InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » Rady a tipy

Dejte prostor své kreativitě: Diamantové malování je skvělou volnočasovou aktivitou

04.03.2022
Ať už hledáte novou zajímavou volnočasovou aktivitu, nebo potřebujete zrelaxovat po náročném dni, diamantové malování nabízí skvělé možnosti pro každého. Kreativita může mít mnoho podob, přičemž tato je poněkud speciální. Tvoření s diamanty dává vznik jedinečným obrazům, které si jednoduše zamilujete.

Diamantové malování


Malování nemusí nutně znamenat jen štětce a barvy. Krásný obraz lze vytvořit i jinými způsoby. Právě diamantové obrázky jsou jedinečné, zaujmou na první pohled, a navíc se při jejich tvorbě skvěle zabavíte. Celý proces není vůbec složitý, zvládnou ho děti i dospělí. Kouzlo tohoto tvoření spočívá ve spoustě drobných diamantů a lepivém podkladu.

Díky různobarevným kamínkům na plátně vzniká obraz, který na první pohled může vypadat zcela obyčejně. Při bližším pohledu se však můžete těšit na blyštivý motiv tvořený netradičním způsobem.

Kompletní vybavení


Pro tuto techniku tvoření nemusíte shánět žádné vybavení. Vše potřebné totiž dostanete v jediné sadě. Ta se skládá z lepivého plátna, na které budete pokládat kamínky. Plátno je celé pokryto drobnými symboly - každý z nich přitom symbolizuje jednu barvu diamantu.

Celý proces je tedy jednoduchý, stačí sledovat jednotlivé symboly a podle nich lepit diamanty. Je třeba obrnit se trpělivostí, zpočátku totiž motiv obrazu není výrazný a lepení jednotlivých kamínků žádá pečlivost. Stačí však jen chvilka a skládáním jednotlivých diamantů k sobě se začne objevovat kouzelný obraz.

Součástí balení jsou samozřejmě pytlíčky s diamanty, které jsou namíchány přesně pro váš obraz. Dále dostanete praktické pomůcky, aby vám tvoření šlo lépe od ruky. Jedná se o plastovou mističku, ze které vám neuteče žádný diamant a speciální diamantovací pero s voskem pro snadnější manipulaci s kamínky. Nechybí ani podrobný návod, abyste se s celým procesem mohli dobře seznámit.



Ke své objednávce můžete přidat také rám, na který bude plátno rovnou napnuté. Diamantové malování s rámem nabízí výhodu ve snadnější manipulaci s plátnem, výsledný obraz si navíc můžete rovnou pověsit na stěnu. Druhou možností je pak zvolit pouze srolované plátno, které si později můžete vypnout na rám svépomocí.

Rozmanité motivy


Nezáleží na tom, zda milujete přírodu, sport, filmy či třeba abstrakci. V nabídce najdete velké množství různých motivů, jistě tak objevíte ten, který si zamilujete. Pro diamantové malování zvířata představují oblíbený motiv. Obraz se stane skvělým doplňkem vašeho interiéru. Vybírat však můžete samozřejmě i z řady dalších připravených motivů.

Krom těch již zmíněných se nabízí také anime, graffiti, zvěrokruhy, romantické obrazy a mnoho dalšího. Specifickou kategorií jsou pak obrazy pro děti. Tyto motivy představují to, co děti milují - pohádky, zvířata, víly. Některé z nich jsou opravdu jednoduché a tvoření si tak mohou užít i menší děti.

Motiv z vlastní fotografie


Kromě připravených motivů se nabízí také další skvělá možnost. Návrh na plátno lze totiž přenést přímo z vaší oblíbené fotografie. Při objednávce tedy stačí přiložit vaši oblíbenou fotografii, ze které si přejete vytvořit diamantový obraz. Zkušení grafici se pak postarají o jeho převedení do symbolů na plátno, aby bylo připraveno pro diamantování.



Motiv vlastní fotografie se skvěle hodí k obdarování někoho, tento dárek totiž jen tak něco nepřekoná. Nejenže darujete krásnou vzpomínku, ale především také skvělou zábavu a příležitost k tvoření.

Diamantové malování je poněkud netradiční, ovšem hodí se pro každého. Nemusíte být zkušeným umělcem, dokonce ani nezáleží na tom, zda jste někdy v ruce drželi štětec. S tímto obrazem si vyzkoušíte něco nového. Buďte tvořiví a pusťte se do diamantování.

Zdroj Obrázků: Vymalujsisam.cz

Autor: ML
Fotogalerie:

Další články z rubriky Rady a tipy

ČSOB: Kyberzločinci se aktuálně vydávají za vaše známé ze sociálních sítí a hlásí: Vyhráli jste!

ČSOB varuje před dalším trikem kybernetických podvodníků. Opět berou útokem sociální sítě, ale používají nový trik. Oslovují lidi skrze jejich blízké. Sázejí na to, že pak napadený člověk ztratí ostražitost a vyzradí své citlivé ...

Reklamace a běžné opotřebení věci. Co by měl spotřebitel vědět?

Drtivé většině spotřebitelů již byla někdy zamítnuta reklamace. Typicky se jedná o situace, kdy byla vada vytknuta pozdě, spotřebitel zboží poškodil s ...

Podmínky odstoupení od smlouvy u zboží hygienicky citlivého charakteru

Na právo na odstoupení od smlouvy uzavřené po internetu ve 14 dnech od dodání zboží jsou v dnešní době spotřebitelé již zvyklí a využívají jej velmi č ...

Šmejdi vytahují z lidí peníze za promlčené dluhy. Jak se bránit, radí dTest

Spotřebitelská poradna dTestu se setkává s případy lidí, kterým vznikl dluh tak dávno, že už na něj zapomněli. Léta ho po nich totiž nikdo nevymáhal. ...

Prodloužená záruka u zboží: Na co si dát pozor, radí dTest

Spotřebitelé se dnes mohou velmi často setkat s nabídkou prodloužené záruky na zboží, které kupují. Někdy bývá tato smluvní záruka nabízena automatick ...

Doporučujeme



Neděle 5.5.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »