InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » Rady a tipy

Jak nakopnout cestovní ruch po pandemii koronaviru? Máme odpověď!

16.03.2022
Cestovní ruch čeká po koronavirové krizi velký restart. Koronavirus uštědřil celému turismu a cestovnímu ruchu pořádně tvrdý úder. Vypadá to, že s příchodem léta konečně svítá na lepší časy, ale... je více než jisté, že ani po opadnutí současných opatření turismus nepoběží na plné obrátky. Cestování, jak jsme ho znali před pandemií, se bude rozbíhat jen velmi pomalu a velmi pravděpodobně se do podoby před dvěma lety už ani nevrátí. Na scénu tak už nyní přicházejí nová, moderní a originální řešení, která by turismus mohla opět nastartovat. A přesně to je i případ destinační turistické karty, známé též jako karta hosta.
Ilustrační snímek | Zdroj: Cardberg s.r.o.

Co je turistická karta? 


Představte si kartu, která návštěvníkům nabídne množství slev na atrakce a služby v regionu, organizacím cestovního ruchu poskytne cenná data o jejích návštěvnících a zároveň udělá destinaci zajímavou a atraktivní pro turisty. Tak přesně tohle všechno, a ještě více dokáže turistická karta.



Destinační turistická karta od Cardbergu je na trhu již nějaký ten rok a v současnosti funguje v deseti destinacích nejen v Čechách a na Slovensku, ale i v zahraničí. Dobře známá je například v Olomouckém kraji jako Olomouc region Card , v regionu Jeseníky je to YES Card , ale kartičku nabitou lokálními slevami dobře znají i turisté na Slovensku v Liptově jako Liptov Region Card a informační systém využívají také v Bratislavě na provoz destinační turistické karty Bratislava City Card .

A kromě destinace, účel turistické karty zůstává stejný - motivovat turistu zůstat v regionu déle, navštívit více atrakcí a v neposlední řadě - získat cenné informace o návštěvnících destinace. Tyto statistiky dokáže region využít k přizpůsobení nabídky nebo na cílený marketing.



Celý produkt má název Cardberg Tourist Insights a stojí za ním slovenská firma s dlouholetými zkušenostmi v oblasti informačních systémů na podporu cestovního ruchu. Cardberg se vývoji a IT řešením turistických karet věnuje již od roku 2012 a své bohaté know-how přetavili do informačního systému, který je jedničkou na slovenském a českém trhu. Svědčí o tom spolupráce s největšími destinačními organizacemi na Slovensku a v Čechách, a také více než půl milionu vydaných turistických karet.

Hodně muziky v jednom produktu


Cardberg Tourist Insights je komplexní produkt a zdaleka tak není jen o slevových kartách pro turisty. Jeho jádrem je moderní informační systém, který dokáže spravovat a provozovat turistické karty a různé druhy slevových programů. A to zdaleka není všechno. Systém obsahuje množství funkcí a modulů, které umožňují z karty vytvořit marketingový nástroj na podporu a rozvoj turismu v destinaci. A to je skvělá příležitost pro oblastní organizace cestovního ruchu, obce, města, obce a všechny turistické subjekty, které by se do systému destinační karty chtěly zapojit.

A co všechno turistická karta a samotný informační systém dokážou?

Šetření a zábava


Karta nabízí turistům širokou paletu možností, co všechno vidět, dělat a ochutnat během pobytu. Návštěvníci dostanou zdarma průvodce s výběrem toho nejlepšího, co destinace nabízí a k tomu slevy na vstupy, restaurace či služby. Turisté tak mají o program postaráno a dobře vyskládaná destinační karta je může nalákat, aby utratili více, nebo si svůj pobyt v regionu prodloužili. 

Statistiky a výběr daní


Systém dokáže sesbírat data o všech registrovaných návštěvnících = uživatelích karty, ze kterých následně vytvoří přehledné reporty. I díky těmto statistikám může následně destinace cílit nabídku na míru pro své návštěvníky. S tímto souvisí i další zajímavý benefit - elektronická evidence ubytovaných hostů. Na základě tohoto reportu může OOCR vybrat daň za ubytování a ubytovatel má přehled, kolik na dani vybral a kolik musí samosprávě zaplatit. Je to skvělý nástroj pro boj proti černému ubytování, který v konečném důsledku opět prospěje jen destinaci.

Aplikace a online nákupy



Vývojáři systému sledují nejnovější trendy a neustále nabízejí nové vylepšení. Turistické karty je tak možné kromě tištěné formy koupit i v digitální podobě a následně používat přes aplikaci. Digitalizací už prošel i nákup vstupů do atrakcí, což ještě více zjednoduší využívání slevových nabídek. Návštěvníci tak nemusejí zbytečně čekat ve frontách na lístky a celý výlet si mohou pohodlně naplánovat a dopředu zajistit i z pohodlí hotelového pokoje. Zejména pro mladé cestovatele může být zajímavý i věrnostní program, kde sbírají body např. za napsání recenze či přidání fotky z navštívené atrakce.

Jeden systém, jedna karta, široká nabídka atrakcí a mnoho nových návštěvníků, to je mise toho zajímavého a komplexního produktu z dílny Cardberg s.r.o. Pro více informací, klikejte přímo na webovou stránku Cardberg Tourist Insights.

Autor: Cardberg s.r.o.
Fotogalerie:

Další články z rubriky Rady a tipy

ČSOB: Kyberzločinci se aktuálně vydávají za vaše známé ze sociálních sítí a hlásí: Vyhráli jste!

ČSOB varuje před dalším trikem kybernetických podvodníků. Opět berou útokem sociální sítě, ale používají nový trik. Oslovují lidi skrze jejich blízké. Sázejí na to, že pak napadený člověk ztratí ostražitost a vyzradí své citlivé ...

Reklamace a běžné opotřebení věci. Co by měl spotřebitel vědět?

Drtivé většině spotřebitelů již byla někdy zamítnuta reklamace. Typicky se jedná o situace, kdy byla vada vytknuta pozdě, spotřebitel zboží poškodil s ...

Podmínky odstoupení od smlouvy u zboží hygienicky citlivého charakteru

Na právo na odstoupení od smlouvy uzavřené po internetu ve 14 dnech od dodání zboží jsou v dnešní době spotřebitelé již zvyklí a využívají jej velmi č ...

Šmejdi vytahují z lidí peníze za promlčené dluhy. Jak se bránit, radí dTest

Spotřebitelská poradna dTestu se setkává s případy lidí, kterým vznikl dluh tak dávno, že už na něj zapomněli. Léta ho po nich totiž nikdo nevymáhal. ...

Prodloužená záruka u zboží: Na co si dát pozor, radí dTest

Spotřebitelé se dnes mohou velmi často setkat s nabídkou prodloužené záruky na zboží, které kupují. Někdy bývá tato smluvní záruka nabízena automatick ...

Doporučujeme



Neděle 5.5.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »