InfoDnes.cz » Zpravodajství » Regiony

Regionální potravina Karlovarského kraje: Otesánek a Věneček Amálie získaly nominaci

02.06.2022
Z 87 přihlášených výrobků letos uspělo v Regionální potravině Karlovarského kraje celkem 8 výrobků. Nominaci obdržely například Krušnohor Světlý ležák 12° a také Paštika s medvědím česnekem od Romana Krčmy. Ocenění se bude slavnostně předávat na Bečovských slavnostech.
Foto: regionalnipotravina.cz
Hodnotitelská komise navrhla udělit značku Regionální potravina Karlovarského kraje pro rok 2022 těmto výrobkům:



"Účastí na výstavách Salima nebo Země živitelka se nám se značkou Regionální potravina podařilo dostat rychleji do povědomí našich zákazníků. V tomto ohledu patří mezi naše partnery i prodejci zdravé výživy, a i tam je ocenění Regionální potravina velkou výhodou. Budeme se rádi i nadále zúčastňovat soutěže a usilovat o ocenění," shrnul Luděk Civín ze společnosti REGENT PLUS Žlutice, která získala Regionální potravinu vloni pro chipsy ze sušené řepy.

V Hodnotitelské komisi zasedli jako obvykle zástupci Ministerstva zemědělství, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy, Potravinářské komory a Krajského úřadu. Komisí navržené výrobky získají na základě ocenění potvrzeného ministrem zemědělství Zdeňkem Nekulou označení Regionální potravina. Ocenění si producenti převezmou na slavnostním vyhlášení v rámci XVIII. Bečovských slavností v polovině července.

"Těší mě, že zájem o soutěž je rok od roku větší a větší. I přes to, že Karlovarský kraj je svou rozlohou malý, bylo přihlášeno 87 výrobků. Rostoucí počet přihlášených je známkou toho, že se každým rokem povědomí o soutěži šíří a ocenění nabývá na prestiži. Jako další úspěch vnímám, že mezi nominovanými výherci byli také tři nováčci. Jsem rád, že komisi máme za sebou a budeme moci nové výrobky začít prezentovat na akcích," uvedl Lukáš Vacek, koordinátor Regionální potraviny Karlovarského kraje ze společnosti F E S T I N G, s.r.o.

Soutěž probíhá opět ve všech krajích České republiky s výjimkou Prahy. Značku Regionální potravina můžou získat producenti zemědělských a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců. Oceněný výrobek získává právo zdarma užívat značku po dobu čtyř let.

Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje. V současné době je oceněno 415 produktů od 318 výrobců. Podrobnosti o soutěži jsou dostupné na webových stránkách regionalnipotravina.cz.


Zdroj: SZIF
Fotogalerie:

Další články z rubriky Regiony

Rada Karlovarského kraje odsouhlasila rozdělení dotací na podporu aktivit v oblasti cestovního ruchu

Do oblasti cestovního ruchu míří další prostředky z kraje. Celkem si žadatelé mezi sebou rozdělí 3,1 milionu korun. Peníze směřují nejenom do certifikovaných infocenter v regionu, na posílení marketingu a činností destinačního managementu, ale také ...

Jihočeši posílají do soutěže Adapterra Awards 8 projektů z regionu

První tropický den tohoto roku přišel o dva měsíce dřív, než je obvyklé. Přesně to je ukázkou extrémů počasí, které nás v budoucnu čekají a které nás ...

Středočeský kraj se ostře ohrazuje proti návrhu MČ Prahy 6 týkající se regulace dopravy při příjezdech z kraje

Rada Středočeského kraje na svém včerejším jednání přijala usnesení, ve kterém se ostře ohrazuje proti návrhu městské části Prahy 6 v souvislosti s pl ...

Praha zprovoznila další část cyklostezky A1 mezi Stromovkou a ulicí Varhulíkové

Hlavní město prostřednictvím Technické správy komunikací hl. m. Prahy (TSK) otevřelo novou část páteřní cyklotrasy A1 od mostu Barikádníků po ulici Va ...

Na hradě Bečov se o víkendu koná Den bezpečnosti, nabídne to nejzajímavější z práce armády, policie i hasičů

Státní hrad a zámek Bečov láká veřejnost na nevšední podívanou, která se odehraje už tento víkend. V neděli 28. dubna se zde uskuteční Den bezpečnosti ...

Doporučujeme



Pátek 26.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »