InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » Bydlení

Jak probíhá řešení garážových vrat na míru

05.11.2021
Garážová vrata jsou dnes součástí všech nových domů. Spousta lidí je používá také na starší stavby z důvodu rekonstrukce nebo zvýšení pohodlí při vjezdu na svůj pozemek.
Foto: Lomax.cz
A protože každý vjezd může být o něco jiný, společnosti nabízející garážová vrata se musely zaměřit také na jejich výrobu na míru. Zatímco u některých společností se připlácí za vrata na míru, v LOMAXu jsou vrata na míru samozřejmostí a nic za ně nepřiplácíte.

Typy garážových vrat


V současné době už je v nabídce celá spousta moderních garážových vrat, které si můžete přizpůsobit na míru svým potřebám. Zde jsou nejčastější typy, ze kterých můžete vybírat:

- Sekční garážová vrata: jedná se o často hledaný typ. Jediný prostor, který ve vaší garáži tato vrata zaberou, je prostor u stropu. Sekční vrata jsou tvořena ocelovou konstrukcí, po které se při konstrukci vysouvají jednotlivé lamely, ze kterých sestávají vrata, a dochází tak k automatickému otvírání garážových vrat. Vše můžete kontrolovat prostřednictvím dálkového ovladače, který máte například v autě.

- Posuvná vrata: jsou podobná sekčním vratům, avšak s tím rozdílem, že potřebují prostor uvnitř garáže. Nedochází totiž k jejich posouvání pod strop, ale ke straně garáže. Tato vrata se hodí v případě, kdy často používáte vrata také ke vstupu na pozemek - nemusíte se sklánět a stačí si otevřít natolik, abyste prošli.

- Rolovací vrata: pokud máte omezený prostor v garáži, pravděpodobně byste měli zvolit tento typ vrat. Při otvírání totiž dochází k jejich rolování - podobně, jako jsou zarolované třeba koberce, když je kupujete. Tím pádem se jedná v podstatě o sekční vrata, která se ale rolují. Cenově jsou tato vrata dražší, než sekční, ale ušetříte prostor. Můžete si také vybrat, zda se vrata budou rolovat zevnitř nebo zvenku.

- Dvoukřídlá vrata: jedná se o klasický způsob vrat, která otvíráte. Nemusíte se bát, prostor uvnitř vaší garáže nebude zasažen, protože vrata se otvírají směrem ven. Může to být ale problém, pokud nemáte dostatečný prostor před garáží pro otevření vrat (například zde parkujete auto).

- Garážová vrata pro motorkáře: jedná se o speciální typ sekčních garážových vrat, která jsou na míru připravena pro rozměry vaší motorky.



Jak probíhá zakázka u LOMAXu?


Možná vás bude zajímat, jak to celé probíhá. Musíte si svá vrata naměřit sami? Jaké jsou optimální rozměry? Pro jaké typy vrat se rozhodnete? Budete si vědět rady se všemi náležitostmi? Pokud si objednáváte nová vrata u renomované společnosti, nemusíte se obávat ničeho. K dispozici vám budou odborníci, kteří vám poradí ve všem, s čím si nebudete jistí. To první, co musíte udělat, je zkontaktovat společnost. Jakým způsobem to uděláte, je zcela na vás. Můžete napsat e-mail, zavolat nebo poslat nezávaznou poptávku. V případě písemných žádostí, se vám zaměstnanci LOMAXu do tří dnů ozvou.

Cenová nabídka a dokončení zakázky


Pokud si nejste jistí tím, co přesně chcete, můžete se zeptat zaměstnanců, jaké možnosti nabízí. S jejich pomocí tak můžete vybrat takovou možnost, která bude vyhovovat vaším požadavkům, i těm nejspeciálnějším. Nemusíte přitom znát přesné rozměry garáže, protože zaměření a cenová nabídka je od LOMAXu zdarma. Teprve poté si můžete dohodnout osobní schůzku - je jen na vás, jestli to bude u vás doma nebo v prostorách společnosti. Zde můžete blíže konzultovat, jaké požadavky máte a nechat si poradit od odborníka.



Kdy budou nová vrata?


Od okamžiku, kdy si odsouhlasíte všechny své požadavky a potřebné náležitosti, přechází vaše objednávka do výroby. V tomto okamžiku už je objednávka závazná. Asi za jeden měsíc se můžete těšit na dodání a instalaci nových vrat. Nemusíte se bát, že u vás pracovníci stráví celý den, instalace různých typů vrat je hotová zpravidla do čtyř hodin. To se týká zejména instalace garážových vrat, při montáži vrat do rodinného nebo bytového domu bude zapotřebí času více. Při tom se ale můžete spolehnout na kvalitu a dlouhou životnost svých vrat.

Autor: ML
Fotogalerie:

Další články z rubriky Bydlení

Nejčastější závady oken

Okna jsou velmi důležitým prvkem stěn budovy. Umožňují proudění světla a podporují ventilaci, když jsou otevřeny pro větrání místností. Správná montáž a správné fungování oken je klíčem k teplému, dobře izolovanému domu bez hluku. V článku vám ...

Proč byste měli zvážit výstavbu rodinného domu na klíč?

Našetřili jste zrovna dostatek peněz na výstavbu vysněného rodinného domku? V takovém případě si určitě nesmíte nechat ujít možnost výstavby rodinného ...

Proč si pořídit kvalitní pergolu?

Zřídit si na zahradě vlastní venkovní posezení je rozhodně dobrý nápad. Hlavně v jarních a letních měsících totiž může tato část pozemku sloužit do ji ...

Nový domov v srdci Prahy, Byty Na Vackově lákají na další etapu výstavby

Praha, metropole s dlouhou a bohatou historií, jedinečnými příležitostmi a živým pulzujícím životem, je snem mnohých Čechů a Češek. Není divu, město j ...

Moderní okna a dveře vám pomohou ušetřit stovky tisíc korun. Jak je to možné?

V posledních letech jsou ekonomickým i společenským tématem číslo jedna úspory na energiích. Častým kamenem úrazu bývají hlavně staré domácnosti s pův ...

Doporučujeme



Neděle 5.5.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »