InfoDnes.cz » Zpravodajství » Regiony

Regionální potravina Karlovarského kraje: Otesánek a Věneček Amálie získaly nominaci

02.06.2022
Z 87 přihlášených výrobků letos uspělo v Regionální potravině Karlovarského kraje celkem 8 výrobků. Nominaci obdržely například Krušnohor Světlý ležák 12° a také Paštika s medvědím česnekem od Romana Krčmy. Ocenění se bude slavnostně předávat na Bečovských slavnostech.
Foto: regionalnipotravina.cz
Hodnotitelská komise navrhla udělit značku Regionální potravina Karlovarského kraje pro rok 2022 těmto výrobkům:



"Účastí na výstavách Salima nebo Země živitelka se nám se značkou Regionální potravina podařilo dostat rychleji do povědomí našich zákazníků. V tomto ohledu patří mezi naše partnery i prodejci zdravé výživy, a i tam je ocenění Regionální potravina velkou výhodou. Budeme se rádi i nadále zúčastňovat soutěže a usilovat o ocenění," shrnul Luděk Civín ze společnosti REGENT PLUS Žlutice, která získala Regionální potravinu vloni pro chipsy ze sušené řepy.

V Hodnotitelské komisi zasedli jako obvykle zástupci Ministerstva zemědělství, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy, Potravinářské komory a Krajského úřadu. Komisí navržené výrobky získají na základě ocenění potvrzeného ministrem zemědělství Zdeňkem Nekulou označení Regionální potravina. Ocenění si producenti převezmou na slavnostním vyhlášení v rámci XVIII. Bečovských slavností v polovině července.

"Těší mě, že zájem o soutěž je rok od roku větší a větší. I přes to, že Karlovarský kraj je svou rozlohou malý, bylo přihlášeno 87 výrobků. Rostoucí počet přihlášených je známkou toho, že se každým rokem povědomí o soutěži šíří a ocenění nabývá na prestiži. Jako další úspěch vnímám, že mezi nominovanými výherci byli také tři nováčci. Jsem rád, že komisi máme za sebou a budeme moci nové výrobky začít prezentovat na akcích," uvedl Lukáš Vacek, koordinátor Regionální potraviny Karlovarského kraje ze společnosti F E S T I N G, s.r.o.

Soutěž probíhá opět ve všech krajích České republiky s výjimkou Prahy. Značku Regionální potravina můžou získat producenti zemědělských a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců. Oceněný výrobek získává právo zdarma užívat značku po dobu čtyř let.

Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje. V současné době je oceněno 415 produktů od 318 výrobců. Podrobnosti o soutěži jsou dostupné na webových stránkách regionalnipotravina.cz.


Zdroj: SZIF
Fotogalerie:

Další články z rubriky Regiony

Na Vysočině se orlům daří vyvést mladé také díky ohleduplnosti lesníků

Kroužkování mláďat orlů mořských hnízdících v lesích na Vysočině dokončí v tomto týdnu ornitologové. Lesníci kvůli hnízdění chráněných druhů ptáků omezují své hospodaření. S ornitology ale spolupracují i při ochraně porostů obnovených po ...

Francouzi budou moct poznat netradiční Česko prostřednictvím trhů z Jihomoravského a Zlínského kraje

Brněnský Zelný trh včetně podzemních prostor, vinařství Ilias v Pavlově nebo Luhačovice. Místa, která se ještě letos představí divákům francouzských t ...

Páteční Muzejní noc láká i na Hučák v centru Hradce Králové

Hradec Králové - Letošní ročník celorepublikového Festivalu muzejních nocí 2023 se v Hradci Králové a okolí uskuteční už po šestnácté, tentokrát 19. k ...

Dopravní podnik města Brna má již 15 retrovozidel. Sbírku doplnil nově zrekonstruovaný trolejbus Škoda 22Tr

Dopravní podnik města Brna (DPMB) rozšířil svoji sbírku retro vozidel. Nově do ní přibyl trolejbus Škoda 22Tr. Práce, které kompletně probíhaly ve voz ...

Moravskoslezští záchranáři otevřeli své základny veřejnosti

V pondělí 15. května, proběhl na dvanácti výjezdových základnách ZZS MSK Den otevřených dveří. Datum nebylo zvoleno náhodou, protože si v něm každoroč ...

Doporučujeme



Neděle 28.5.2023
Počasí v ČR
Počasí v regionech »