přihlášených je známkou toho, že se každým rokem povědomí o soutěži šíří a ocenění nabývá na prestiži. Jako další úspěch vnímám, že mezi nominovanými výherci byli také tři nováčci. Jsem rád, že komisi máme za sebou a budeme moci nové výrobky začít prezentovat na akcích," uvedl Lukáš Vacek, koordinátor Regionální potraviny Karlovarského kraje ze společnosti F E S T I N G, s.r.o.

Soutěž probíhá opět ve všech krajích České republiky s výjimkou Prahy. Značku Regionální potravina můžou získat producenti zemědělských a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců. Oceněný výrobek získává právo zdarma užívat značku po dobu čtyř let.

Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje. V současné době je oceněno 415 produktů od 318 výrobců. Podrobnosti o soutěži jsou dostupné na webových stránkách regionalnipotravina.cz.


Zdroj: SZIF
Fotogalerie:

Další články z rubriky Regiony

Rozhlednu na Anenském vrchu v Orlických horách čeká v létě rekonstrukce

Sedmnáctimetrovou dřevěnou rozhlednu sv. Anny postavenou 991 metrů nad mořem na Anenském vrchu v Orlických horách čeká letos v létě kompletní rekonstrukce za 1,1 milion korun. Od 3. června se kvůli bezpečnosti při stavbě uzavře i přístupová ...

Den železnice v pražských Vršovicích nabídne moderní i historické vlaky

Nádraží a depo Českých drah v pražských Vršovicích se v sobotu 1. června stane dějištěm Regionálního dne železnice. Návštěvníci se během této velkolep ...

Česká pošta ve vybraných lokalitách pokračuje v testování mobilní pošty

Česká pošta ve vybraných lokalitách testuje zájem občanů o zajištění poštovních služeb prostřednictvím mobilní pošty. Ta poskytuje nejen základní pošt ...

Pražské letiště se připravuje na silnou letní sezónu, mělo by odbavit přes tři a půl milionu cestujících

Letiště Praha se připravuje na silnou letní sezónu. Dle současných prognóz by jen o prázdninách mělo odbavit přes tři a půl milionu cestujících. Těm b ...

Ve zlínském muzeu zavládla radost z mimořádného úspěchu

Napětí, které panovalo v Muzeu jihovýchodní Moravy ve Zlíně poté, co na konci dubna byla uveřejněna nominace zrekonstruovaného areálu na Ploštině na c ...

Doporučujeme



Středa 29.5.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »